Hoofdstuk 4 April – (de)Motivatie

De Motivatie, demotivatie of ook wel ongemotiveerd, of was ik moe, druk. Dit hoofdstuk van het jaar 2021, hoofdstuk 4 gaat over de maand april. April .. ja ik was enorm stil, hoe dat kwam dat lees je straks terug. Om je even een opsomming te geven, ik schreef geen blog(s) die ik hier online zette. Ik heb mijn doel om vaker in de ochtend te gaan hardlopen niet behaald. Ik liep 101 km hard, ik fietste er 34 op mijn racefiets, daarnaast deed ik geen andere sporten. Wel waren er natuurlijk ook hele leuke dingen, ik liep een heerlijke ronde samen, schreef me in voor de eerste race van dit jaar en liep (als ik liep) vooral met een lach!

De motivatie, ik had er echt moeite mee in de maand april. Ik wist niet goed waar ik het voor deed, wat ik wilde waarom ik rende behalve dat het mij iedere keer wel een ontzettend fijn gevoel gaf. Ik was in april ontzettend druk met mijn werk, veel lange dagen en extra uren gemaakt, niet helpend om dan toch die stap naar buiten te zetten zeker niet als het weer er niet naar is. Er werden trainingen overgeslagen en uitgesteld. Wel blij dat ik wel door ben blijven lopen, even de druk eraf en enkel voor het gevoel, maar al rennend kwam het altijd weer goed. Tijdens de moeilijke en mooie kilometers kwam er uiteindelijk weer een plannetje in mijn hoofd. Niets bijzonders eigenlijk want het gaat niet om trainen voor een nieuwe marathon, of richting een nieuw pr, maar wel om de halve marathon weer fatsoenlijk te kunnen rennen. Ik ben ambassadeur voor de Yuman race die plaatsvindt in September en nu heb ik de tijd om er rustig naar toe te trainen. Ik doe mee op de halve marathon trail en dat wordt een pittige! Ik stelde mijn horloge via Garmin trainingsschema’s er zo voor in dat ik niet voor een bepaalde tijd train maar op hartslag ga trainen. Ik wil nog een keer een goede test af laten nemen, echter is de drempel daarvoor toch altijd hoog. Ik weet het, gewoon een afspraak maken daar ga ik meer profijt van hebben. Toch doe ik het niet. Ook wil ik minimaal 3 keer in de week hardlopen! het ochtend lopen doel, ik wil het nog steeds erg graag, al wordt het geen Sunrise running meer want die is nu wel erg vroeg. Doelen hoeven namelijk niet altijd in 1 keer gehaald te worden en hoeven dus ook niet direct in de (figuurlijke) prullenbak te verdwijnen.

Echter komt er 2 weken later een ander plan. Ik schreef mij namelijk eind april in voor de Enschede marathon 10 km. Het is een fieldlab experiment, dus testen voor toegang en 5 dagen later weer. Ik ben heel enthousiast want mijn aller eerste obstacle race liep ik op vliegveld Twente, de plek waar nu deze hardloopwedstrijd wordt georganiseerd. De plek waar de liefde voor het hardlopen toch wel ontstond. Ik had voorheen wel 2 keer meegedaan met de zorgestafette alleen dacht ik toen nog dat het hardlopen het minst leuke was van die dag. Na de obstacle run op het vliegveld, waar ik echt aan mee deed voor mij zelf voelde ik de rush, de kick van de finish en de drive om nog een keer aan de start te gaan staan.

Met Mirjam ging ik ook op avontuur, we hebben de Umfassungsweg (met een kleine aanpassing) gelopen op landgoed Twickel. Met een zonnetje op ons gezicht was het een heerlijke dag met goed gezelschap. Dit keer spraken we het wel goed af en was het weer een hele gezellige ochtend! Op avontuur gaan doe ik graag, dus wil je een keer afspreken, laat het maar weten. Ik had voor dit rondje (ik had hem ooit een keer gewandeld) bewust niet mijn nieuwe mizuno waverider 24 niet aan gedaan, ze zijn zo mooi licht van kleur en de vorige keer moesten we door het water lopen. Blijkt het een prachtige dag te zijn, geen modder en het oversteekpunt bij het water was droog. We zaten zelfs lekker op een bankje bij het vlonder pad heerlijk van de zon te genieten! De Mizuno’s heb ik overigens mogen ervaren van Mizuno en ik ben nog van plan om ook daar een blog over te schrijven. Zo heb ik in ieder geval nog wel input voor de blog door de maand april. De maand waar de lente langzaam op gang kwam, maar het leek vooral herfst door de regen en de wind. Jammer genoeg, want daardoor stapte ik maar 1 keer op de racefiets, wel samen met mijn man en direct een pittige route want we gingen over de Sallandse heuvelrug!

Voor mei, is genieten mijn prioriteit! en bij jou?

Een gedachte over “Hoofdstuk 4 April – (de)Motivatie

Voeg uw reactie toe

  1. Gemotiveerd blijven is inderdaad heel lastig op dit moment. Wij kunnen dan ook niet wachten tot de evenementen weer beginnen. Heerlijk, niet alleen het lopen maar ook het sociale deel dat hardlopen met zich mee brengt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: