Diepe Dalen en hoge pieken,

 

Nee deze blog wordt geen geklaag over dat het afgelopen week helemaal niet goed ging! Want dat was namelijk niet zo. Het is wel de week waarin ik de meeste hoogtemeters van het jaar volgens mij heb gemaakt. Deze week bestond naast mijn trainingsschema vooral in het teken van de zeven heuvelenloop. Daarnaast had ik ook nog een trailrun clinic waarin we flink wat stukjes hebben gedaald. Even een korte recap van deze week!

Afgelopen week heb ik mij braaf aan mijn trainingsschema gehouden in de zin van. Niet alles op de dagen dat het hoorde uitgevoerd, maar wel alle trainingen volbracht. Ik besloot deze week mijn looptrainingen op een rustiger tempo dan dat aangegeven stond. Ik wist namelijk dat ik tijdens de zevenheuvelenloop op zondag, hoger in mijn hartslag zou lopen en daarom wou ik het op deze wijze compenseren.


Ik merk nu ik weer mijn schema volg, en dus weer wekelijks mijn stretch oefeningen doe dat ik weer wat leniger wordt. Ik kan bijvoorbeeld mijn handen weer plat op de grond leggen wanneer ik voorover gebukt sta en mijn benen gestrekt houd. Toen ik aan dit schema begon kwam ik met mijn vingertoppen net op de grond. Dit was wel een reality check voor mij op dat moment omdat ik voor zolang ik mij kan herinneren braaf mijn handen op de grond kon leggen was het niet achter mijn voeten.  Ik maak daarin dus mooie progressie. De krachttraining waar ik voor het hardlopen iedere keer zoveel plezier uit haalde is nu na 3 weken toch nog steeds een moetje! Ik merk ook nog niet dat ik sterker wordt of dat de oefeningen makkelijker gaan. Wel merk ik dat ik tijdens het trainen van mijn kern dus de buikspieren het wat beter vol kan houden!
In totaal heb ik deze week toch nog aardig wat kilometers bij elkaar gelopen. Zelf ben ik lichtelijk verbaasd toen mijn polar 43,5 kilometer aangaf voor deze week, maar het klopt ik heb het gecontroleerd haha!

Trailing!

Afgelopen zaterdag was er een clinic trailen vanuit Intersport en Salomon bij de ‘Holterberg’ het bleek echter bij de Hellendoornseberg te zijn maar het was zeker in de buurt en de locatie was top! We begonnen bij het ravijn, daar mochten we de nieuwe schoenen uitproberen die Salomon speciaal voor Intersport ontwikkeld heeft. De Sense Escape trailschoenen, ze zaten prima en daar kon ik tijdens het trailen ook niets op aanmerken. Ik had een prettige grip, kon lekker lopen over de onverharde weg. Ik vond het niet storend om een klein stukje over de verharde weg te lopen, echter zou ik dit je niet aanraden om dit met die schoenen te doen, het is zonde van de zolen.
Tijdens deze clinic kregen we erg goed bruikbare tips hoe je moet dalen, hoe je gebruik kan maken van het losse zand. Hoe je kan dalen, wanneer het juist heel stijl is. Of wanneer je niet vrij zou kunnen lopen vanwege de takken/bomen die op het pad staan. Het was zwaar en op een gegeven moment heb ik ook bewust gekozen om even een stukje niet mee te doen, diezelfde avond zou ik namelijk nog met mijn nichtje de Zevenheuvelennacht lopen en ik begon mijn bovenbeentjes al flink te voelen! Toen de clinic afgelopen was ben ik naar huis gereden en net op tijd want toen braken de wolken even flink open. Of ik op korte termijn zou gaan trailen? Ik weet het niet, ik vind het wel heel erg zwaar hoor al die hoogteverschillen maar dat vind ik ook wel een ontzettende uitdaging. Wie weet in 2018?

IMG-20171118-WA0044
Zeven heuvelen in  2017!

Dit jaar heb ik ook het hele zevenheuvelenloop weekend gelopen. Dit jaar had ik  2 doelen, het eerste doel was tijdens de Zevenheuvelennacht Yolanda begeleiden tijdens deze loop. Dit ging erg goed want tijdens het lopen ondanks dat ze het op een gegeven moment het echt heel erg zwaar had heeft ze doorgezet! Dit resulteerde in een dikke vette PR voor haar! Helemaal blij en trots ging ik ook terug naar de trein. Niet wetende hoe mijn benen de volgende dag zouden voelen maar stiekem was ik wel een plan aan het maken. Een 1.10 zou wel een geweldige tijd zijn.

Toen ik dus de volgende dag bij de Vereniging aan kwam in Nijmegen en Marleen sprak, wees ze me er even op hoe snel ik dan moest lopen. Het bleek dat ik me helemaal misrekend had en dus eigenlijk voor 1.15 wilde gaan. Mijn doel was een gemiddelde van 5.00 min per kilometer te gaan lopen. Of dit zou lukken durfde ik niet te zeggen maar ik besloot samen met Natasha en Marleen warm te lopen en vervolgens liepen we gezamenlijk naar het startvak.

De pacer van 1.15 stond een heel stuk voor ons, als ik die dus kon inhalen/daar bij kon komen dan moest dit zeker gaan lukken. Ik wist dat Marleen ook voor die tijd wilde gaan misschien iets sneller en ook daarbij in de buurt blijven zou een optie zijn. Toen wij van start mochten gaan en rechts van de weg liepen kwam links Joshua Cheptegei aan rennen! Wat een snelheid maar wat gaaf om die laatste 200 meter van zo dichtbij te kunnen zien! Ik en vele andere lopers hebben nog wat aanmoedigingen toegeschreeuwd, maar helaas was hij op 3 seconden na net niet beter dan het wereldrecord (hier kwam ik na het lopen achter). Vervolgens wenste ik Marleen succes, ik merkte dat ik haar al moeilijk bij kon houden en probeerde mijn tempo op te zoeken.  De eerste paar kilometers waren daarin bijzonder, ik ging haar soms toch nog voorbij maar ik merkte dat ik er nu al echt voor moest werken.

Op een gegeven even iets gas terug genomen. Althans dat dacht ik de 5 km liep ik in 25.48. Ik ging snel rekenen en wist wanneer ik dit zou volhouden, ik rond de 1 uur en 17 min zou eindigen. Tijdens de 2e 5 km liep ik voor mijn gevoel relaxter, ondanks dat de heuvelen kwamen. Ook kwam er een regenbui naar beneden. Dat vond ik zelf heel erg fijn, de wind vond ik wat minder maar was gelukkig veel minder dan vorig jaar. De 2e 5 km liep ik in 25.11 volgens mijn horloge.  Ik durfde toch stiekem te gaan hopen op een tijd in de 1.15 want de laatste kilometers gaan naar beneden dan zou ik makkelijker kunnen versnellen en het ook beter vol kunnen houden. Toen ik dus naar de finish ging ging het beter maar ik had het ook wel heel zwaar. Hoge hartslag eigenlijk de hele run al en hard werken zorgde er wel voor dat ik uiteindelijk blij en vol trots de finish over ging! Horloge gestopt en al super blij met mijn eigen geklokte tijd. In de app zag ik al vrij snel dat ik gefinisht was op 1.15, 19!  Mijn best gelopen 15 kilometer in een race was 1.23,35 dus een PR van 8,16. Het mooiste vond ik echter toch wel dat ik ontzettend genoten heb na de tijd! Ik heb het ontzettend leuk gehad bij Meeus. Ik mocht namelijk meelopen met de Meeus fit club en heb daar mijn passie mogen delen omtrent het hardlopen. Ook ken ik daar al wat hardlopers van en we hebben tot bijna 5 uur nog lekker gepraat en gegeten haha! Helaas heb ik ook te veel bekenden niet gezien! Dat is wel jammer.

Ik besef me nu trouwens dat dit mijn laatste loop was dit jaar die op de planning staat. Ik heb nu alleen nog maar de Ugly Sweater Run ingepland ergens in december en de lampieontour maar waar ik op dit moment het meeste naar uit kijk is het volgende event van Anita! Binnenkort ga ik ook dan eindelijk mijn #Projecttopsecret project bekend maken!! Ben je al nieuwsgierig?

Een gedachte over “Diepe Dalen en hoge pieken,

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: