Step up the game!

Shoe review  –  Adidas Ultraboost 22

Afgelopen december kreeg ik via Runningdirect.nl de kans om de nieuwste adidas schoenen te ervaren en te reviewen. In december ontving ik de adidas Ultraboost 22 en kon het testen beginnen. Zelf was ik nog niet bekend met de Ultraboost 22 maar wel met de Solar Glide van adidas. Nieuwsgierig werd ik over de vernieuwde pasvorm van de Ultraboost die is ontworpen na 1,2 miljoen voetscans, waardoor de schoen beter zal aansluiten bij de vrouwelijke voet.

Uiterlijk:

Het valt me op dat er bovenop de doos “End plastic waste” staat. De hardloopschoenen zijn namelijk voorzien van gerecycled continental rubber en TPU materiaal.  Mijn oog valt bij het openen van de doos direct op de mooie paarse kleur. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je je hardloopschoenen koopt op basis van kleur, echter wanneer de  Adidas Ultraboost 22 de juiste schoen voor je is, kan de paarse kleur je net het beetje het voorjaars gevoel geven waar we in de winter altijd naar uit kijken. Stiekem willen we toch allemaal naast functionele ook mooie schoenen.

De schoen:

Bij het aantrekken van de schoen valt het me direct op dat de ‘sok achtige’ schoen mooi aansluit bij mijn voeten. Zelf heb ik een hoge wreef, maar de sok sluit er mooi om heen aan, het past zich aan aan de vorm van mijn voet. Ik weet uit ervaring dat dat nog wel eens kan irriteren, en daar heb ik tot op heden, ook na 2 uur dragen, geen last van gehad. De schoen heeft dus geen aparte tong die kan gaan schuiven o.i.d. Doordat er bij de zijkanten bij de veters in wat verharde materiaal zit kan je de schoen goed laten aansluiten aan je voet. De kussentjes bij je hiel geven net een beetje extra comfort ook tijdens het lopen. De schoen past zich mooi aan aan mijn voet en dit is ook mijn ervaring tijdens de keren dat ik de schoenen draag.  De zool heeft voldoende grip tijdens zowel droog als nat wegdek om ook je tempo’s eens flink op te schroeven.  Ik sta met mijn neutrale loophouding stabiel en stevig op de grond.

Mijn conclusie is dat het een allround schoen is, je kan er prima langer op lopen, maar zelf gaat mijn voorkeur er naar uit om er toch wel ook wat tempo mee te lopen. De pasvorm vind ik enorm fijn dat vindt ik een echte plus bij deze adidas Ultraboost 22. Heb jij nu interesse in deze fijne schoen? Shop hier de adidas Ultraboost 22


2 reacties op ‘Step up the game!

  1. Hmmm wij zijn dol op duurzaam hardlopen. Zal me eens in deze schoenen verdiepen. Goed dat steeds meer merken hardloop kleding voor duurzaam kiezen, voor ons beslist een selling point. Schoenen had ik nog niet gezien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s