Op naar het weekend

Afgelopen week, de week waarin we afscheid namen van oktober, de week waarin ik uit keek naar het weekend. Het weekend van de Berenloop. We begonnen aan een verse maand. Een week waarin ik verschillende blogs online zette. Week 44 was een week waarin ik productief handelde en mijn tijdsplanning na kwam. Het weekend was iets waar ik al sinds april naar uit keek maar eindigde iets anders dan gehoopt. Wat er deze week allemaal gebeurde dat lees je nu terug in deze recap van de week

New monday, New week, New goals

De kick-off van de week, maandag, dit was een rustdag, ik had mijn enige dienst deze dag op mijn werk maar het was wel direct de gehele dag t/m de volgende ochtend. De dienst verliep goed maar qua sportieve bezigheden staat de teller dus op dinsdagochtend nog op 0.  Ik besef me ergens wel degelijk dat ik nu al weekend heb. Naja bijna want ik moet op donderdag nog 1,5 uur naar een gesprek voor mijn werk en daarna gaan we gezellig uit eten met het gehele team.

Toen ik op dinsdag thuis kwambleek er een pakketje bezorgd te zijn van 361°. Ik had een mooie nieuwe set kleding ontvangen die bestond uit een mooie zwarte lange broek, een zwarte longsleeve. Een grijze dikkere longsleeve voor nu nog te warm om te dragen met het lopen. Een zwarte korte sporttop en een blauw jasje. Naast deze kleding zaten er ook nieuwe schoenen in.  De zwarte Stratomic met een knal roze zool en roze details op de schoen zaten in die doos. Natuurlijk kan je dan ook wel begrijpen dat ik deze set even uitgetest wilde hebben. Ik koos voor de schoenen en daarbij de zwarte lange broek en de zwarte longsleeve. Deze laatste heeft ook roze details en match dus extra leuk. Ik heb op een rustige pace 6 km gelopen. Dit beviel mij wel goed!

Op woensdag had ik een blog dagje ingepland, deze dag wilde ik in de ochtend mijn tas inpakken voor het weekend, dan is dat maar vast gedaan. Ook kon ik daar dan direct een blog over schrijven, welke producten / spullen neem ik mee op zo’n weekend en waarvoor kies ik daarvoor. Zo gezegd zo gedaan. Op donderdag stond er opnieuw een training op de planning. Tijdens deze training maakte ik kennis met de Aftershokz Trekz Air. Ik mag deze uitproberen en ben zelf erg benieuwd. Binnenkort zal hierover een review online komen, maar na 1 training was ik wel blij verrast.
Ik liep vandaag opnieuw maar even, in het weekend zal ik nog genoeg lopen en ik merk dat mijn lijf iets langer nodig heeft om te herstellen. Ik loop een kleine 5 km en voel me goed wanneer ik thuis kom. Ik maak me rustig klaar voor de afspraak van die avond en schrijf nog even verder aan mijn blog.  Mijn planning loopt goed iets wat niet altijd vanzelfsprekend is bij mij. Ik voel me top en kijk uit naar morgen. Het gesprek op mijn werk verloopt goed en tijdens het etentje met de collega’s hebben we de grootste lol.

Wanneer de wekker op vrijdag gaat spring ik enthousiast mijn bed uit. Yes het Berenloop weekend is aangebroken. Ik maak me klaar en laat me een plaats verderop naar het station brengen. Ik neem afscheid van mijn man, die zie ik maandag weer. Nicole staat al op het perron te wachten samen reizen we met de trein naar Harlingen Haven. Daar sluit Deborah bij ons aan en zijn we compleet. Het Berenloop weekend is officieel begonnen. We hebben een huisje gehuurd in west Terschelling, ideaal op loopafstand van het centrum maar ook van de haven.  We bezoeken lijftijd de lingeriewinkel, halen onze boodschappen en maken ons klaar om in de avond lekker uit eten te gaan. Bij het eten sluit marleen, marjon en Femke ook aan. Een gezellige avond met mooie plannen ideeën en verhalen.

IMG-20181102-WA0005-01.jpeg

De zaterdag begint vroeg, met koffie op bed wat een luxe. Dan snel klaarmaken om naar de start van de 5 km te gaan. Deze gaan we met zijn 3en gezamenlijk lopen op een rustig tempo zodat we morgen kunnen knallen. We moeten echter warmlopen naar de start, wandelen is geen optie meer omdat we simpelweg iets te laat vertrokken zijn vanuit ons huisje. 5 min voordat de wedstrijd begint staan we in het startvak. We staan dus ook achteraan maar dat maakt niet uit. Onderweg hebben we de grootste lol. Ik loop een paar keer vooruit om foto’s te maken. Deborah is ook nieuwsgierig naar de Aftershokz Trekz air en probeert ondertussen die van mij uit. We proberen een feestje van het lopen te maken. Wanneer we finishen, vinden we Femke eindelijk ook tussen al die mensen, of naja zij vindt ons. We praten even na over de race over het eiland en besluiten om dan even samen foto’s te gaan maken. Als we op het strand zijn merken we pas hoe koud het eigenlijk is. We staan vol in de wind en dat maakt het wel lastiger. Gelukkig hebben we een paar leuke foto’s kunnen maken en dan nemen we weer afscheid van Femke. Wij hebben honger, maar de kleding moet ook gewassen worden. Daarom lopen we terug naar het huisje, we trekken wat warmere kleren aan en wassen onze loopkleding snel en hangen deze te drogen. Wanneer we weer op pad gaan besluiten we om naar het pannenkoeken huis te gaan. Ik bestel een lekkere pannenkoek en smikkel deze met veel liefde weg.  Na de lunch gaat Nicole terug naar het huis, Deborah en ik blijven nog even in het centrum en halen de laatste boodschapjes. Daarna wordt er nog even geshopt in de winkels. Nemen we afscheid van Marjon want die gaat de volgende ochtend met de boot terug en zien wij dus helaas niet meer. Als we teruglopen naar het huis zien we een prachtige lucht. We klimmen de duin op en zien dan daar een prachtige zonsondergang. We worden er helemaal vrolijk van. Wanneer de zon niet meer zichtbaar is en in de zee verdwenen is lopen we terug en is het tijd voor onze pastaparty. Deze is overigens gewoon in het huisje zelf gemaakt, altijd lekker. In de avond ruikt het huisje ook heerlijk naar de arnica geur die onze weleda producten hebben afgegeven na het douchen en smeren.

Wanneer de wekker op zondag gaat nemen we echt de tijd om ons klaar te maken, we beginnen weer met koffie op bed, kletsen even gezellig en gaan dan naar beneden om te ontbijten. In de keuken zijn ze hard aan het werk met pannenkoeken bakken, ik kies voor de krentenbollen want daar ging ik tijdens de marathon van Amsterdam ook erg goed op. Het is erg fijn dat de start 5 min lopen is vanaf ons huisje en dat geeft mij heel veel rust. Ik heb mijn plan klaar, ik wil namelijk kijken wat erin zit. Out of mijn comfortzone gaan en als het mogelijk is wat ik niet denk gaan voor een nieuw PR op de halve marathon.  Over de halve marathon schrijf ik een apart raceverslag. Gefinisht zijn we alle 3  en na de finish zijn we dit met zijn 3en gaan vieren. We hebben de lopers die binnenkwamen nog aangemoedigd en dat waren vooral de marathon lopers. Wat een tijden zette deze neer echt super knap gedaan!  De zondag hebben we heerlijk afgesloten met een drankje en een dansje. Om de rest van de avond te herstellen. De kans zit er in dat ik er volgend jaar weer heen ga, ik vind het namelijk echt een hele leuke loop.

Wie weet tot volgend jaar.


Een reactie op “Op naar het weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s