April doet wat hij wil

Eindelijk de recap van de maand april, ondertussen is het al weer halverwege mei. April deed wat hij wil. Het coronavirus zorgde dat er geen een wedstrijd gelopen werd, althans dat was het vooruitzicht. De virtuele runs staken hun kop op en daar deed ik enthousiast aan mee. Niet op volle kracht maar rustig en binnen de perken zodat mijn blessure niet terug zou komen. Ik heb er veel plezier in gehad maar laten we snel terugblikken naar deze maand.

Hoe een grap een serieus onderwerp kan worden, dat kan heel snel gaan. Ik besloot op 1 april het grapje te plaatsen online dat ik wel een triathlon zou willen doen aan het einde van het jaar. Door het coronavirus had ik mijn fiets namelijk weer van het stof ontdaan, niet wetende dat ik enkele weken later een nieuwe fiets zou aanschaffen en nu iedere week 2 keer in de week fiets. Dit kan zijn dat ik 40 km in de week fiets maar ook 100. Ik train namelijk met de Fondo app en dat vind ik wel erg leuk! Mijn doel is om een keertje 100 km te fietsen, maar eerst rustig opbouwen. Ik heb al wel een keer een middagje uitgetrokken om te kijken of ik de 80 kon halen en dat is al gelukt. Daar ben ik dus al rete trots over! Het fietsen bevalt me dus steeds meer en het is wel echt zo dat wanneer je vaker fietst je ook minder snel een zere kont krijgt! Nu die rug nog wat sterker maken! Wanneer het kan en weer gaat wil ik dus kijken of ik na de marathon van New York in november (als deze doorgaat, ik ben er bang voor van niet) het zwemmen op te gaan pakken en dan wie weet eind 2021 ergens een afstand op de triathlon? Nee geen hele dat niet. Dus pas op met grapjes uithalen.. het kan zo maar weer een ander nieuw doel aanwakkeren.

“Well that escalated quickly “

De virutele runs die ik liep waren allemaal op easy pace, ik ben nog aan het opbouwen dus ik kan nog niet op volle snelheid een 5 km gaan rennen laat staan verder.

Zo deed ik met met de #coronarun voor het ouderenfonds, de medaille is helaas tot op helden nog niet door de brievenbus gevallen dus nog geen medaille foto kunnen maken. De tijd die ik liep daar mag ik echt niet over klagen hoor in 55 min en 7 seconden heb ik deze 10 km afgelegd. Eigenlijk te snel voor dat moment.

De 2e virtuele race die ik liep was de April challenge van VirtueelNL. Ik liep hier 5 km voor en deze medaille mocht ik niet veel later ook ontvangst nemen. Deze 5 km legde ik af in 28,49. Ik moet zeggen het is echt een prachtige medaille blij dat ik hiervoor toch nog mijn best heb gedaan. Ik heb ook een hartje gelopen, een hart voor iedereen die het verdiend!

De 3e virtuele run van deze maand was op 19 april. Ik liep de halve marathon afstand georganiseerd door marathon travels! Vanuit duitsland had ik een startnummer thuisgestuurd gekregen met direct de medaille, ik besloot mijn wc om te toveren tot dixi, naast het huis was mijn startvak en ik had wederom een hart uitgezet als route. Dit keer was het wat uitdagender door de afstand, maar ik liep rustig en genoot, ik maakte instastories en hield jullie zo op deze manier allemaal op de hoogte. Ik vind het echt altijd zo motiverend omdat ik er super leuke reacties op krijg ! Dank jullie wel. Deze maand ga ik dat overigens weer doen alleen weet ik nog niet precies met welke race, misschien wel weer met de race die Marathon travels heeft georganiseerd en waar ik hoop opnieuw de halve marathon af te leggen. Ik liep deze Virtuele halve marathon in 2.13,34 en de volgende dag was ik nog steeds klachten vrij!!

Toen kwam de Regiorun van Girlsruntheworld nog tussendoor. Ik had me opgegeven en heb deze ook niet gelopen als een race, maar als verkenningstocht van mijn eigen woonplaats. Ik ga hierover nog een blog schrijven want ik heb nog zoveel leuke plekjes in de directe omgeving hier, meer dan dat ik nu met jullie kan delen, dus die houd je tegoed. Voor de dames van Girlsruntheworld, dank jullie wel voor deze leuke kans, ik zie de medaille tegemoed en zo ook de gewonnen entree kaartjes voor de Euromast! Echt super leuk

De laatste virtuele race was de kingsdayrun. Ik wilde eerst een kroontje lopen of juist het woord kingsday maar ik kreeg het niet goed uitgestippeld, daarom liep ik lekker naar mijn schoonouders op de camping. Op het einde kwam ik nog een parkeerterrein tegen waar ik een klein kroontje heb gelopen. Het was een warme dag en ik zat er niet goed in. Toch was mijn eindteijd precies een uur na 10,5 km.

Ik mag dus zeker niet klagen over de medaille collectie die ik heb kunnen verzamelen in deze maand! (al moeten de nederlandse allemaal nog binnenkomen :P) De virtuele runs poppen echter uit de grond en ik probeer het wel te koppelen aan een goed doel en niet iedere keer dezelfde te gaan lopen. Zo heb ik mij voor de maand Mei ingeschreven voor de Runoninsuline run (afstand naar keuze maar helaas al uitverkocht) zoals je begrijpt is dit voor het diabetesfonds,Team Hollander 5km voor de palliatieve zorg, Runningstoriesvirtual5k (helaas was inschrijven tot 1 mei) voor de voedselbank en via marathon travels opnieuw de halve marathon die geld inzamelt zodat ze kinderen kunnen steunen over de wereld om te leren lezen en schrijven.

“There’s no such thing, as too much bling”

Ik mag ook zeggen dat ik me goed voel en het fijn vindt dat het hardlopen weer opgebouwd kan worden. Het fietsen bevalt me echt als hersteltraining goed, ik luister een podcast maar ook met een gewoon muziekje op mijn aftershokz geniet ik al snel van alles om me heen. Behalve de wind dat is echt niet mijn vriend, gelukkig heb ik daar een tacx voor gekocht en zo ben ik al helemaal voorbereid voor de winter en het slechte weer! Dit hoef ik niet meer op te geven.

Even een side note, de nieuwe mooie wielrenfiets en tacx heb ik met verlofuren van mijn huidige baan aangeschaft, er is geen geldboom in mijn tuin terecht gekomen of een staatsloterij gewonnen. Als je echter na 12 jaar van baan gaat veranderen en weinig extra vrij neemt naast je vakantiedagen, dan kan je er beter zelf mee belonen toch?

Statistieken van april:
In april liep ik weer 121 km hard (in maart was dit 51) dus dat gaat de goede kant op! Ik deed wat workouts binnen! alles voor een zo goed mogelijk herstel!
daarnaast fietste ik 391 km. Het doel voor mei? Het aantal fietskilometers verhogen maar dat zal een uitdaging worden aangezien ik bijna op 100 km in de week zit. Ook het hardlopen zou fijn zijn als dat wat kilometers meer gaan worden, maar het belangrijkste hierin is wel het pijn vrij blijven lopen!

Maar zeg het eens, doe jij ook mee met virtuele runs en heb jij nog tips voor juni?

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s