That extra spark

De maand september en oktober, ik had de recap er nog niet over geschreven. Wat ik zeker wel kan aangeven dat het in september een stuk anders ging dan in oktober. In mijn laatste update voor de London marathon kon je al wel terug lezen dat ik door corona opnieuw niet kon trainen. Ik had zelf al het gevoel dat ik sinds mijn eerste keer corona in maart niet weer het fitte gevoel had als dat ik eerder heb ervaren en door trainingen dat niet beter ging. Ik besloot daarom de POWERbreathe uit te proberen. Ik ga daar nog een volledige blog over schrijven, maar ik kan wel vast verklappen dat ik de afgelopen periode daar erg enthousiast over ben geworden!

When nothing goes right.. turn left.

September heb ik dus anders ervaren dan dat ik eigenlijk gehoopt had. Waar het de laatste weken zouden zijn voor de marathon, de laatste trainingen ging het dus toch nog even anders. De eerste week liep ik wel mijn langste duurloop, 33,3 km. Dit gaf echt wel vertrouwen! Vervolgens een leuk dorpsfeest en daarna kwam dus de quarantaine door corona. Zo vlak voor Londen dacht ik enkel nog we gaan er maar het beste er van maken, vertrouwen op mijn basis, want tja heel erg goed getraind had ik niet voor deze marathon. 2 Oktober was het dan de dag van de marathon, hoe het precies ging, daar ga ik niet teveel over vertellen, dat kan je hier lezen, maar ik zeg wel.. Wat was het GAAF!

Oktober begon dus erg goed en dat gaf me echt een flinke boost, zo boven eigen verwachting presteren en die sfeer van de marathon! Daar werd ik enorm blij van en op die roze wolk gingen mijn trainingen ook top. Helaas stopte het personal trainingstraject wel in oktober, ik moet eerlijk zeggen dat dat ook betekend dat het stokje achter de deur om die spieren te trainen daar ook weer mee verdween. Eens even een oplossing voor bedenken..
Al met al kijk ik heel tevreden terug op oktober, naast het marathon avontuur, ook een hele gezellige trailrun met een loopmaatje gemaakt en ook een fijne zondag in Amsterdam mogen beleven toen ik zelf de 8 km liep en daarna nog flink ging cheeren bij de marathon! Een warme en gezellige dag met verschillende bekenden! Ter voorbereiding op het berenloop avontuur van November, weer rustig toewerken naar een fijne halve marathon! Deze maand sloot ik af met een heel leuk Speedo event in Amsterdam, waar we een fanatieke high-intensity + Float yoga volgden. We kregen een fijn zittend Speedo badpak en vervolgens gingen we dus flink aan de bak. Super leuke workout en ook het badpak kon deze fanatieke sessie prima aan! Ergens wil ik ook het zwemmen weer toe gaan voegen in mijn workouts, maar oh ik wil zoveel, ik ga maar eens eens de kracht goed oppakken naast het hardlopen en daarna zie ik wel weer of er ook nog ruimte is voor die volgende stap/plons. Zelf vindt ik het volgen van evenementen en clinics altijd erg leuk dus dat ik de maand zo heb kunnen afsluiten is echt heel fijn!

Ondertussen ook mijn 1e doel voor 2023 bepaald, wat het is weten nog maar enkele en binnenkort wil ik dit toch gaan delen, het is niet dat het een geheim is maar ik vind het zo leuk dat ik nog even wacht om het te delen, wat denk jij dat het gaat worden? en als je het weet, nog even je mondje dicht.

Even wat feitjes over de afgelopen maanden:
– ik heb 78 km hardgelopen en 69 km gefietst in september
– ik ben 160 km hardgelopen en 5 km gefietst in oktober. Het verschil moet er zijn.

In oktober vond ik weer de extra spark terug wat ik zo fijn vindt aan het lopen. Ondanks dat nu de korte dagen begonnen zijn probeer ik voor nu deze vast te houden, aan leuke events deel te nemen en mijzelf uit te dagen door met verschillende challenges mee te doen maar daarin wel ook te luisteren naar mijn lichaam.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s