Swim and Run and have some Fun!

Week 27

De afgelopen weken heb ik geen trainingsweek met jullie gedeeld. Dit had alles te maken met dat ik in deze periode rust pakte tijdens mijn ‘hardloop vakantie’. Zelf ben ik natuurlijk ook nog lekker weggeweest en zijn we voor het eerst in ons leven naar Marokko afgereisd. Afgelopen week was de eerste week waar ik weer actief en bewust mijn trainingen zou plannen en deze ga ik nu met jullie delen.
Op maandag ben ik vrij en het is een warme dag, ik ben alles nog aan het opruimen van onze vakantie. Ik heb vandaag en morgen nog vrij en op woensdag mag ik weer aan de bak tijdens de cursus die ik volg via mijn werk. Ik heb gisteren alweer deelgenomen aan een evenement 10 uur nadat ik was geland op schiphol stond ik in Enschede klaar voor de Urban city run. Op maandag twijfelde ik of ik een rustdag zou pakken of toch deel te nemen aan de zwemvierdaagse hier in het dorp. Ik laat mij overhalen en om 19.00 uur lig ik in het zwembad. Als een rookie vraag ik hoe dit werkt en de dames achter de kassa leggen mij het duidelijk uit. Wanneer ik bij het zwembad sta in mijn badpak krijg ik nog een paar bemoedigende woorden van de badmeester. Het is druk in het water en de bedoeling is dat ik baan 1 en 2 beide 1 keer zwem en de andere banen 2 keer. Dan kom je bij de trap die je uit het water leid uit en daar zal ik dan ook mijn eerste knip in ontvangst nemen. Vandaag besluit ik rustig te zwemmen en te rusten ondertussen, even zien hoe het gaat. Veel kinderen zijn nog in het bad en stoppen soms ineens met zwemmen wat ervoor zorgt dat je goed moet opletten. Trots ben ik wanneer ik het water uit ga en mijn eerte knip in mijn 4 dagen kaart krijg. Ik was al hardlopend naar het zwembad toe gegaan en ik besluit mijn zwemvierdaagse uit te breiden met een zwemloop challenge, de 4 dagen dat ik zwem ga ik in totaal ook 5 km hardlopen. Een goed begin na mijn ‘loop vakantie’ en mijn schema wordt aangepast en die heb ik nog niet daar ga ik eerst morgen over in gesprek.

De volgende dag rijd ik naar Zorgsaam en samen met Henrieke bespreek ik de afgelopen maand. Ik beken dat ik me totaal niet aan het schema heb gehouden maar dat ik ook al wel goed nieuws kan melden. Ik benoem hoe de Rijsserbergloop is gegaan en dat mijn PR op de 5 km nu op 23.15 staat. Ik geniet er nog steeds van als ik hieraan denk! Ik vertel dat ik mijn schema iets terug wil schroeven, ik had voordat ik pauze nam van het schema erg veel moeite om mijn trainingen te loen. De fun leek eruit te raken endaar zoeken we al pratend naar een goede oplossing voor. Deze is gevonden en nu krijg ik een nieuw schema thuis gestuurd. Deze week zal vooral de combinatie liggen tussen het zwemmen en het hardlopen vanaf volgende week ga ik aan de slag met mijn nieuwe schema! In de avond ben ik weer naar het zwembad gegaan. Ik probeerde na een half baantje een baantje borstcrawl daar was nu de ruimte wel voor alleen die techniek beheers ik niet voldoende om dat uit te voeren terwijl je in je hoofd bang bent om iemand te raken. Ik probeerde het laatste baantje dit ook nog een keer maar ergens ga ik te snel te gehaast en zijn mijn adem momenten niet goed waardoor ik half proestend na 25 meter weer opgeef en de andere 25 meter van het zwembad gewoon weer af zwem in school slag. Tijdens het hardlopen pak ik iedere dag een andere route, vandaag had ik het grootste gedeelte van de 5 km al gelopen voordat ik bij het zwembad aan was gekomen. Daardoor kon ik dus eigenlijk vrijwel direct naar huis lopen.

Woensdag was het cursusdag. Na de cursus was het te vroeg om al naar het zwembad te gaan. Je kan namelijk pas beginnen met zwemmen om 18.00 uur. Ik was om 17.00 uur thuis, heb een maaltijd gemaakt en wederom ging ik al lopend naar het zwembad. Mijn linker kuit staat een beetje op spanning dus deze ronde doen we wat rustiger aan. In het zwembad pak ik nog maar 2 momenten dat ik even rust op de 500 meter en deze zijn kort.  Terug loop ik rustig uit.

Op donderdag had ik een afspraak bij de sportmasseur en daar is mijn kuit goed los gemasseerd. Het was even gevoelig maar het voelde al vrij snel goed. ’s Middags werd er een pakketje bezorgd van  one degree beyond 361°, de Spire 3 hardloopschoenen zaten erin. Super leuk want die kan ik vandaag dus direct uit proberen. Vandaag is de laatste dag dat ik ga zwemmen. Ik  ben er op tijd en besluit weer 2 x een halve baan borstcrawl te gaan doen. Het is echter druk vandaag was denk ik de drukste avond dat ik er ben geweest. Van borstcrawl komt er weinig maar trots haalde ik mijn vierde knipje op. Ik liep de laatste kilometers trots terug naar huis met de medaille in mijn zakje. Ik blijf het zwemmen denk ik de komende tijd wel trainen omdat ik in augustus deel ga nemen aan de Titanswim.

Vrijdag genoot ik van een rustdag. Ik heb lekker bij een recreatie plas genoten van het mooie weer, in de avond uit eten met vriendinnen en toen zouden we lekker gaan griezelen bij de horrorfilm Hereditary. Nou echt griezelen was het niet maar we hebben wel een hele leuke avond gehad. De volgende ochtend heb ik even lekker uitgeslapen. De avond ervoor had ik alles al klaargelegd voor Tot de nek in de Drek. Ik heb namelijk zaterdag deelgenomen aan een hele mooie obstacle run in Vriezeveen. Tot de nek in de Drek! Binnenkort ga ik er een raceverslag over schrijven maar het was Super leuk en de laatste 4 km werd een opblaaskrokodil meegenomen tot aan de finish. Toen ik daarvan thuis was was het even flink haasten omdat ik eigenlijk al op een feestje had moeten zijn. Met een gemiddeld tempo van 22 km p/u op mijn gewone fiets racete ik daar naar toe waar het een leuke en gezellige avond was..

Eenmaal thuis kon ik weer de volgende spullen klaarleggen want op zondag deed ik mee aan de Urban cityrun in Zwolle samen met de Meeus Fitclub. Ik vond deze urban run heel gezellig. Samen met Eva, Seline, Jörgen en Peter heb ik de 10 km door verschillende gebouwen afgelegd. We gingen door een boot, theater, een café, escape room, een restaurant etc. Het was weer een leuke run maar eenmaal thuis was ik wel moe. Het was een intensieve week waar ik beduidend meer heb gelopen dan dat ik de afgelopen maand heb gedaan. In totaal heb ik 2 kilometer gezwommen tijdens de zwemvierdaagse, ik heb 26 kilometer op zaterdag gefietst naar Tot de nek in de drek en naar het feest.  Qua kilometer heb ik 45,5 km afgelegd. Een goed begin weer van deze maand en op naar nog meer zonnige mooie dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: