Set GOALS (+ WINACTIE)

Go for it!
Het is februari 2022 , januari is afgelopen en ik heb een maandje extra goed kunnen nadenken over mijn goede doelen, mijn voornemens, maar vooral wat wil ik uit 2022 halen en hoe?

But first let’s look back

Belangrijk is om eerst terug te kijken naar 2021, welke doelen had ik toen, wat maakt dat ik bepaalde doelen niet gehaald heb en heb ik de drive om dit nog door te zetten naar 2022. Echter zal 2022 daarin ook nog wel wat nieuws gaan brengen iets wat ik nu nog niet heb gepland, soms zijn namelijk spontane dingen nog wel het allerleukste.

De terugblik/evaluatie van 2021
In de blog Goalgetter or Goalsetter!? kan je teruglezen dat ik een aantal doelen had gesteld voor 2021.
Zo wilde ik graag 3000 meter zwemmen zonder tussenpauzes aan de rand van het bad. Ik had mij daarom ingeschreven voor een borstcrawl cursus, deze begon pas in het laatste kwartaal van 2021. Doordat de zwembaden zo lang dicht waren, de cursus later begon en ik er ook simpelweg te weinig voor getraind heb kan ik benoemen dat dit doel te hoog gegrepen was. Wel heb ik die ‘zwemangst’ overwonnen en kan ik de borstcrawl technisch uitvoeren.

Ik wilde mijn kracht verbeteren en daarom had ik mij als doel gesteld dat ik 5 pistol squats per been zou kunnen doen. Ook dit doel is niet behaald, krachttraining heb ik zeker wel uitgevoerd, maar onvoldoende. Ook heb ik deze manier van squatie geprobeerd, maar waar ik ook achter ben gekomen is dat mijn enkel mobiliteit nu nog zo beperkt is doordat ze beiden in het verleden een flinke klap hebben gehad, dat het nu ook nog niet haalbaar is. Hetzelfde ook voor de pushups, de armen hebben gewoon te weinig aandacht gehad.

150 km wielrennen is ook een doel wat is blijven staan. Mijn wielrenfiets heeft niet de aandacht gekregen die het verdiende, dit komt misschien wel mede door de lockdown, de aandacht toch weer lag bij het lopen en het missen van een uiteindelijk doel naast het gewoon kunnen. Dus goed om te weten dat ik dat nodig ben, een doel een stip op de horizon waarom ik het zou willen!

Wat wel behaald is en waar ik ook trots op ben! Happy marathon lopen, het was zwaar, ik ben meerdere keren gestorven en heb ook echt wel een aantal keren gedacht.. waarom doe ik dit, maar wat heb ik daarnaast ook genoten van de Rotterdam Marathon in oktober. Vlak na mijn vakantie deed ik het toch maar! Hoe dat was dat lees je in de blog -> Rotterdam marathon 2021 ! –  Raceverslag –  What a day!    

Als ik het zo lees… zou je denken nou meid dat had wel beter gekund, dat had het zeker! echter zoals ik al beschrijf, ik heb soms ook gewoon een doel nodig dus laten we die eens gaan stellen voor 2022!

Get ready 2022
Het eerste doel, was een ongepland doel maar waar ik wel met veel plezier naar uit kijk. Ik loop namelijk voor de 3e keer de Rotterdam Marathon – Gevraagd door loopmaatje Mirjam, ga ik samen deze uitdaging weer aan met haar en Deborah! Ik kijk er naar uit want het is al op 10 april. De trainingen zijn alweer begonnen.

Eind 2021 had ik mij ingeschreven voor de halve marathon van New York, wetende dat de lotingkans bijna net zo klein is als de loting voor de hele marathon dacht ik; Wie niet waagt die niet wint. Verrast en blij kreeg ik echter op 9 december de bevestiging dat ik op mijn verjaardag de halve marathon mag gaan rennen. Het startbewijs is binnen, nu nog in Amerika komen. Ik ga de uitdaging in ieder geval aan!

Het doel van het zwemmen, was heel specifiek 3000 meter, eigenlijk weet ik niet waarom ik die hoeveelheid had opgegeven, echter wil ik mijn zwemconditie dit jaar wel verbeteren! Dus ik neem dat doel gewoon lekker mee naar dit jaar.
Dit geld ook voor het fietsen, de 150 km, ik kan dat nog steeds thuis op de tacx, op mijn wielrenfiets of mijn mountainbike ervoor gaan trainen.

Droomdoel: Dit jaar een marathon toevoegen aan mijn Major lijstje die enkel nog maar staat op Berlijn en waarschijnlijk nooit compleet wordt (boston, hoe dan?) Ik hoop natuurlijk op Londen en New york, maar 1 is ook goed, haha.

Over 1 doel ben ik nog niet uit… dat is namelijk het deelnemen aan een triathlon. Het idee vind ik nu echt nog te spannend.. want hoe gaat dat dan, kan ik het wel en wat als.. Ik ben er daarom nog niet uit, het maakt me op dit moment nog zo onzeker dat ik me nog niet inschrijf, maar wie weet komt het toch nog wel ergens dit jaar.

Nothing holds you back more than your own insecureties

Nieuwtje en een WINACTIE voor jou !?
Sommigen (enkelen) van jullie weten het al, maar ik ben ooit begonnen met de Hardlopen met Evy app en mag mij nu 1 van de Nederlandse ambassadeurs noemen! Daar ben ik echt wel heel erg trots op want het is echt een top programma wat veel mensen in beweging brengt en houdt!

Ik train met de schema’s van Evy dus op dit moment naar de halve marathon van New york en de hele van Rotterdam. Dat doe ik door de marathon training te volgen. Een fijn schema ontwikkeld door Energylab, waarbij ik train op hartslag! Flink wennen maar ik merk gewoon al progressie! het leuke is dat ik wel heel benieuwd ben naar jullie goede voornemens en enkelen van jullie ook heel blij kan gaan maken.

Ik mag namelijk een aantal abonnementen voor de Hardlopen met evy App cadeau geven. Het zijn abonnementen van 3 maanden waarmee jij naar je nieuwe doel kan gaan werken. Dus wil je gaan hardlopen, of heb je al jaren ervaring maar op zoek naar goede ondersteuning. Laat mij weten (hier of op Instagram) wat jouw hardloopdoel voor 2022 is en misschien ben jij wel 1 van de gelukkige winnaars! Wil jij dit samen met een loopmaatje of met loopmaatjes doen, laat het dan ook weten, want dan kunnen jullie ook samen winnen! De hardlopen met Evy app kan je overigens hier downloaden.


5 reacties op ‘Set GOALS (+ WINACTIE)

  1. Wat een mooie doelen had je in 2021 en 2022 ga je ook vast weer wat mooie doelen behalen! Ik doe graag mee met je actie! Ga nu op voor de 10em en daarna wil ik door naar de halve. Succes met je doelen, gaat vast helemaal goed komen!

    Like

  2. Wat superleuk om te lezen allemaal Joyce!
    Ook fijn dat je met ons deelt dat je niet al je doelen hebt gehaald en sommige dingen (zoals de triatlon) ook gewoon spannend vindt. Het is erg herkenbaar. Het hardlopen gaat bij mij altijd een beetje met ups en downs. In goeie tijden loop ik de halve marathon, in mindere tijden ben ik überhaupt blij als ik ga. Op het moment gaat het wel redelijk, maar zou ik m’n rondjes graag weer wat uitbreiden naar boven de 10 km en dat dat met Evy kan is een grote verrassing voor mij! Lijkt me superleuk om te proberen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s