Lets recap the last part of 2022

Het is even geleden dat ik een blog schreef, jullie hebben nog een recap tegoed van de maanden november en december. Ik wilde nog een blog schrijven over de Bruggenloop in Rotterdam, ik ga het allemaal meenemen in deze blog. Een kleine terugblik op het einde van 2022, een bijzonder jaar, waarin ik best wel gestruggled heb met mijn trainingen maar sinds oktober toch weer lekker aan het lopen ben geslagen.

November – Race and preperations!

Laten we beginnen met een korte terugblik in november, de maand van de Berenloop, waar ik heerlijk met de Anita ladies, team Anita, heb mogen genieten van het leuke Terschelling, waar we tot op het bot toe nat geregend waren tijdens de halve marathon. Alles over dat weekend kan je hier terug lezen. Later in die maand stond ook de Zeven heuvelennacht op het programma, via Intersport had ik een startbewijs gekregen en liep ik samen met Mirjam een heerlijk rondje, zag ik het asfalt in het donker nog bijna van dichtbij maar heb ik vooral genoten. Ook die race heb ik beschreven in een blog -> Zevenheuvelen nacht 2022 .

In de maand november ben ik vooral erg zoekende geweest om een trainer te vinden die mij wil ondersteunen naar mijn volgende doel. Namelijk de MARATHON VAN BOSTON! Deze heb ik gevonden kan ik trots zeggen! In de week van 28 november ben ik dan begonnen aan dit avontuur en tot op heden ben ik heel blij met deze ondersteuning/hulp en is het voor mij ook echt een stok achter de deur. Het lukt mij bijvoorbeeld beter om in de avonden na het werk te gaan rennen! Wat me eerder 1x in de week lukte, lukt me het nu veel vaker 2x omdat ik weet dat het goed is! Ik pak mijn core/buikspieren aan, althans dat wil ik gaan doen met de Plank Pad, daar komt binnenkort nog een review van online

In de maand november liep ik 128 km hard.

December – Run Merry Happy

Dat in de maand december het hardlopen wel centraal stond kan je vast wel begrijpen, ik ben net begonnen met het trainingsprogramma voor Boston, ik heb dan ook eindelijk tijdens een lange duurloop door de regen, mijn post gemaakt waarin ik bekend maak dat ik dat bijzondere avontuur aan ga! Echter wist ik in het begin van deze maand nog niet dat ik op 8 december nieuws kreeg dat ik in 2023 niet alleen Boston kan lopen, ik was ook ingeloot voor de Chicago marathon. Verrast maar heel blij ga ik dus in 2023 2 major marathons lopen in Amerika, (iets met Dreams are coming true haha).
Een heel leuk moment vond ik toch ook wel de eerste sneeuw van deze winter. Ik wist niet hoe snel ik naar buiten moest om daar doorheen te rennen. Helaas bleek er in de stad meer gevallen te zijn dan in het bos, maar heb ik toch nog even lekker kunnen loslopen in de sneeuw zo voor Rotterdam! Ik liep gezellig samen met Mirjam in Rotterdam mee met de bruggenloop. Waar we weer gebruik maakten van de Green Room, wat ik persoonlijk altijd heel erg fijn vindt, een plek voor en na de tijd waar je rustig kan voorbereiden/omkleden. Over de Bruggenloop van 2022 kan ik vooral zeggen dat ik er enorm van genoten heb. Het plan was genieten en samen lopen. Echter heb ik me niet aan het einde van dat plan gehouden. Na overleg met Mirjam besloot ik na 13 km toch te gaan versnellen. De benen hadden er zoveel zin in! ik genoot ondertussen ook enorm van de loop. Na de finish wilde ik een foto maken, werd ik ook nog verrast door Ron die er spontaan bij op kwam staan! Niet veel later kwam Mirjam over de Finish en na enkele foto’s was het tijd om weer terug te gaan naar de Green Room. Met een file op de parkeerplaats (lees meer dan 30 minuten erover doen om de parkeerplaats af te komen) eindigden wij onze laatste race van 2022. Leuke dag, gezellige mensen en een top loop!

Het weekend daarop was ik een weekend in Antwerpen en op mijn trainingsschema stond 8 km als het lukt, dus ik heb mijn best gedaan en liep zelfs tijdens de zonsopkomst door Antwerpen heen. Tijdens de laatste kilometers leuk langs het water en het oude centrum, want daar sliepen we vlak bij. Ik waardeer ondertussen mijn loopjes tijdens daglicht steeds meer. Ik ben dan ook blij als de kortste dag van het jaar achter ons ligt, want ik heb behoeft aan daglicht, geen grijze dagen, maar zonneschijn! In eerdere jaren heb ik op 31 december nog een lange loop gedaan, om het jaar uit te lopen. Dit jaar had ik die echter gepland op 30 december. Trots sloot ik deze maand af met 188 km, waarvan er 52 in de laatste week gelopen werden. Het was de maand met de meeste kilometers in het jaar.

What’s next?

De komende periode blijf ik lekker bezig om die marathontrainingen te voltooien. Ik wil goed getraind aan de start staan van Boston. Het doel zal niet een PR zijn maar een leuke tijd lopen, genieten van de hele reis en ervaring.

Heb jij nog bijzondere doelen in 2023?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s