December Recap, the final of 2021

December, al een maand geleden dat deze maand afliep en eindelijk dan mijn recap, over de laatste maand van 2021. Het lijkt alweer zo lang geleden, 2021, maar met net een maand in 2022 ga ik toch nog even terugblikken op deze laatste maand. De maand waarin ik nog een trail gepland had staan, die helaas de dag ervoor gecanceld moest worden doordat we opnieuw in lockdown gingen.  Ik mocht schoenen testen , hier lees je daar meer over, en heb me ingeschreven voor een van mijn droomruns.

Enfin december was een maand die erg goed voelde, trainingen worden langzaam iets opgeschroefd en ondanks dat ik toch 4 keer in de week train voel ik mij goed. Het blijft wel lastig om op hartslag te lopen en dat gaat ook echt niet altijd goed. Echter merk ik wel dat het steeds iets je beter gaat.  Wel mis ik de zon de afgelopen maand, heb ik veel rondjes in het donker mogen rennen. De momenten dat ik dan buiten bij daglicht kan lopen, dan geniet ik er eigenlijk ook weer dubbel van.

Ik had eerder al besloten om me in te schrijven voor de New York halve marathon, de loting heeft iets meer kans dan de New York marathon, maar toch is de kans nog klein. Op 8 december begon de loting in Amerika, dat betekend dat het hier in de middag ergens begint en pas afgelopen is de volgende ochtend. Ik zag een afschrijving gepland staan op de creditkaart, iets wat nooit gebeurde bij mijn pogingen voor de New York marathon waar ik iedere keer uitgeloot was. Vol goede hoop ging ik dus slapen en toen ik op 9 december wakker werd was ik enorm bij om te zien dat ik mijn verjaardag kan vieren met de halve marathon van New York op  20 maart 2022.. mochten de reisrestricties het toelaten, want tja die zijn voor nu zo heftig dat het feest alsnog (en opnieuw) niet door zal gaan… Echter blijf ik positief ik kan erbij zijn!!

De rest van de maand stond in het teken van de Craft beerrun, een virtuele loop met verschillende challenges, ik deed wat kon en passend was in mijn schema, maar toch leuk om weer een extra medaille daarmee te verdienen en het motiveert toch wel om bijvoorbeeld eens een aantal keren onderweg te stoppen om te gaan planken. Het houdt je loopjes wel lekker gevarieerd.
Net als het loopje over vliegveld Twente! Happyrunner Renee van het Brooks Runhappy team, organiseerde een gezellig loopje bij vliegveld Twente, een leuk rondje waarin we allen met kerstmuts op een gezellig rondje gingen rennen! Ik had me ingeschreven voor de Bargerveen Kika wintertrail run, echter ging die op een haar na niet door.. de avond ervoor werd de lockdown aangekondigd voor de volgende dag, helaas helaas, de organisatie had alles al klaar staan maar mocht het niet doorgaan. Toch virtueel de afstand afgelegd en deze medaille is dan ook nog steeds (vind ik) verdiend.

Naast het lopen was het deze maand ook het einde van mijn ‘zwemles’ de borstcrawl training is afgelopen, ik moet het nu zelf doen. Dat vind ik nog wel spannend dus ik denk erover om toch bij de zwemclub te blijven trainen. Door de lockdown ging dat helaas niet aansluitend, nu de zwembaden weer open zijn weet ik het nog niet zo goed.

Het was een mooie maand, met prachtige feestdagen en leuke momenten, ja het kan beter, ja het kan zeker sneller. Deze maand sloot ik af met 99 km en een grote glimlach! Wat mijn doelen zijn naast de New York halve marathon voor het jaar 2022, daar ga ik nog een speciale blog over schrijven en kom ik nog op terug!

Wat is jouw  doel in 2022?? Ik ben wel benieuwd.


Een reactie op “December Recap, the final of 2021

 1. Mooie doelen heb je weer bereikt. En met een mooi doel in het vooruitzicht, de halve marathon van New York👍

  Mijn eerstvolgende doel is de Sallandtrail van 50 km. Deze is meerdere keren uitgesteld. Nu blijven hopen dat deze nu wel door mag gaan.

  Verder ga ik voor de 8e keer de Rotterdam marathon lopen. Dit jaar loop ik hem voor de KWF. Ik hoop daarmee €500 op te halen voor onderzoek naar kanker.

  Maar ik loop hem vooral voor 3 mensen die op dit moment vechten tegen deze ziekte. Helaas 1 daarvan is uitbehandeld en zal spoedig komen te overlijden.

  En ik ga dit jaar als Pacer de Enschede marathon lopen. Dus Joyce wil jij nog een marathon lopen in 4:15? Dan kun jij je dit jaar bij mij aansluiten😉

  En met Pinksteren loop ik samen met mijn teamies van Runforcancer, voor de 8e keer de Roparun.

  Dit zijn mijn voorlopige doelen voor dit jaar. Er komen er vast nog meer bij. We kunnen in ieder geval weer met groepen samen trainen! We hopen maar weer op een mooi en sportief loopjaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s