Keep up the miles.. bring me some smiles

Deze recap of the month augustus is dan eindelijk hier.

De volgende blog hierna zal gaan over mijn voorbereiding van de de londen marathon, daarom zal ik daar hier niet teveel over uitwijden. Ik ga terugblikken op augustus in het algemeen. Wat waren de highs en wat waren de lows. Zo was er de Yuman trail voor de allereerste keer en deed ik gezellig mee!

Laten we echter bij het begin van de maand beginnen. Augustus de marathon training staat aan, de langste afstanden komen eraan. Toch deed ik meer, liever had ik zelf nog wat extra wedstrijdjes meegepikt, maar gekozen om mijn lijf daarin toch te sparen. Het trainen vraagt namelijk al genoeg van mijn lijf. Ik merk dat ik wat klachten heb bij mijn achilles en dat maakt wel dat ik voorzichtig ben. Echter de zonsondergangs loopjes zijn echt wel geweldig. Ik kan enorm van genieten, het liefste loop ik met zonsopkomst.. maar door de druk dat ik daarna moet werken, loopt dat ook niet helemaal fijn.

Ik maakte mijn eerste kilometers in België helemaal soepel ging dat niet. Dat weekend heb ik veel gewandeld en gefietste en het lopen voelde niet lekker. Toch gedaan en ik werd beloond met de ontmoeting met een zeehond! die lag lekker op het strand te genieten van de ochtendzon.


In de maand augustus trainde ik wel 2 keer per week weer de volume van mijn spierballen. Deze moeten natuurlijk ook onderhouden worden. Ik kan wel merken dat de krachttraining mij weer ondersteund met het lopen, het lijf kan het wat langer zonder pijn volhouden. Tijdens de training van de Yuman race op 14 augustus voelde ik me niet echt super sterk in vergelijking met de obstacle runners. Echter deed ik wel fanatiek mee. Ik ging kapot!! maar dat was volgens mij ook de bedoelen. Met de halve marathon trail kon ik wel goed merken dat ik meer kracht getraind heb de afgelopen tijd. Het onverhard lopen, iedere keer ergens balans zoeken omdat het pad niet vlak is. Mijn lijf vond het prima te doen. Deze trailrun was overigens wel echt pittig. De yuman trail was goed georganiseerd en hartstikke gezellig. Zie ik je daar volgend jaar ook verschijnen??

Echter was het afgelopen maand ook eindelijk weer tijd voor een date met een paar anita Ladies!
De Anita Mijsjes date.. we zouden lekker gaan hardlopen en daarna ijs gaan eten in de buurt van blaricum. Echter werden we ontzettend verwend en verrast met een hele mooie Frozen Berry Massagetight. Verrast toen ik zag hoe mooi deze tight was werden er natuurlijk uitgebreid foto’s gemaakt. Tussen 2 onweersbuien in hadden wij het nog een lange tijd droog.. echter moesten we toch net wat eerder stoppen omdat het dan toch ging regenen. Snel in de auto;s naar de ijssalon waar we nog gezellig kletsten en van een heerlijke ijscoupe genoten! Super fijne avond en ik kijk nu ook al uit naar het Berenloop evenement waar we weer met een groep aanwezig zullen zijn!

Naast het zelf sportief bezig zijn besloten ik mijn man en een vriend van hem te vergezellen en ging ik mee naar Utrecht om de Vuelta te kijken. Het wielrennen kijken op tv is toch minder leuk dan als je er bij bent en de sfeer ervaart .Ook zag ik de atletiek dames ontzettend mooie prestaties verrichten bij het Europees kampioenschap, dit zag ik dan wel weer op tv maar het was we heel mooi en inspirerend!
Niet specifiek door deze evenementen, maar met de gedachte op jezelf uitdagen en het beste uit jezelf halen, sloot ik de maand dan ook af met het inschrijven van een loting voor een marathon. De marathon van Tokyo voor 2023. De regels zijn nog erg streng voor Tokyo om te reizen, als ik niet ingeloot wordt sla ik deze dan ook over voor 2023. Toch wil ik het proberen, want ook juist omdat de regels misschien nu nog wat streng zijn lijkt mij de ervaring wel geweldig en misschien heb ik nu iets meer kans??

Al met al.. is augustus een fijne en positieve maand geweest. Ondanks het warme weer heb ik wel lekker kunnen rennen, dan maar wat minder hard.. ik zou nu graag weer wat meer zon zien en wat minder regen. Ach ja al met al liep ik 142,53 km, dat is toch een marathon meer dan in juli. Het gaat de goede kant op..!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s