Het laatste kwartaal.

Of we het nu willen of niet, de zomer is voorbij het laatste kwartaal is afgelopen week dan echt begonnen. Oktober, daar ben je dan wat ga je ons bieden wat zijn mijn plannen. Ook heb ik nog iets leuks voor jullie in mijn blog verwerkt! Ga jij met mij de uitdaging aan?
Het was een week met een stoeve start en afgelopen zondag had ik een obstakel course op de planning staan. Hoe dit en mijn trainingsweek is veropen dat lezen jullie vandaag weer hier op deze blog waarin ik een korte Recap ga geven van week 40.

 

Maandag en dinsdag, 2 complete rustdagen wat sporten betreft. Ik ben moe en voel me niet fit  waardoor ik de tijd voor mijzelf en mijn werk pak. Maandags had ik een hele lange dienst waar ik de dinsdag dus lekker van kon bijkomen. Met wat kleine huishoudelijke klusjes zoals de sport was, het nog opruimen van mijn schone Disney kleding en het schrijven van onder andere mijn Disneyblog. Heel veel meer kwam er deze twee dagen niet uit.

De woensdag was dan mijn eerste loopje van de maand oktober. Ik wilde goed beginnen en de afgelopen 2 weken was ik het intervallen aan het ontlopen. Je raad het al! Ik ben deze maand dus begonnen met een partij intervallen. Deze interval was niet op volle snelheid maar net iets daaronder. De planning was om rond de 5.20 – 5.30 minuut per kilometer te gaan lopen. Mijn gemiddelde over de hele run dus inclusief warming up en cooling down was 5.22 min/km. In de stukken waar ik dus even gas mocht geven ging ik te hard. Ik kwam op die punten onder de 5 minuut per kilometer. Mijn benen voelden echter zo lekker aan dat ik het maar zo gelaten heb. Het waren versnellingen overigens van 8 min waarna 1,5 minuut rust. Dit heb ik in totaal 4 keer herhaald. Het voelde niet mega intensief, tuurlijk moest ik er wel voor werken maar het voelde fijn en prettig! Fijn om zo ook eens een interval te mogen ervaren meestal ga ik helemaal kapot! Een mooie 10 kilometer was genoteerd toen ik thuis kwam. Tijd om met de beentjes omhoog te gaan voor vandaag!

Op donderdag wilde ik een rustige lange duurloop gaan lopen, echter kwam er een onverwachtse afspraak van het werk tussendoor, ik dacht na 2 uurtjes wel weer thuis te zijn alleen was dit even niet het geval. Ik bleek 7 uur later pas weer thuis te komen. Mijn hoofd zat vol met zaken die ik had geregeld maar in plaats van het rennen besloot ik een lange douche te nemen om mijn hoofd leeg te maken. De duurloop komt nog wel maar niet vandaag. Vandaag werd een dagje hardlooprust opnieuw.

Vrijdags daarentegen werd ik in de middag weer op mijn werk verwacht. Ik besloot daarom in de ochtend een kleine ronde te lopen omdat ik de dag ervoor ook niet was geweest.  Even niet volgens een schema of trainingsplan maar gewoon 5 kilometer lekker rennen. Niet op een easy pace maar een lekkere pace. Dit voelde heel erg fijn toen ik thuiskwam heb ik me opgefrist en ben ik naar het werk gegaan. Ik had een korte dienst want in de avond stond er een feestje gepland met een gedeelte mijn neven en nichten. Ik heb een grote familie en we zien elkaar niet zo vaak dus dat maakt het dan altijd extra gezellig.

Op zaterdagochtend toen mijn wekker om 6 uur ging kon ik die gezelligheid nog wel even voelen. Ik was moe en kon moeilijk mijn bed uit komen. Maar ik had een leuke sportieve dag gepland in amsterdam. Ik ging het Gopro event bijwonen georganiseerd door Gopro, deargoodmorning en de mediamarkt. Om 10 uur zou dat beginnen dit houd voor mij in dat ik om 7 uur met de trein moest. Ik was dan meer dan ruim op tijd in amsterdam echter een trein later gaat ook een uur later en dan zou ik net te laat zijn en daar houd ik niet van. De trein haalde ik net met 2 min, ik ben niet zo’n ochtendmens. Onderweg was de zonsopkomst erg mooi en de natuur prachtig. Ook in amsterdam was het een prachtig gezicht. Tijdens het Event heb ik de gopro hero 7 black uitvoerig mogen testen. Wat ik zelf een hele mooie en goede functie vindt is de beeldstabiliteit. Al rennend filmen lijkt het alsof de camera vooruit rolt in plaats van dat je rent. Ook de foto’s die het kleine apparaatje maakt zijn super mooi! IK heb hier bijvoorbeeld helemaal niets aan gedaan deze komt rechtstreeks van de GoPro af. (linker foto) de rechter heb ik zelf genomen.

 

 

Na dit event zou ik hardlopend doorgaan naar de Rai, daar vond het better health event plaats. Er werd mij een lift aangeboden die ik eerst afsloeg. Tot dat ik zag dat ik toch teveel spullen nu had om in mijn rugzakje te doen en besloot ik de lift aan te nemen.  Bij het better healt event heb ik even goed rond gekeken. Een vriendin van mij was daar ook aanwezig echter hebben wij elkaar gemist want ze zat in een workshop toen ik binnenkwam. Na verschillende dingen te proeven en wat vragen te stellen bekeek ik even hoe ik terug moest reizen vanaf deze locatie. Ik zag dat er over 15 min een passende aansluiting ging en anders een uur later weer. Ik besloot het event te verlaten en mijn terugreis in te zetten. Gelukkig had de NS er vandaag zin in en was ik weer bijtijds thuis. Daar snel mijn spullen gedropt en na het avond eten toch nog gelopen. Omdat ik later vertrok was dit mijn aller eerste run waar ik mijn lamp van de Decathlon weer meenam. Maar goed ook want halverwege begon de schemering toch te donker te worden en was het tijd om de lamp weer te gaan gebruiken. Enkele wandelaars vroegen nog waar mijn verlichting van was. Ze vonden het wel een goede lamp ik was goed zichtbaar. Prima dat was namelijk de bedoeling. Ik had 80 min op een rustig tempo gelopen, mijn hartslag was moeilijk laag te houden maar ik ben tevreden over mijn run.

 

Op zondag was het dan zover, samen met Mirjam, Esther, Shiva en Prijswinnares Deborah zou ik mee doen aan de Harbourrun. Je kunt wel begrijpen dat we in de afgelopen week alles omtrent vervoer e.d. al hadden afgesproken. Om 11 uur zouden we dan ook verzamelen op metro station slinge om vanaf daar met zijn allen in de pendelbus naar de haven verder te reizen. Zo gezegd zo gedaan, de startnummers opgehaald en klaargemaakt voor de race. In het startvak stonden we helemaal vooraan en waren we klaar om er 10 km lang een feestje ervan te maken. We deden vrolijk mee met de warming up en kropen weg (ja de allereerste hindernis was er 1 waar je onderdoor moest kruipen) toen het kon. Hoe ik de Harbourrun helemaal ervaren heb ga ik nog uitgebreid voor jullie op papier zetten deze week. Voor nu kan ik zeggen dat we onze tijd zeker hebben genomen. We maakten foto’s onderweg en hielpen elkaar over de hindernissen heen. One team one finish en zo kwamen we 10 km later ook over de finish heen. Ik vond het een hele lekkere run waar we echt prachtig weer bij hebben gehad. Even iets opfrissen, schoon shirtje aan en nog even nakletsen was het ook tijd om weer richting huiswaarts te gaan. Voor mij stond er namelijk nog een slaapdienst op het werk op de planning.

In the end we only regret the chances we didn’t take

Het leukste nieuws wat ik wel kan vertellen is dat mijn volgende OCR ook al weer bekend is! Ik ga namelijk op 27 oktober deelnemen aan de  Spartan Race bij het eiland van Maurik. Ik doe mee met de sprint afstand dat is een 5km+. Ik heb daarnaast ook een hele leuke promotie code voor jullie!

InfluencerEvM131805

Met deze code krijgen je 10%korting op het inschrijfgeld. (niet op de administratiekosten)
Ga jij met mij de uitdaging aan? Je kan je hier inschrijven t/m 25 oktober

Deze week begon moeizaam maar verliep heerlijk toen ik eenmaal begon met mijn trainingen. De motivatie lijkt helemaal teruggekeerd te zijn.  Ik liep deze week 36.9 km hard. Volgende week ga ik echter toch voor de 50!
Wat is jouw plan voor deze week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: