Mijn Marathonweekend – Part 1 – Friday

Dit weekend, het weekend waarin de meeste hardlopers dachten aan de marathon van Rotterdam was mijn weekend in Parijs! 

Het weekend waarin ik bij het uitlopen van de race zeker weten een PR zou lopen, het weekend waarna ik mij zelf een marathon loper mag noemen. Dit weekend zou ik voor mijn doel gaan: het uitlopen van mijn aller eerste marathon! 

En ja zoals jullie al weten is dit mij gelukt en ben ik vooral trots en blij.

Het weekend begon al vrijdag ochtend vroeg. Planning was om half 7 al richting Parijs te gaan rijden, omdat we rustig aan wilden doen, ook in de ochtend was het al bijna half 8 toen we daadwerkelijk wegreden. Op naar Parijs! Vol spanning (bij mij dan) en enthousiasme gingen we weg. Mijn vriend was het hele weekend bij me als supporter! De rit naar Parijs verliep vlekkeloos en soepel na 5,5 uur waren we al in het hotel. We hadden een parkeergarage een paar honderd meter verderop gevonden. Toen we van de parkeergarage naar het hotel liepen was het alleen maar heuvel op. Ik zat al in mezelf te denken, oh ik heb Parijs een beetje onderschat met die heuvels. Achteraf denk ik, valt me reuze mee want we sleepten natuurlijk toen ook met onze (lees vooral mijn) bagage. 

IMG_1041
we zijn er bijna!!!

Bij het hotel aangekomen moesten we nog een uur wachten tot we konden inchecken. Een mooie gelegenheid tot lunch en dat kon aan de overkant. Halverwege dat we de weg overstaken zagen we aan onze linkerkant aan het einde van de straat de Arc de Triomphe! Ik dacht Yes we zijn in Parijs en dit mooie monument ga ik met de finish ook zien.

Op het Terras in de zon ging ik al snel in mijn t shirt genieten van het heerlijke mooie weer. We bestellen een croque monsieur en wat te drinken en proosten op een mooi weekend! Na de lunch inchecken en even installeren op de kamer. Het hotel is aan de buitenkant in renovatie en dat is jammer. Je kan namelijk niet naar buiten kijken zonder het raam open te doen. Het doel is echter toch niet teveel op de kamer te zitten dus dat nemen we voor lief. 

Wanneer we alles op zijn plek hebben gelegd zoeken we even uit wat voor metro kaart handig is en waar de metro zit. We gaan namelijk naar Salon du Running om mijn startbewijs op te halen! Over de expo te struinen en wat ik het hele weekend wil doen namelijk genieten!!

De metro spreekt voor zich en toen we uiteindelijk weer bovengronds kwamen zagen we direct de vlaggen al van de ‘Schneider electric Marathon de Paris’. Ik reageerde super enthousiast en wilde er al snel naar toe lopen, maar hoe?! Even zoeken en we hadden de ingang al gevonden. Om binnen te mogen komen moesten we even door de security, gelukkig ging dit vrij snel.

IMG_9061
Ja ik ben bij de expo!!

Vervolgens ging ik al zigzaggend naar de ingang. Bij de ingang ging mijn vriend bij de visitors naar binnen en ik bij de runners kant ,bleek dat hij direct op de expo uit kwam. Via een sluiproute  stond hij echter al snel weer naast me. Nadat ik mijn medisch certificaat had laten controleren, mijn legitimatie had laten zien en mijn afhaal bewijs van mijn startnummer, kreeg ik de goedkeuring. Ik mocht doorlopen en bij mijn startvak, bij die kleur, de juiste tafel zoeken waar mijn startnummer bij zou zitten. Dit verliep super vlot en 5 min later maakte ik mijn eerste foto met mijn startbewijs voor de marathon. Een paar foto’s later toch maar doorgelopen en kon ik mijn rugtas die je erbij krijgt ophalen. Super handig want daar kan alles in wat je vervolgens koopt of krijgt! 

Ik zag de muur met namen en ben op zoek gegaan naar mijn naam! Mijn vriend was ook aan het zoeken en al snel had hij hem gevonden!! 

Ik had me ook opgegeven voor de breakfastrun en daar moest ik even speciaal een shirt voor ophalen. Dit shirt zou dienen als startbewijs en daarin zouden we dan met allerlei verschillende nationaliteiten op zaterdagochtend een 5 km warm up fun run doen!

IMG_9077
Op the wall of FAME! 

 

Alles verliep vlot en soepel, voordat we bij de expo waren, kwamen we nog langs een gedeelte wat ging over de voeding en watermogelijkheden onderweg. Ik kreeg de vraag of ik tijdens de marathon ook aan recycling en verantwoord omgaan met afval wilde doen. Ik ging direct akkoord. Ik gooi namelijk niet snel wat van me af alleen richting de prullenbak. Omdat ik dit wilde gaan doen kreeg ik nog een mooi bandje omgeknoopt. 

Vervolgens was het tijd voor de expo! Het begon met een MEGA stand van Asics een ware snoepwinkel met nog 2 extra onderdelen, zoals pace your race hier kon je je pacebandje ophalen. Bij het andere onderdeel kon je een gif bestandje (bewegende foto) laten maken. Natuurlijk heb ik beide gedaan maar heb ik ook nog even door deze snoepwinkel gelopen! Ik had mezelf beloofd dat ik bij finishen van de marathon de paris editie Asics Dynaflyte mocht kopen. Natuurlijk waren deze aanwezig en wat zag ik nou?! Ze waren als beursaanbieding te koop!! Nou ik heb niet nagedacht een verkoper erbij gehaald en naar mijn maat gevraagd. Onder het motto mocht het zondag dan misschien niet lukken dat ik de finish misschien niet haal. Dan nog verdien ik een beloning voor mijn harde werken ernaartoe! Deze dynaflytes zitten ook perfect en ik ben dus een paar hardloopschoenen rijker. Ik kijk verder nog rond maar ik hou me in bedwang en koop verder niets bij Asics. Ik reken de schoenen af en loop met een brede glimlach de expo op.

Nou ik vond het een waar hardloopfeestje daar binnen! Wat wordt je als hardlopende vrouw die graag shopt daar blij van, maar ik was streng tegen mezelf en heb niets verder gekocht. Blij verrast zag ik de mooie stand van Anita active! Ik liet mijn vriend trots de bh’s zien die ik al had .. tot hij zegt maar lieverd dat weet ik toch. Ik ging vervolgens naar de bh die ik nog heel graag wil namelijk de Anita DynamiX Star, die ene met kruisbanden op de rug! De kleur is prachtig en ik ben vooral heel nieuwsgierig naar deze bh!
Ik zeg hem ook dat ik de slips nog wil uitproberen omdat ik nu hardloopslips heb die niet meer te koop zijn moet ik op zoek naar een vervanger.  Ik beloof mezelf dat ik het ooit ga aanschaffen maar voor nu tevreden moet zijn met wat ik al heb. Dit laatste herhaal ik vaak deze middag naar mezelf. Het is niet makkelijk om zo rond te lopen maar als ik de rem er niet op hou dan blijf ik kopen, haha.

IMG_1053
De stand van Anita en de DynaMix Star zie je rechts boven aan!

Op een gegeven moment ontdekten we dat het al half 6 was en besloten we om naar het hotel te gaan even wat spullen wegbrengen en daarna op zoek naar een restaurant! 

Het gaat vrij snel maar toch stonden we een uur later pas weer buiten met de spullen op de kamer. Het is nog lekker weer en we besluiten naar de Arc de Triomphe te lopen en ondertussen kijken we bij de restaurants en maken we een keuze.

Zo gezegd zo gedaan en natuurlijk ook even op de Champs – Élysées gekeken waar de vlaggen voor de marathon al opgehangen waren. Uiteindelijk terug gelopen heerlijk gegeten en een nog lekkerder toetje een soort hot lava cake. We besluiten bij een andere bistro nog wat te drinken en rond 22.00 uur zijn we terug in het hotel en gaan we slapen. Het was een mooie en lange dag ! De wekker gaat de volgende dag alweer vroeg vanwege de breakfast run.

To be continued

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: