Be open – Aftershokz Aeropex – Review

 

Een jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met het merk Aftershokz. Aftershokz is een merk met verschillende draadloze headsets die werkt via botgeleding. Wat dat inhoudt? Dat je dus je oren letterlijk vrij houd voor omgevingsgeluiden. Via je jukbeenderen worden met geleiders trillingen doorgegeven zodat je de muziek kan horen. Via trillingen wordt geluid doorgegeven zodat je toch haarscherp je muziek kan horen, maar ook een achteropkomende auto. Zo kan jij je favoriete muziek luisteren en wel veilig gaan hardlopen, fietsen of een andere sport buiten beoefenen.
Eind september kreeg ik aangeboden om de Aeropex te gaan testen. Één van de nieuwste modellen van Aftershokz. Hiervoor had ik de Trekz Air vorig jaar al mogen ervaren (dat lees je hier) dus ik was zelf wel erg nieuwsgierig naar dit nieuwe model. Ook mag ik van Aftershokz Nederland 2 van mijn volgers blij maken met een Aeropex en daarom hield ik afgelopen week een winactie. Tijdens deze winactie kon jij je favoriete nummer aan mij doorgeven. Dit was niet voor niets want al deze nummers heb ik gebundeld in een playlist. Run With Joy en deze is te vinden op Spotify! Wie de winnaars zijn dat lees je zo!

Run with Joy Spotify Playlist

Terugkomend op mijn review, wat zou het verschil zijn, is de Aeropex een verbetering ten opzichte de trekz air? In deze review neem ik jullie mee in mijn bevindingen. Ondanks dat Aftershokz mij deze headset toegestuurd heeft, is mijn review onafhankelijk en volgens mijn eigen mening of feiten die ik heb geconstateerd.

Aftershokz Aeropex
De aeropex wordt geleverd in een mooie (luxe ogende) doos. Bij het openen zie je eerst de headset. De headset ziet er kleiner uit als de Trekz air. Ook lijkt hij flexibeler. Wanneer je het tasje opent vindt je daarin 2 opladers en een paar oordoppen. De opladers van de Aeropex werkt via een magneetsluiting. Deze vorm van opladen heb ik ook nog niet eerder gezien dus ik vind het prettig dat er 2 geleverd zijn. De oordoppen zijn simpel, maar op deze wijze zou je dus ook de headset kunnen gebruiken en je wel kunnen afsluiten van andere omgevingsgeluiden zoals bijvoorbeeld in het vliegtuig. Ik heb de Aeropex niet hoeven opladen en kon het direct gebruiken. Ik heb het getest tijdens verschillende weersomstandigheden (zon, regen, wind) maar ook thuis binnen tijdens huishoudelijke klusjes.

IMG_20190925_115858_298.jpg

 

Welke eigenschappen heeft de Aeropex volgens Aftershokz:
Kenmerken
• Licht van gewicht 26 gram
• Verbeterd geluid
• Ingebouwde microfoon
• Zweet- en waterbestendig (IP67-gecertificeerd)
• Bluetooth v5.0-connectiviteit
• Frequentiebereik 20 Hz tot 20 KHz
• Batterijduur: 8 uur
• Laadt volledig op in 2 uur
• Draadloos bereik van 10 meter

Hoe heb ik dit ervaren?
Om het gewicht van de de aeropex te meten heb ik hem eigenlijk gewoon heel simpel op de weegschaal gelegd. Het klopt inderdaad dat de Aeropex licht van gewicht zijn en 26 gram wegen. In vergelijking met de Trekz air zijn ze 4 gram lichter. De draagcomfort van de Aeropex vind ik tijdens het sporten erg prettig. Tijdens mijn huishoudelijke klussen begint de aeropex wel iets te drukken boven mijn oor nadat ik hem 3 uur gedragen heb. Echter tijdens de marathon van bijna 4,5 uur heb ik hier helemaal geen last van gehad. Het kan dus ook komen omdat ik hem tijdens het huishouden voor de eerste keer droeg. Het pascomfort van de Aeropex lijkt meer aan te sluiten dan zijn voorganger. Ik vind hem stabieler tijdens het hardlopen.

Het verbeterde geluid kan ik ook daadwerkelijk beamen. De eerste keer dat ik de Aeropex opzette was dit iets wat mij direct opviel. Ook trilt deze headset minder dan zijn voorganger. Dit zorgt voor een verbeterd draagcomfort en voor mijn gevoel is dit ook een oorzaak voor het betere geluid. De headphone is duidelijk kleiner dan de trekz air, hiermee bedoel ik dat het minimalistischer is daarom valt het ook minder op wanneer je deze draagt. De ingebouwde microfoon heb ik ook meerdere malen gebruikt terwijl ik aan het trainen was. Ik werd dan gebeld en was voor de ontvanger goed verstaanbaar. De trekz air heeft deze functie ook en daarin heb ik geen verschil gemerkt. Tijdens de marathon van Berlijn heb ik goed kunnen testen hoe waterbestendig de Aeropex is. Bijna tijdens mijn hele marathon heeft het geregend en heeft de deze headphone een uitstekende prestatie geleverd. Het geluid verschilde niet met een droge dag. Hij kraakte niet en verloor de draadloze verbinding ook niet. Prima resultaat dus.  Droog alleen wel even de headphone af voordat je hem oplaad, anders krijg je een waarschuwing dat het apparaat nog vochtig is.  Het feit dat deze koptelefoon 30 minuten onder gedompeld kan zijn onder max 1 meter water, dat heb ik niet uitgeprobeerd. Sweat proof is het ook, in Munchen tijdens de staffelmarathon heb ik de headphone gedragen tijdens een zeer warme run.


Omdat deze koptelefoon draadloos is kan je via bluetooth dus contact maken met bijvoorbeeld je telefoon. Waar ik soms lastig vind om draadloze apparaten te koppelen was het bij de Aeropex zo geregeld. Het frequentiebereik daar kan ik niets over zeggen.
Wat betreft de batterijduur heb ik niet precies opgenomen hoe lang een volle batterij het uit houd. Echter kan ik wel meedelen dat ik de aeropex een langere batterijduur heeft dan de trekz air. Ik heb deze minder vaak hoeven opladen en voor mijn gevoel gaat het opladen ook sneller. Het draadloze bereik van 10 meter klopt wanneer je op dezelfde verdieping blijft. Wanneer ik naar bovenloop wordt de afstand iets korter.


Nu zullen jullie wel nieuwsgierig zijn wie de koptelefoon gewonnen heeft. Het was een moeilijke keuze omdat ieder nummer zijn eigen eigenschappen heeft, en vooral ook omdat iedereen ook zijn eigen smaak heeft. Daarom heb ik alle namen ingevoerd in een lotingsmachine en daarnaast iedereen die de actie had gedeeld via zijn stories dubbel ingevoerd. De winnaars die daaruit zijn gekomen zijn: Lydiavdbrink & Selienn
Willen jullie mij een berichtje sturen met jullie adres zodat ik ervoor kan zorgen dat jullie de aftershokz ontvangen kunnen!
Voor iedereen die niet gewonnen heeft helaas, echter is de aeropex op verschillende webistes te koop. De koptelefoon heeft een adviesprijs van 169,95 en is verkrijgbaar in 4 kleuren. Lunar grey, cosmic black, blue eclipse en solar red (grijs, zwart, blauw en rood)

aftershokz-aeropex-kleuren

Hopelijk heb ik al jullie vragen kunnen beantwoorden maar mocht je ze nog hebben stel ze gerust!

 


5 reacties op ‘Be open – Aftershokz Aeropex – Review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s