September .. its time to remember

Het lijkt alweer weken geleden dat ik in september thuis zat met 2 blessures, niet wetende of ik de berlijn marathon wel uit zou kunnen lopen. Gelukkig kan ik dit negatieve gevoel snel naast mij neerleggen en ging ik kijken wat ik wel zou kunnen. Ook ging ik in september een compleet nieuwe uitdaging (voor mij dan) aan. Al met al genoeg redenen om een recap van de maand te schrijven!

1 September was de start van de nieuwe uitdaging voor mij. Samen met Herbalife Nederland ben ik namelijk begonnen aan een 90 dagen level 10 challenge! Ik merk door mijn blessures dat ik meer aan mijn kracht wil gaan werken maar ook aan mijn algemene fysiek, ik voel mij niet zo fit als voorheen. Mijn gewicht boeit me om eerlijk te zijn gewoon niet echt maar ik schrok van mijn vetpercentage toen ik tijdens de 1e meting op de weegschaal stond en volgens het schema werd ingedeeld bij overgewicht. oke wauw zo had ik mijzelf echt nooit niet bekeken maar mijn vetpercentage lag wel op dat niveau! Schrik niet, maar 35 %! (de rest overigens niet maar mijn verhoudingen zijn gewoon bizar) Dat zou je toch niet snel denken van iemand van 66 kg (3 jaar geleden was dit 59 kg.. dat ik weer terug omhoog ging dat had ik wel door).Toch dat vet percentage, ik schrok er ontzettend van. Ik weet hoe het komt. Chocola & chips zijn mijn 2 favoriete c’s. Cola hoort er gelukkig niet thuis, laat staan frisdrank, maar biertjes of een lekker wijntje, ja dat sla ik niet snel af. Het is tijd om hier wat aan te doen en samen met Herbalife ga ik dus 90 dagen aan de slag. Ik ga mijn ontbijt, middageten en tussendoortjes vervangen voor een shake en beter tussendoortjes, daarnaast ga ik mijn alcohol inname drastisch verminderen!

‘it’s time to take control!’

Gezondere tussendoortjes kiezen en chips en chocola, die worden geschrapt. (ik kan je wel zeggen, dit laatste vind ik het lastigste!) Dit zorgde er echter wel voor dat ik de gehele maand geen glas alcohol genuttigd heb. Ook op weg naar de marathon van Berlijn zal dit alleen al zijn vruchten afwerpen maar of ik daar moeite mee had, nee eigenlijk niet. Waar ik wel moeite mee had maar eigenlijk nog steeds heb, is het niet snaaien in de avond! Die chips in de kast (voor mijn man ) schreeuwt. Je kan dan wel denken dan haal je het toch niet, ook dat heb ik geprobeerd, ik ga dan echt stropen in de keukenkastjes, op zoek naar wat lekkers. Het fruit of de worteltjes in de koelkast laat ik dan gewoon simpelweg liggen, is niet goed genoeg. Bizar en daar schrok ik van, ik ben verslaafd. Nee niet meer aan het roken van een sigaret wat ik vroeger deed, maar aan het snaaien thuis, het is een gewoonte en een verslaving. Op het werk als ik daar een slaapdienst heb, heb ik daar helemaal geen last van omdat die gewoonte daar niet is. Toch boek ik vooruitgang, het is nog niet echt goed zichtbaar maar toch probeer ik een zo goed mogelijk resultaat te halen na 90 dagen! Ik ga ervoor !!

De trainingen tijdens de maand september heb ik zodra mijn lijf het toe liet uit proberen te bouwen, ik probeerde toch op deze wijze mijn duurvermogen nog iets op te krikken voordat de taperperiode in zou gaan. Zo was mijn maximale duurloop een gezellige loopdate samen met Mirjam van 23 km. Had ik een onwijs leuke training van Frido van Flijmscherp in Rotterdam met de anitarunners voor munchen en uiteindelijk de Berlijn marthon! De berlijn marathon was op 29 september en wat heb ik daarvan genoten ondanks mijn slechte voorbereiding. Die hele ervaring kan je hier terug vinden.
In september rende ik ook een andere wedstrijd maar liet ik ook een afstand voor wat het is. Ik zou namelijk deelnemen aan de strongmanrun, maar mijn lijf liet dat nog niet toe. Een week later zou ik dubbelen in dusseldorf, maar koos ik ervoor om alleen de 10 kilometer te lopen. Ook koos ik ervoor om een aantal dagen eerder wel in dalfsen dan te gaan starten aan een 5 km. Een rustige minimaal 30 minuten, waarvan ik uieindelijk in volle sprint over de finish kwam en  binnen de 27 minuten. Niet zoals gepland maar wel super gezellig!  Keuzes die je soms moet maken, waarom de ene race wel kan en de andere niet. De keuze om het dan niet te doen, ondanks dat je je redelijk voelt maar puur voor de zekerheid, maakt het lastig en zwaar en zeker niet leuk. Nu achteraf sta ik er nog steeds volledig achter, want dankzij deze keuzes heb ik in Berlijn zo ontzettend kunnen genieten. Ja en dat terwijl het ontzettend hard regende en als het niet regende de luchtvochtigheid leek alsof ik in curacao aan het lopen was. Toch was het super tof om mee te maken!

‘i’ve got the power’

September was ook de maand waardoor ik weer aan krachttraining ging doen. Toch denk ik erover om thuis i.p.v. op de sportschool te gaan trainen. Heb jij daar ervaring mee ? zo ja welke spullen zijn echt nodig om thuis een goede workout neer te zetten!\


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s