de week die eindigde in een feestje!

 

Afgelopen week eindigde in een feestje en pas de 20e deze maand ben ik jarig.  Hoet het zo kwam dat lees je hieronder!

Afgelopen week kwam ik moeilijk op gang maar ik heb deze week afgesloten met een waar hardloopfeestje! de week sloot ik af met 48.4 km. De maandag en dinsdag begon ik zonder te sporten. Ik had een extreem lange werkdag en was moe nadat ik thuis kwam. Ik besloot de rust te pakken die ik dan nodig heb. Zodat ik vanaf de woensdag kon gaan genieten.

20180307_160130-01
Woensdag trok ik naar buiten op het moment dat het net begon te regenen. De eerste kilometers voelden goed, alsof alle teleurstelling, niet fijne gevoelens van mij af spoelden. Ik liep mijn hoofd leeg en voelde me iedere kilometer beter! Ik liep ook heerlijk op de muziek via spotify. Ik had de Disney playlist aangezet. Eenmaal thuis wist ik weer waarom ik dat eigenlijk nooit doe, ik had een hoog internetgebruik de rest van de maand dus extra goed op mijn wifi letten haha. De week werd afgetrapt met een mooie maar een hele natte 11 kilometer. Eenmaal thuis was ik koud! Snel opgewarmd onder de douche. Mooi begin van mijn trainingsweek.

Donderdag werden mijn beentjes geplaagd met een flinke krachttraining. De HIIT training heb ik eruit gehaald, ik ben bang dat ik daarin nog te fanatiek ben en over mijn eigen grenzen ga. De vorige keer had ik namelijk een zere voet een dag na zo’n training. Nu zo kort voor Rotterdam wil ik dat risico niet lopen. Mijn schema van de kracht volg ik nu alleen en ook deze bezorgd mij nog iedere week spierpijn!

 

Vrijdags vanuit mijn werk door naar het zwembad! Het was weer tijd voor Floatfit. Een half uur circuit training op een board in het water. In zwempak met daarover een sportbroek met hemdje. Ik vind het een gek gevoel om daarmee in het water te springen, maar na een aantal squats, het planken, push ups en ga maar door merk je daar helemaal niets meer van. Dit keer besloot ik om na deze floatfit training baantjes te gaan zwemmen in het zwembad. Nou daar kwam mijn HIIT interval. Ik moet dit echt leren doseren want na 2 baantjes ben ik al flink buiten adem. Nu is dat natuurlijk ook helemaal niet raar en nee ook niet heel bijzonder, want als je dit doet voor het eerst weer sinds een jaar dan is het ook wel te verwachten.

De zon liet zich duidelijk zien op zaterdag en ik wilde zo graag mijn nieuwe setje voor de Limassol ½ marathon uit proberen dat ik mijn eerste run maakte in korte broek. Wat een heerlijk weer. Statistieken, hartslag het ging allemaal nergens over. Echter genoot ik onwijs. Het was echt run with JOY! Ik zag (voor mij) de eerste vlinder vliegen, heb mooie foto’s gemaakt onderweg en als afsluiter na het lopen eindigde ik met mijn eerste ijsje van 2018! Klaar voor de grote dag morgen waar ik 2 races zou gaan lopen.

BeautyPlus_20180312224506_save-01

De weersvoorspellingen voor zondag waren om te huilen, dat zou de lucht in ieder geval gaan doen 100 procent kans op regen, iets later werd het 90 procent kans op regen. Ik had dienst van zaterdag op zondag en zou dus uit mijn werk door gaan naar Den Haag. Ik moest dus goed nadenken wat ik mee zou nemen en wat ik zou gaan dragen bij de 10. Bij de 10 liep ik in mijn Rokjesdag tenue en een lange broek. Wetende dat als ik het dan te warm zou hebben dit maar 10 km zou zijn. Ik had een reserve korte set meegenomen. Ook had ik een reserve lange set meegnomen voor het geval als ik doorweekt zou raken van de regen. Onderweg in de trein naar Den Haag zag ik filmpjes/foto’s over de regenval in Den Haag het ging hard! Echter kreeg ik al vrij vlot contact met linda die op het terrein was en het was droog! Yes, hopelijk blijft dat ook zo. De treinreis verliep soepel. Ik had echter energie voor 10 en kon niet goed stil zitten. Ik ging filmpjes maken en foto’s  en volgens dienstregeling kwam ik dan ook op tijd aan Den Haag. Het was 11.37 even flink doorlopen naar het Malieveld, daar trof ik Linda met haar zou ik de 10 km lopen. Het plan ze wilde graag rond de 1.10 lopen. Prima loop ik gezellig met je mee. 10 km lang gekletst en op het moment dat ik mijn sportreep at had Linda even rust aan haar oren. Veel foto momenten gepakt en vervolgens blij en trots over de finish. 1.11.05 Doel gehaald!

 

Vervolgens omgekleed, de korte set kon aan! De zon brak namelijk tijdens de laatste kilometer op de 10 door en ik had zin in die 21. Ik zou deze samen met Debora lopen. Deborah en ik hadden elkaar snel gevonden en hebben ons samen klaargemaakt voor de halve marathon. Ook met haar begon ik al kletsend, ik maakte filmpjes onderweg, de bovenbenen begon ik wel te voelen net als mijn voetzolen. Echter qua uithoudingsvermogen ging echt goed, ik kon nog huppelen, achteruit lopen, filmen foto’s maken. Het zou geweldig zijn als Deborah een pr kon lopen, toen ze doorhad dat ze dit nog kon ging ze er ook voor! Met 2.09.59 liep ze voor het eerst onder de 2.10! Super goed gedaan en fijn dat ik met je mee mocht lopen!

Een ontzettend mooie dag heb ik gehad, veel bekenden gezien, gesproken, nieuwe mensen ontmoet en mee gekletst. Cheers onderweg van bekenden en onbekenden.

 

Super trots maar heel snel na het lopen liep ik alweer richting de trein. Ik kon de trein die direct naar Deventer zou rijden nog gemakkelijk halen en toen deze aan kwam rijden stond ik al klaar op het perron. Snel weer een plekje zoeken. Onderweg nog veel contact gehad met veer hardloopmaatjes die het ook aanwezig waren bij de CPC maar die ik had gemist.  Het was een prachtige dag en ik ging met 2 prachtige medailles op naar huis.  Eenmaal thuis heb ik voor het eerst mijn Oofos sport slippers aangetrokken. Ik ga daar binnenkort een review over schrijven maar eerst goed en uitgebreid testen.

Voruige week vertelde ik jullie toch over de limited edition truien die er aankomen?
Ik kan jullie verzeker dat het zeker een zeer limiete editie gaat worden! Naar wat ik heb begrepen zijn er maar 25 tot 50 truien straks te koop.  De exacte release datum is helaas nog niet bekend, maar zodra ik daar meer over weet dan laat ik het jullie ook zeker weten! Kijk ondertussen ook op de website van Runr want ook de collectie die ze nu hebben is zeer zeker de moeite waard. Zoals je ziet draag ik de trui erg graag!

Deze week kijk ik ontzettend uit naar de Limassol ½ marathon! Die loop ik zondag maar vrijdag vlieg ik die kant op en dinsdag 20 maart, op mijn verjaardag! Kom ik weer thuis. Dat gaat vast een heel mooi feestje worden in Cyprus!

 


Een reactie op “de week die eindigde in een feestje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s