Maart roert zijn staart

Recap of the month march

Maart roert zijn staart, de titel zegt het al, er gebeurde van alles. Niet alleen in het weerbeeld maar ook in tijdens mijn loopjes, de motivatie ging op en neer en plannen vielen in het water. Enfin ik denk dat het me nu dan eindelijk lukt om even terug te blikken naar deze, voor mij mindere maand, met een positief randje!

 A positive mind finds opportunity in everything

De maand begon goed, met een lekker loopje op de loopband. De start 2 run loopband die ik in februari had aangeschaft wordt mooi gebruikt voor de herstelloopjes die ik anders buiten in het donker moet lopen. Ik kijk uit deze maand naar het moment dat het in de avond weer langer licht is en die donkere loopjes dus weer in het licht gelopen kunnen worden.

Tijdens het eerste weekend van maart was ik door Hardlopen met Evy uitgenodigd om naar Rotterdam te komen voor een fotoshoot! Dat vind ik super leuk en direct een mooie reden om even weer wat te gaan rennen in Rotterdam. We hadden prachtig weer en konden lekker de hele dag buiten zijn. De wind was wat fris maar die kon je wel ontwijken. De shoot leverde een aantal prachtige foto’s op die af en to wel te zien zijn op mijn account of die van hardlopen met evy! Onderstaande 3 foto’s zijn genomen door @stillmation

De tweede week van maart was toch echt wel minder, ik bleek corona te hebben, dat kon nog wel eens dat belabberde gevoel en de vermoeidheid die ik voelde veroorzaken. Ik besloot echt de rust te pakken. Al lukt dat op werktechnisch gebied dan absoluut niet (al die taken achter de laptop maakt je dan nog drukker en vermoeider) maar tijdens het rennen lukte dat zeker wel. Ik ging niet en keek uit naar de vrijdag dat ik 24 uur klachten vrij was. Ik had een leuke koffie date en daar besloot ik naar toe te lopen en weer terug. Of het verstandig was om die dag 25,25km te lopen ,achteraf denk ik van niet. Ik heb dan ook echt wel hele stukken gewandeld. De rest van het weekend besloot ik wat beter naar dat lijf van mij te luisteren.

In de derde week van maart was ik wel even heel trots dat ik gewoon voor werktijd al een ronde had hardgelopen! Ik ging al vroeg op pad en wat voelt dat toch fijn ook was dat terug te zien aan mijn hartslag. Ik zeg vaak als het mij gelukt is; ‘Dat wil ik vaker doen..’ en dat wil ik ook echt maar ergens doe ik dat niet. Misschien moet ik toch eens kijken of ik wat kan veranderen kan in mijn slaappatroon, want ben dus een avondmens wat niet snel voor 23.00 uur en meestal pas rond 00.00 naar bed toe gaat. Echter besef ik me wel dat dat een gewoonte is die gewoon aangepast kan worden.. dus Tips zijn welkom 🙂

Asking for help is a sign of strength.

16 Maart de dag voor vertrek naar NEW YORK voor de halve marathon op mijn verjaardag.. en mijn man test helaas nog positief waardoor onze reis niet door kan gaan. Verdrietig ja! echter ben ik blij dat de realist in mij het aan zag komen en dat alle vezels in mijn lijf hierop waren voorbereid. Waar normaal de koffer al dagen klaar zou hebben gestaan stond die nu nog op zolder. Direct ingeschreven voor de hele marathon loting waar op 31 maart al de loting van gaat plaatsvinden.

Ondanks dat de trip naar New York niet doorging, konden we nadat mijn man ook weer negatief testte toch op op pad en besloten we naar Italië te gaan. Daar heb ik een aantal kleine rondjes gedaan, ik vind het altijd erg leuk om op onbekende te rennen, maar ook spannend waardoor ik vaak niet al te lang en te ver van het hotel weg ga. Op mijn verjaardag liep ik geen halve marathon, maar ging ik wel lekker naar buiten! Eenmaal thuis besloot ik de training voor de Rotterdam marathon weer serieus op te gaan pakken. Ik bestelde mijn sportvoeding die ik eigenlijk niet echt gebruikte in de trainingen ervoor.. niet heel handig om dat je dan tijdens je lange lopen gewoon een beetje roofbouw doet aan je lijf. Ik genoot in de laatste week van maart wel enorm van het lekkere zonnetje!

Of ik nu New York in november ga lopen? Ik ben het nog even aan het bekijken, ik ben namelijk niet ingeloot. Mogelijk dat het ook een ander plan gaat worden. Zodra ik het weet wat ik met het najaar ga doen, laat ik het weten!!

Al met al was de maand maart niet heel productief, ik rende 108,69 km. toch voelt het goed, alsof er weer een knopje om is gegaan, ik uit een dal kan gaan klimmen en weer kan gaan bouwen. Ik hoop dat het zo blijft voelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: