Recap of the month Februari

Al weer 5 dagen zijn we onderweg in de maand maart.. nog 5 weken tot de marathon van Parijs maar toch wil ik nog even terug kijken op de maand februari.

Weten jullie nog dat ik de volgende doelstellingen voor mezelf had gesteld eind januari? Hier even een korte samenvatting
*             meer slaap pakken. Zorgen dat ik op tijd naar bed toe ga.
*             De juiste voeding tot me nemen, waar ik de goede energie uit kan halen
*             de Asselronde uitlopen en mij houden aan mijn trainingsschema.

3 mooie doelen en laten we beginnen met de laatste, de midwintermarathon in Apeldoorn. Mijn eerste hardloopwedstrijd die boven de 15 km is. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen heb ik deze sneller gelopen dan dat ik vooraf had gepland, maar ik ben zeer tevreden en ondertussen ook al zeer trots op mezelf want ik heb 2 weken later mijn eerste 30+ km ronde aangetikt tijdens mijn trainingen. Het viel me mee en de dag erop kon ik een rustige 6 km herstelronde eruit halen. Dit doel heb ik dus prima behaald!

midwintermarathon-selfie

Foto gemaakt door Roger Fotografie

Als ik kijk naar de andere 2 doelen, dan had ik in februari daar echt beter mijn best voor kunnen doen. Ik moet zeggen dat ik nog steeds met mijn voeding zoekende ben en dit eigenlijk voordat de maand maart zou beginnen op orde zou willen hebben is me dat tot op heden nog niet gelukt. Ik wilde zelfs advies gaan aanvragen maar op het moment dat ik daar serieuze stappen in wil zetten zijn er 100 andere dingen die me afleiden. Ik denk hoger op mijn prioriteitenlijstje zetten en gewoon doorzetten. Wordt vervolgd dus. Het eerder naar bed toe gaan dat lukt wel steeds beter. In het weekend mag het van mij wat later worden en natuurlijk met een feestje ook maar door de weeks lig ik steeds vaker rond 23.00 uur in bed wat eerder 01.00 uur was. Dus kleine stapjes maar ik ga vooruit!

30-km
Mijn eerste 30+ km trainingsronde

Maar Februari bestond ook uit downs.. de uitslag van de challenges van vorige maand waren niet positief.. niet leuk maar uiteindelijk wel genoten van de kilometers die ik ervoor heb gemaakt! Helaas was deze maand ook het nieuws dat ik niet tot Asics frontrunner ben gekozen. Dit had ik wel verwacht en als ik kijk naar alle toppers snap ik dat ook helemaal. Wel een mooi doel om naar toe te werken voor 2018 want dan probeer ik dat gewoon weer !!  Maar naast het maken van hele mooie kilometers heb ik ook heel wat kilometers waarin ik na kan denken, waarin de twijfel kan toeslaan en  heb ik een rollercoaster van emoties ervaren op een gegeven moment en daar een hele blog aan gewijd.

Mijn ups waren zeker de Asselronde. Een prachtige wedstrijd en mijn wedstrijd van de maand februari meer wedstrijden heb ik niet gelopen. Het ging boven verwachting goed en ik heb bijna de hele 25 km genoten! Daarnaast kreeg ik deze maand ook te horen dat ik geselecteerd ben als Rokjesdag ambassadeur! Samen met een topteam van ambassadeurs mag ik samen met hen deze ladiesrun gaan promoten. Ik ga daar binnenkort nog een blog over schrijven zodat alles goed uitgelegd gaat worden maar ik voel me zeer vereerd en vind het superleuk! Mijn eerste 30+ is natuurlijk ook een UP dit geeft me meer zelfvertrouwen voor Parijs want het is nog maar 34 dagen en dan is het M(arathon)Day.

Waar ik op dit moment over nadenken.. wat als ik de marathon uit loop wat ga ik dan toch als doel stellen want ik functioneer het beste als ik een doel heb.

Een laatste statistiek. De maand februari heb ik afgerond met 156,9 km. Ik zeg prima gedaan en blij met deze maand!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s