Holiday in june

Recap of the month june.. Even een terugblik op de maand juni.

De maand juni, een maand waar ik vaak de meeste rust pak van het jaar. Dit is namelijk de maand waarin ik vakantie heb, en dan ook niet alleen van mijn werk wat rustiger aan ga doen, maar ook met het hardlopen. Ja het is wel eens voorgekomen dat ik nog meer dan 120 km in die maand liep, maar dan trainde ik de maanden ervoor toch beduidend meer. Deze maand was het anders, ik had de rust nodig, mijn lijf gaf het aan en mijn hoofd ook. Op vakantie was dit makkelijk, al merkte ik wel dat de drang om te lopen er zeker wel was, maakte dat het rondreistempo wat we aanhielden dit wel moeilijker te plannen was. Ik ben namelijk geen ochtend mens en het kost me dan ook echt veel wilskracht om voor 6 uur al op te gaan staan om te gaan rennen. Dit resulteerde er dan ook in dat op vakantie de hardloopschoenen niet vaak aan zijn gegaan, maar als ze aan gingen was het het wel meer dan waard!

Wel heb ik in de afgelopen maand zeker op vakantie veel gewandeld. Nou moet ik ook zeggen dat ik ook echt hele fijne wandelschoenen had. Alleen met natte gladde stenen moest ik even goed oplette.. dat kon nog wel eens glibberen. Echter liepen ze als gegoten al direct vanaf dag 1. Beweging kreeg ik wel genoeg in thailand, stappendoel van 10.000 stappen werd makkelijk iedere dag gehaald. We hebben enorm genoten van de reis, de mensen en de cultuur!!

Echter was de vakantie natuurlijk ook een keer voorbij, thuis probeerde ik de training weer op te pakken, maar ik merk dat ik gewoon nog moe ben. Het zal het tijdsverschil zijn geweest en het feit dat ik ook direct weer aan het werk kon gaan en mijn agenda ook direct alweer overvol was. Voor ik het wist kwam het (super leuke) weekend bij Sneek met 5 andere meiden er al weer aan. Ik had me ingeschreven voor de halve marathon, dat voelde nog een brug te ver voor nu en besloot ik de kwart marathon te lopen. Ergens in de middel of no where werden we met de bus afgezet om vervolgens door het vlakke friese landschap naar Sneek toe te rennen. Het begin verliep soepel en vlot, ik kon lekker met 3 andere dames mee rennen. Echter na 3 km toen ik een slok water nam, wat ook een beetje naar aa smaakte werd ik vlak daarna misselijk. Dit loopt echt niet fijn, maar ik knokte door. Waar ik normaliter echt positieve punten kan zien tijdens de loop en me daar op kan focussen lukte me dat nu niet meer. Ik dacht aan de afstand aan mijn buik en mijn hoofd sloeg op hol. Er kwamen allerlei gemengde emoties naar boven en toen ik de dames al een tijd had laten gaan, kon ik de waterlanders ook niet meer inhouden. Snakkend / snikkend liep ik door, probeerde ik me weer te vermannen maar kwamen de waterlanders zo weer langs. Toen ik eenmaal bij de finish was wilde ik wel lachen maar het lukte me niet. Ik was vooral teleurgesteld in mijzelf maar ook in mijn lijf. Toen ik echter zag dat het me nog wel gelukt was om onder het uur te lopen kon ik dat gevoel gelukkig snel weer van me afzetten.

Nee de maand juni was niet mijn positiefste maand qua hardlopen, maar wel heb ik enorm genoten van mijn vakantie. Ik ga in juli weer proberen om ook het hardlopen weer op een positieve vibe te krijgen, want ik weet dat ik dat toch heel graag doe en waar ik altijd veel plezier uit haal.. dat kan niet in eens weg zijn. Met 59 km sluit ik de maand dan ook erg magertjes af, maar geeft zeker ruimte voor verbetering !!

Note to myself.. Keep up that positive thinking!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s