NN CPC loop Den haag

Afgelopen zaterdag 11 maart 2017 was ik op de terug weg van Amsterdam naar Rijssen nog aan het nagenieten van het Glow in the park Amsterdam event. Terwijl ik in de trein zat zag ik dat het weerbericht een hele mooie dag voorspelt,  een prima dag voor mijn duurloop dacht ik zo. Vervolgens op facebook zag ik dat er net een startbewijs voor de 10 km van de CPC loop in Den Haag werd aangeboden. Eerder had ik al getwijfeld om te gaan, veel bekenden deden namelijk mee. Ik zocht op hoe het te bereizen was vanuit Twente. Dit was goed te doen, ik zou diezelfde avond op tijd op mijn werk kunnen zijn. Ik besloot te reageren en ik appte het thuisfront om te overleggen. Om 23.30 uur was het zeker en zou ik mee gaan lopen met de CPC loop in Den Haag. Snel mijn spullen thuis klaargelegd voor de volgende dag, tas weer opnieuw ingepakt, treinkaartje gekocht en slapen want om 9 uur moest ik weer in de trein zitten.

FullSizeRender (31)
Zoveel keuze in mijn kast maar dit zijn ook wel toppertjes! mijn Anita bh staat niet op de foto maar werd zeker wel gedragen 🙂

 

‘S ochtends om 7 uur ging mijn wekker, ik mocht van mezelf tot half 8 blijven liggen en toen was het tijd om me klaar te maken. Omdat ik mijn spullen al klaar had gelegd was ik daar zo mee klaar. Ik heb een ontbijtje gemaakt, kop koffie gezet en kon daar nog even de tijd voor nemen.
Eigenlijk stond er vandaag een lange langzame duurloop op mijn trainginsschema, daarom besloot ik voordat ik naar de trein zou lopen daar een kleine warming-up ronde van te maken. Met een kleine omweg ging ik bepakt en bezakt richting het station waar ik uiteindelijk meer dan op tijd was aangekomen.

unnamed (4)
onderweg naar het station

De verrassing die ik wilde maken door op de CPC in Den Haag een foto met mijn startnummer te sturen in de app met gezellige mederunners was al snel door mijzelf verklapt. Ik had mijzelf op facebook al verraden en besloot daarom al snel een post op instagram te plaatsen dat ik er toch bij zou zijn vandaag! Leuke reacties gehad en onderweg naar Den Haag kon ik me dus ook prima vermaken met alles volgen op Social Media.

Eenmaal in Den Haag aangekomen moest ik wel even wennen aan de drukte. Ik ben op meerdere grote loop evenementen geweest afgelopen half jaar (ja sorry eerder nooit meegedaan haha), maar bij deze overdonderde het me op de een of andere manier. Gelukkig duurde dit 5 minuten en was het voorbij. Ik had al een kaartje van het terrein en bij het waterpunt middenop het malievled nam ik dan ook mijn startbewijs in ontvangst. Annemieke dat zou de naam zijn waarop ik zou moeten reageren vandaag. Blij met mijn startbewijs op mijn buik gespeld liep ik richting de ingang van het middelste startvak. Daar ontmoete ik Meike en Kenneth, met Meike zou ik meelopen, zij zou me helpen om rustig op lage hartslag te lopen en ondertussen zou ik haar steunen met haar eerste 10 km loopwedstrijd sinds ze herstellend is van een vervelende blessure. Een win win situatie waarin we elkaar konden helpen erg fijn! Kenneth was er ook bij en zorgde voor de nodige grappen en grollen. Grote dank ook aan Michel (de man van Meike) die op mijn tas en jas wilde passen terwijl hij ons onderweg ook nog 2 x zou toejuichen! Eenmaal in het startvak moesten we natuurlijk wel een startvakselfie maken. Zie hieronder het resultaat.

IMG_0116
Startvakselfie!

Tijdens de race vond ik het erg fijn dat Kenneth gezellig de eerste 5 km gezellig mee liep. Dat Meike het super goed deed de hele race en dat we konden genieten van de mooie zon. De start verliep soepel, echter mijn horloge besloot dat het te lang duurde waardoor ik na 500 meter ofzo pas weer 100% gps had en dus uiteindelijk te laat starte, maarja ik liep niet op tijd maar op hartslag dus dat maakt uiteindelijk niet uit! Meike ik wil het hier ook nogmaals zeggen ik ben Super trots op je hoe je het hebt gedaan, je hebt mij rustig laten lopen en ondertussen liep jij je 10 km !! Onderweg hebben we ook goed ons best gedaan om goed en vaak op de foto te komen daardoor heb ik in mijn marathon photo’s ook echt goede foto’s ertussen staan en twijfel ik nog om deze aan te schaffen. De prijs houd me heel erg tegen, dat vind ik wel jammer. Ik snap dat al deze technologie geld kost en dat het echt heel veel werk is om dat allemaal uit te zoeken maar toch 12,50 voor een digitale foto vind ik niet niets dus nog maar even nadenken of ik die 2 top foto’s ga aanschaffen.
In ieder geval hebben we zelf ook heel wat leuke foto’s gemaakt en onderweg natuurlijk ook nog een mooie selfie!

IMG_0122
Onderweg even een selfie nemen!

Ik heb een super leuke 10 km run gehad! en genoten onderweg, het laatste stuk was lang en recht maar wanneer je dan langs de cheerzone van de running junkies loopt en weet dat je bijna weer bij de finish bent dan is dat toch wel super gevoel vooral omdat ik mijn hartslag prima laag hield! het laatste stuk moest Meike me soms wel even op mijn schouder tikken van je gaat versnellen  maar op het einde gingen we samen op hogere pas over die finishstreep! trots op onze medaille en onze tijd was eigenlijk minder boeiend want ons doel was gehaald! Kenneth stond al even op ons te wachten  maar uiteindelijk hebben we natuurlijk ook een foto gemaakt waarin we trots onze medailles tonen!

 

IMG_0131
V.r.n.l. Meike, Kenneth en ikzelf

uiteindelijk kwamen we nog meer bekenden tegen die zich aan het voorbereiden waren op de halve marathon die na de 10 km zou gaan starten! ook zij hebben top gelopen en super leuk dat ik jullie nog even kort heb kunnen spreken! tot snel allemaal hoop ik!

Superpluspunten aan deze run:

  • Het is een groot maar goed georganiseerd evenement en de 10 km route vond ik mooi!
  • de organisatie had het goed geregeld er waren voldoende dixies en ruimte genoeg voor alle lopers
  • mooi ontworpen medailles, daarnaast zag ik dat ze compleet verschillend waren van vorig jaar dus ieder jaar zijn het nieuwe dus een mooie reden om mee te doen.
  • de plattegrond van het Malieveld was duidelijk en zeer correct, hierdoor kon ik gemakkelijk de plekken vinden waar ik naar toe wilde lopen ondanks dat ik mij door de drukke gedesoriënteerd voelde.

Verbeterpunten van deze run:

  • Gaderobe kon je niet ‘nabetalen’ alleen als je deze bij aankoop van je startbewijs had gekocht kon je hier gebruik van maken, helaas nam ik een startbewijs over zonder garderobe.  Mijn verbeterpunt is dus voor iedereen mogelijk maken om gebruik te maken van de garderobe/tasseninname desnoods tegen een wat hogere prijs.
  • het was prachtig weer en er waren heel veel mensen, hierdoor erg lange rijen bij de dixies, misschien toch nog meer dixies plaatsen want op deze manier kunnen niet alle lopers hun laatste zenuwplasje doen, of dixies in de startvakken want deze heb ik niet gezien.

Al met al vond ik het echt leuk om mee te doen en volgend jaar zou ik de halve graag willen lopen zodat ik ook die route kan gaan ontdekken!
Organisatie, vrijwilligers en sponsoren bedankt voor deze geweldige dag!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: