Recap of the month April

April doet wat hij wil!

De maand april, de maand van de marathon de maand met de minst gelopen kilometers van het jaar en de maand met onwijs leuke evenementen! Laten we snel even terugblikken over wat ik allemaal gedaan en beleefd heb!

Begin van de maand april begon met een onwijs leuk event met Anita Active weer, we gingen bounzen, een bootcamp op trampolines. Het veroorzaakte de nodige spierpijn en ben je nieuwsgierig hoe ik dat beleefd heb dat lees je hier. De dag erna moeite met traplopen maar er stond toch een 10 km run op het programma. Het was namelijk ‘Rokjesdag’ al vroeg ging ik op pad richting Amsterdam. Heb ik een heerlijke dag gehad met de Rokjesdagangels maar ook nog andere bekenden! Samen met Linda en Irene een lekkere 10 km gelopen en ook hier heb ik een apart verslag van gemaakt. Deze is hier terug te vinden.


Vervolgens was het alweer de week waarin ik mijn allereerste marathon zou lopen. Wat gaaf ik kijk er nog steeds zo positief op terug! Echt een prachtige ervaring. Uitgebreid heb ik dit ook vastgelegd de reis ernaartoe op Vrijdag, de breakfast run en de dag ervoor op Zaterdag en natuurlijk ook een verslag van de Marathon op Zondag (klik op de dag om naar de verslagen te gaan).

Na deze marathon was het tijd om te herstellen, ben ik zoekende naar een nieuw doel.
In de week na de marathon kreeg ik een telefoontje, of ik de zaterdag mee wilde trainen met Robert Lathouwers en het Anita Active team. Ze trainden voor de 10 Miles van Antwerpen, ik kreeg ook een uitnodiging om in Antwerpen mee te rennen maar deze moest ik helaas afslaan. Ik moest werken en had al geprobeerd om vrij te regelen wat al niet ging lukken. Desalniettemin vond ik het echt erg leuk om gevraagd te worden en een volgende keer ben ik er dan ook echt graag bij!

De training met Robert Lathouwers was op zaterdag 15 april. Ik besloot dat dit mijn eerste run weer zou worden na de marathon, de eerste keer weer de benen losgooien. Ik vond het spannend omdat ik niet wist of ik wel voldoende rust gehouden had.

Het ging echter boven verwachting goed en tijdens het sprinten wist ik er toch nog een maximale snelheid uit te halen van 2.20 min/km, ik schrik er zelf van nu ik het omreken maar dit is 25.7 km per uur! (Ik hield het trouwens wel 2 seconden vol, maar de vorige keer dat ik deze snelheid haalde was tijdens de training met Daphne schippers in mei 2016. Toen was ik zelfs nog iets sneller 2.15 min/km 26.7 km per uur)

Ik heb onwijs gelachen tijdens de training maar ook weer heerlijk kunnen bijkletsen met vele bekenden. Ook nieuwe mensen leren kennen en dat is toch altijd wel heel leuk!
Robert gaf weer een zeer positieve clinic waarin naast het rekken en strekken, de loopscholing er natuurlijk ook de buikspieren onbewust getraind werden door het lachen.

De loopscholing vind ik altijd een extra leuk onderdeel, de ladder met de oefeningen, de hordes en het lopen zelf. De training werd afgesloten met een interval waarin we op het einde 30 seconden moesten lopen. Ik besloot vol gas te gaan kijken hoe mijn benen daarop reageren. Het ging prima en het voelde fijn. Een heerlijke dag met de nodige foto’s en selfies en gezellig afgesloten door met een paar dames nog even ergens te gaan lunchen!

En dan…

Toen was er geen doel van het lopen van de marathon weer, geen wedstrijd meer gepland op korte termijn en het werd dus tijd dat ik voor mijzelf duidelijk ging krijgen wat ik zou gaan doen. Ik besluit een trainingsprogramma te volgen waarin ik mijzelf weer uitdaag in het lopen. Ik wil iets sneller worden als het mogelijk is en ik besluit om eens een kijkje te gaan namen bij iets wat al heel lang op mijn planning staat.

Mijn doel wordt dus sneller worden op de 5, 7,5 en 10 km. Dit houd dus in dat ik specifieker moet gaan trainen. Ik vind het nog steeds bijzonder dat ik denk, ook deze training is maar een half uurtje hoe kan ik hem langer maken zodat ik die ene mooie ronde weer kan lopen. Zo betrap ik mijzelf er in de afgelopen weken ook op dat ik begin met lopen. Ik gewoon lekker ergens heen loop zonder de route te bepalen maar voor mijn gevoel ergens halverwege ben wanneer mijn training al voor bij is. Zo heb ik laatst 5 km gelopen voor mijn training en moest ik dus 5 km terugwandelen om weer naar huis te komen. Krachttraining neem ik ook weer wat serieuzer. Ik heb er nu ook weer meer tijd voor en zo lukt het mij in de 3e week van april weer 3 keer op de sportschool aanwezig te zijn en een goede workout neer te zetten. Echter de week erop de laatste week van april voelde ik me minder fit. Ik heb proberen rust te pakken maar stilzitten blijft soms een puntje voor mij, ik vind het soms erg lastig. Dit was zo’n week.

Keep track

De maand april bleek achteraf de maand van dit jaar te zijn met de minst gelopen kilometers. Mijn Polar Flow geeft aan dat ik 137,2 km heb gelopen.

Dit jaar sta ik op dit moment op 684.9 km na 4 maanden hardlopen. Vorig jaar had ik eind april 204.5 km gelopen. Ik was op dat moment nog aan het opbouwen naar de halve marathon en deze had k in april voor het eerst in totaliteit afgelegd, voor het eerst met daarin ook nog stukken wandelen tussendoor. Nu mag ik zeggen dat ik een marathon heb uitgelopen, dat ik een prachtige groei heb mogen meemaken afgelopen jaar. Waarin ik geluisterd heb naar mijn lichaam, bij pijntjes rustig aan en professionele hulp gezocht zodat dit niet resulteerde in een flinke blessure. Hierbij ook het geluk gehad dat ik dit niet opgelopen heb omdat ik wel vrij snel mijn kilometers heb uitgebreid.

Of ik alweer zit te denken aan de volgende marathon!? Jazeker maar ik ben er nog niet uit welke dit gaat worden. Op mijn wishlist staat veel, maar ooit ga ik hem in New York lopen. Ik weet nu dat mijn lichaam de marathon afstand aan kan en dat ik het mentaal ook aan kan! Dat ik het zelfs erg leuk vind!  Het zal een flinke duit zijn om te sparen en na het huwelijk kan ik daar dan ook langzaam mee beginnen. Eerst gaan we trouwen deze maand mei en heerlijk genieten daarna van een prachtige huwelijksreis!

 

Hebben jullie nog goede tips voor een leuk evenement?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: