Pick up that pace

De recap van de maand februari, wat hebben jullie er lang op moeten wacht, maar dan staat het ook eindelijk online! De maand waar de marathon training serieuze vormen aan gaat nemen, de maand waarin de weektotalen omhoog gaan en de eerste race weer werd gelopen! Laten we snel even kort terug blikken.

Februari begon met het toewerken naar de eerste 20+ race van het jaar, namelijk de midwinter marathon. Over de midwintermarathon heb ik al een blog geschreven, dus als je hier klikt, kan je lezen hoe ik deze race ervaren heb.

De week na de midwinter marathon had ik even tijd nodig om te herstellen, de bovenbenen waren flink aan het werk gezet, een goede training voor boston maar er kwam zeker wel spierpijn bij kijken. Een week later, op een rustig tempo was dan ook mijn 2e 25 km training al weer daar. Ik merk dat de tempo trainingen vooral wanneer het meerdere kilometers betreft mij moeilijk af gaan, denk bijvoorbeeld aan een 6x 3 km tempo. Het gaat mij beter af in een race.

Mijn 2e ‘race’ deze maand was een heuze night trail. Georganiseerd door Yuman race. De ‘trail’ ging door Hengelo (OV) en was zo’n 9 km lang. Gezellig liep ik samen met Shiva en Elly, het was een leuke trail door verschillende gebouwen, dat ik na 5 km ongeveer onderuit ging en een scherpe pijn voelde in mijn (eerder gebroken) enkel maakte dat ik even een traantje liet gaan. Gelukkig kon ik na enkele meters wandelen weer rennen en ging het goed. Ik lette (on)bewust wel extra op maar ook dat verdween weer tijdens het rennen. De volgende dag had ik er gelukkig geen last meer van want ik ging op pad, wel op marskramer pad om te verstaan.

In de maand februari begin ook eindelijk aan het Marskramer pad. Met de auto wordt ik gebracht naar de start van etappe . Ik loop die dag van Bad Bentheim in Duitsland terug naar het station in Oldenzaal. Vanaf daar ga ik ook weer naar huis. Het is een grijze dag, ik loop heel relaxed en maak veel foto’s. Ik maak een klein ommetje om te kijken of ik nog een fotootje kan schieten op de atletiekbaan in Duitsland. Wanneer ik dat kan in het buitenland, probeer ik een foto op een atletiekbaan te maken, niet dat ik zelf ooit op de baan train, maar vindt het zelf altijd leuk haha. Onderweg stop ik nog bij een Maria kappelletje en eet daar nog een gelletje. Zo voltooi ik heel rustig mijn eerste 30 km training. Ik vond het wel erg pittig, de kilometers gingen zeker niet vanzelf, ook die regenbui onderweg had van mij niet gehoeven, maar ik bedenk me ook dat het goed is dat ik me er nu al op voorbereid, de marathon loopt zich niet vanzelf.

De maand februari was een maand waarin de kilometers duidelijk werden opgeschroefd. Met 184,01 km sloot ik deze maand af, de maand maart is de laatste volle maand voor de marathon! Benieuwd wat die brengen gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: