(S)Toptober

Recap of the month

De maand Oktober was voor mij een topmaand. Het was niet de maand met de meest gelopen kilometers, maar wat ik wilde doen ging goed. Ik ging deze maand mijn eigen verwachtingen ver voorbij en vond het plezier weer terug in het lopen van een marathon. Naast het hardlopen nam ik ook weer deel aan 2  verschillende obstacle runs, die niet met elkaar te vergelijken zijn. Ook stopte ik deze maand met iets, wat en hoe dat beviel? Dae lees je nu in deze blog.

Laten we bij het begin beginnen, ik heb namelijk marathon kriebels deze maand. Nadat ik de berlijn marathon gevolgd had wilde ik zelf ook wel heel graag een revanche op mijn marathon in Rotterdam. Het gevoel wilde ik terug proberen te vinden van Parijs, als dat niet lukt dan loop ik hierna geen marathon meer. Ik krijg de kans om in Eindhoven te lopen maar deze kans laat ik gaan. De weersvoorspelling is erg warm en dat lijkt mij niet wijs. Wanneer ik uiteindelijk later deze maand de kans krijg om de hele marathon te lopen in Amsterdam weet ik dat dat mijn revanche gaat worden. Stiekem bereid ik me er 2 weken lang op voor en hoe het verder ging dat kan je hier teruglezen.

Ik heb het gevoel dat ik alles aan kan deze maand. Mijn lijf voelt goed en ik voel me sterk. Trainingen gaan goed en ik zit goed in mijn vel. Na het Amsterdam avontuur begin ik weer te oriënteren naar een volgende marathon uitdaging, wanneer ik dit duidelijk heb laat ik het natuurlijk ook direct weten. Ja beloofd deze keer wel. Dit gevoel, waar komt het vandaag, ik denk door de regelmaat die ik deze maand probeer te behouden. Ik probeer op vaste tijden te gaan slapen en op te staan en zo goed mogelijk voor mijn lichaam te zorgen. Daarom stop ik deze maand ook met iets, namelijk het drinken van een wijntje/biertje. Ik gebruik stoptober om bewust te worden hoe ‘normaal’ het eigenlijk is om alcohol te nuttigen. Ik kies een paar momenten uit deze maand dat ik nog wel drink maar thuis is het een alcohol vrije zone.  Misschien dat mijn lichaam deze gezonde omschakeling wel kan waarderen. Iets om over na te denken dus.

take care of your body and your mind will follow

Obstakels zijn er om te overwinnen en in oktober kon ik dat twee keer doen. Tijdens de Harbourrun en de Spartan race raakte ik daar weer mee in contact. Ik moet zeggen dat de Spartanrace wel een speciaal plekje heeft gekregen. Ik hoop dat ik die volgend jaar ook nog weer kan lopen.
Dezelfde avond nadat ik ’s middags de Spartan Sprint afstand had gelopen liep ik ook nog mee in de aller eerste editie van de Diepe hel Night Run. Ik heb er alles gegeven en daar kwam ik met een mooie tijd over de finish.  Deze maand liep ik dus in totaal 4 wedstrijden en alle gingen boven verwachting goed! Ik moet zeggen dat mij dit wel vertrouwen geef in mijzelf. Ik lijk toch sneller te worden, ik vraag me dan ook af wat ik kan als ik wel echt specifiek ga trainen voor een marathon.

Wat ik beter nog zou kunnen doen de volgende maand is het bezoeken van de sportschool. Des al niet te min ben ik zeer tevreden hoe de maand oktober verlopen is.

Deze maand bracht mij in totaal 183.7 hardloop kilometers, maar nog veel mee plezier in het hardlopen. Dit was echt een maand waar in liep met plezier.

Run with Joy!! 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s