I feel good!

Recap of the month august / recap van de maand augustus 2021

Waar ik in het begin van de maand nog in training was voor de Yuman race en dit als mooie tussenstap zag voor de londen marathon bleek helaas zag ik het nieuws op 14 augustus dat het evenement door de corona maatregelen toch geen doorgang kon krijgen. Echter bleef ik doorzetten en ging en ga ik nog voor het grotere doel van de marathon! De maand augustus werd daarom afgetrapt met een lange duurloop, ik begon met een lange run van 3 uur op easy tempo /hartslag zone 1/2 max 3 te gaan rennen. Die 27 km waren een pittige training en vond ik best zwaar maar ik voltooide het wel. Daar was ik heel trots op!

Wel deed ik deze maand weer mee aan een leuk event georganiseerd door Perry sport en Asics! Dit maal was het in Rotterdam, dus voor de tijd ging ik gezellig op bezoek bij Deborah om vervolgens samen van de training te genieten. Ik heb er een reel van gemaakt die je op mijn instagram kan bekijken. Zo begonnen we met een sprint training, gingen we horde lopen, speerwerpen en verspringen! ik moet zeggen dat ik het hordelopen en de sprint training het leukste vindt, maar het was ook super leuk om sinds heel lang weer is een poging te doen bij het verspringen. Zo ver sprong ik niet volgens mij maar toch wel tof, want de laatste keer was denk ik op de basisschool…

In de maand augustus kreeg ik een pijntje in mijn rechterkuit, die vervolgens overgenomen werd met mijn linker kuit, ik ben normaal iemand die dan nog wel eens snel naar de fysio therapeut wil gaan, echter nu besloot ik de focus te leggen op het rekken strekken en op krachttraining. Ik weet namelijk dat ik dit onvoldoende doe, het hielp goed genoeg om het door te zetten in de maand en waardoor ik dus uiteindelijk weer pijn vrij kon lopen! Heel fijn want op die wijze kon ik weer wat meer tempo’s trainen, tot dat het pijn vrij was besloot ik het rustig aan te doen. Ook kwamen de compressiekousen weer uit de kast en eigenlijk loop ik sindsdien bijna niet meer zonder.

Deze maand kwam ik ook voor het eerst in aanraking met de ironman, ik was met mijn man een weekend weg in Kopenhagen, (prachtige stad echt een aanrader) waar op de zondag de ironman zou plaatsvinden. Waar we hadden bedacht om misschien even te kijken, hebben we de hele middag in de zon op het terras de lopers aangemoedigd. Wat een megaprestatie leverden de lopers, wat knap! of ik ambities heb om die race ooit te voltooien! Nee ik zou namelijk simpelweg niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen om daar voor te trainen. Toen we na het weekend weer thuis kwamen kon ik het niet laten om nog even mijn benen te strekken, ik zag zoveel mooie paarse heide plaatjes dat ik daar ook naar op zoek ging en met succes! wat kan de natuur ontiegelijk mooi zijn.

De laatste zondag van de maand stond er een 30 km op het programma, ik had er om eerlijk te zijn geen zin in. Ik zag er namelijk tegenop, kan ik het wel? Dat zat vooral in mijn hoofd, voorheen liep ik van mijn werk naar huis met een extra lus, nu moest het vanuit huis, ik twijfelde aan mijzelf, ja ook ik doe dat (regelmatig). Ik kreeg die dag nog visite en besloot dus al vroeg te starten. Rond 7 uur ging ik de deur uit, ik had er 3 rondjes van 10 km van gemaakt en dat lukte! iedere keer even thuis een tussenstop bij gebrek aan sportvoeding. Snel was het niet maar ik was er wel heel erg tevreden over, ieder rondje liep iets makkelijker. Het was eigenlijk een hele mooie afsluiter van deze maand, waarin ik 136,81 km liep.

Of ik daar heel tevreden over ben, eigenlijk niet, normaliter loop ik veel meer richting een marathon, maar voor nu lukt mij dit zonder dat ik mijn lijf ga overvragen. Luisteren naar mijn lijf is iets wat ik echt moet leren, misschien doe ik het nu wel iets teveel de andere kant op maar de plezier in het lopen staat vooraan! en met een een blessure verlies ik dat plezier omdat ik niet lopen kan en bovendien is het lopen een hele belangrijke uitlaatklep voor mij wat maakt dat ik iedere dag met een glimlach op kan staan! Daar gaat het allemaal om dus ben ik ook wel weer trots!

Ik voel mij goed met wat ik doe en dit maakt mij blij! wat werkt voor jou? vertel het mij


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s