Marikenloop Festival

 

Marikenloop

Op 21 mei was het dan zover, door Intersport geselecteerd en na de clinic met Robert (zie verslag) was het tijd voor het echt werk! De 7,5 km van de marikenloop in Nijmegen!Better be prepared!

De avond ervoor heb ik alles klaargelegd, zodat ik niets vergeten zou. Vervolgens proberen op tijd te gaan slapen zodat ik goed uitgerust zou starten. Dat plan ging niet door en heb ik tot 1 uur naar het plafond lopen staren. Echter zondag werd ik wel vol goede moed wakker.

We hadden afgesproken om rond 11 uur de trein te nemen vanaf Nijmegen Heyendaal, daar zou een gedeelte van het team ook komen. Met mijn collega die ik als introduce mee mocht nemen had ik in Deventer al afgesproken. Dit alles hield in dat ik om 9 uur op het station stond richting Deventer.

Toen ik daar eenmaal aan kwam werd er omgeroepen dat we een gratis kopje koffie konden ophalen, vanwege de vertragingen. Dit maakte me enig zins ongerust maar gelukkig hebben we daar geen last van gehad. Echter was die cappuccino zeer welkom omdat ik 20 minuten moest wachten op de trein naar Nijmegen.

Toen de trein aankwam stak mijn collega al snel haar hoofd buiten de deur we zochten een plekje en begonnen al kletsend samen de uiteindelijk zeer leuke en gezellige dag!

In Nijmegen hebben we even een half uurtje buiten in de zon overbrugd en uiteindelijk kwamen we de andere dames tegen in de trein. De trein was druk, vol met vrouwen in hardloopkleding, iedereen had zin in deze leuke dag! Het grappige was wel dat we onderweg meerdere keren complimenten kregen op onze broek!

Festivalloop

Vanaf het station was het nog even lopen en daar kwamen we aan op het Festivalterrein. Het is dan wel een hardloopwedstrijd maar de entourage was echt leuk! Het voelde echt als een festival, je kon er verschillende workshops doen, er was livemuziek, er stonden tafels en stoelen, zitzakken om te chillen, en ook nog allerlei kramen en leuke stands. Marjon stond er ook met de Anita stand en het mooie doek met de namen van alle deelnemers! We zijn vrij snel naar haar toegelopen, we hadden namelijk bij de clinic een hele leuke foto genomen en deze hebben we even aan haar gegeven.  Blij verrast nam ze hem aan en benoemde ze dat het zeker wel op haar bureau zou komen staan J Een klein bedankje van ons allen voor alles wat ze doet! We hebben nog even gekletst, onze namen opgezocht een foto gemaakt en vervolgens weer terug naar de Intersport lopers tent.

De loperstent van Intersport had een heerlijke lunch en drinken voor ons klaar staan. Zelf had ik niet zo’n honger en kan ik niet heel veel eten voordat ik ga rennen, dus een klein broodje met een banaan en een pakje water had ik voldoende aan. Naast de loperstent had Intersport een grote tent als winkel. Het was er druk en dat maakte me toch wel nieuwsgierig. Na het lang weerstaan te hebben ging ik naar binnen en ja ik was verkocht. Er hing een donkerblauwe Asics winterjasje, deze heb ik afgelopen jaar in het roze aangeschaft en ik ben daar zo blij mee! Nu hing hij echt voor een heel leuk prijsje in het donkerblauw en dat kon ik niet weerstaan. Blij liep ik terug met mijn nieuwe aankoop.

Toen we terug waren was het ook al bijna direct tijd voor de warming up. Annemerel en Laura verzorgden deze en tijdens de warming up hebben we heel wat stof doen opwaaien. Voor de tent op het terrein stonden we met 50 dames de warming up te doen. Deze bestond onder andere uit jumping jacks, sprintjes op de plaats en dynamisch strekken. Het lijf was opgewarmd en er klaar voor! Niet veel later liep er dan ook een roze wolk richting de start!

Let’s go
De roze wolk liep rustig en al kletsend het startvak in. We mochten vrij snel naar voren lopen en eigenlijk voordat we het doorhadden waren we ook al gestart! Het was een heel rustige start en iedereen begon 1 voor 1. De bedoeling was dat we als team Intersport de eerste kilometer samen zouden lopen. Daarna zouden we met een groepje meiden bij elkaar blijven. Echter was dat niet duidelijk voor het hele team en gingen de eersten als een speer. Ook ons plan dat we met een groep dames bij elkaar zouden blijven ging niet zoals gepland. Ik en mijn collega waren te hard gestart en hierdoor was het gat al vrij groot waardoor we na 1 km besloten dat ik haar toch zou hazen en in de buurt van de 40 min proberen te finishen.

We hadden wel besloten dat we na 3,5 km wanneer we de keuze zouden krijgen, makkelijk of moeilijk, dat we voor moeilijk zouden gaan. Obstakels en muziek klinkt leuk!  Ook hadden we besloten gezien de warmte en het feit dat we wel in lange broek en T-shirt liepen, dat we goed de drinkpost zouden benutten. Even een paar stappen wandelen zodat je zonder verslikken je water goed weg kan krijgen. We hebben onderweg lopen klappen voor de bands, juichen naar het publiek wanneer ze stil waren om ze in beweging te krijgen en andere lopers lopen aanmoedigen. Hierdoor vlogen de kilometers voorbij.

Omdat ik tempo bepaler was voor mijn collega checkte ik of het goed ging of ik zachter moest of juist iets harder, maar ik zorgde er ook voor dat ze niet te hard ging lopen. Doel was zo dicht mogelijk op de 40 minuten maar wel blijven genieten! Zoals je kan lezen hebben we zeker genoten onderweg!

In de laatste kilometer heb ik vooral haar aan lopen moedigen we gingen iets versnellen en vanaf 200 meter voor de finish heb ik haar letterlijk de finish over geschreeuwd. Met als resultaat 41.19 voor haar en 41.20 voor mij. Dik tevreden was ze omdat ze beseft dat er nog wat in te halen valt een volgende keer. Als je vanaf km 1 dan wel direct je tempo gaat lopen wat je wilt lopen. Bovendien een eerste 7,5 km wedstrijd voor haar dus een mooi PR.

Relax and take it easy!

We maken nog een finish selfie waar spontaan nog 2 andere meiden van Intersport bij op komen staan. Altijd leuk! Om vervolgens richting het festivalterrein terug te lopen. We besluiten om onze medaille te laten graveren, zo wisten we onze tijd ook mooi snel. Terug naar de tent om even weer vocht aan te vullen. Lekkere drankjes stonden klaar en de rest van de middag hebben we heerlijk genoten. We hebben Sjoukje nog even toegejuicht toen ze de 2e prijs uitgereikt kreeg want die speedster loopt de 7,5 km gewoon onder de 30 minuten! Nog even nagepraat met Marjon over hoe het gegaan was! Natuurlijk de verhalen van de andere teamleden gehoord. Het leuke was dat iedereen enthousiast was! Dat ze genoten hadden, de een had het heel zwaar gehad de andere liep relaxed maar iedereen was gefinisht! De zon scheen en iedereen was blij!
rond 4 uur besloten we met een groepje richting de trein te lopen en toen begon de lange terugreis weer naar huis. Erg vind ik het niet, samen met Marieke heb ik nog heerlijk de dag na kunnen spreken. In de trein spraken we nog iemand die enthousiast was over de 5 km en deelde haar verhaal even met ons. Vervolgens was het in Deventer weer tijd om uit te stappen voor mij. Mijn vriend
stond daar op mij te wachten!

 

Bedankt!

Het was een prachtige dag ik heb genoten! Nogmaals wil ik de organisatie en de vrijwilligers van de Marikenloop bedanken! Het was top geregeld, de route was prachtig door het bos, over de zandpaden, stukje door de stad echt superleuk! De vrijwilligers waren enthousiast langs de kant stonden je aan te moedigen! Als je mij om verbeterpunten vraagt dan heb ik deze nu op dit moment nog even niet!

Ook wil ik Intersport Nederland en Asics bedanken dat ik deel mocht maken van het Intersport team. Dat we een prachtige set kleding met daarnaast ook nog eens schoenen, hebben mogen ontvangen.
De leuke clinic met Robert Lathouwers hebben mee mogen maken en de verzorging bij de Marikenloop was ook echt super goed!

marikenlooplogo

2 gedachten over “Marikenloop Festival

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: