Gezocht: powerbutton

Week 30

Wanneer ik terugkijk op de afgelopen week kijk ik naar mijzelf als een luie draak, zo voelde ik me althans. Ik ben mijn energie kwijt en ik weet niet zo goed waardoor het komt. Het weer kan je nu de schuld geven maar dat wil ik eigenlijk niet. Ik ben hierover na gaan denken. Ik wil mijn powerbutton terug vinden en aan zetten. Ik mis mijn energieke ik.

Dit maakte dat ik er vrij snel uit was dat ik iets moet gaan veranderen. Ik ga op mijn voeding letten, en dit doel heb ik al zo vaak benoemd dat ik dit keer besluit om hulp hierin te gaan zoeken. Nee, niet via alle ‘goede’ adviesboeken waarvan ik er veel in de kast heb liggen maar via een (sport)diëtist. Ik ben niet te zwaar, heb geen overgewicht, mijn BMI is goed maar ik ben mij er wel degelijk bewust van dat ik meer energie zou kunnen hebben als ik beter eet. Wat dit beter eten inhoud daar moet ik nog over in gesprek. Ik zoek via het internet en kom al vrij snel een (sport)voedingsdietist tegen waar ik mijn verhaal neer leg en een afspraak maken. Vanwege de vakantie moet ik nog een kleine maand wachten. Het liefst zou ik vandaag willen beginnen maar ik ga een eetdagboek bijhouden 2 weken voor de afspraak. Dit zodat de dietist echt ook mijn eetschema en gewoontes ziet.

awareness-is-a-powerful-catalyst-for-positive-change-quote-1-01.jpeg

Het hardlopen schoot er dus een beetje bij in afgelopen week.
Ik wilde erg graag weer gaan trainen maar ik kwam dus simpel weg niet van die luie stoel. Herken jij het probleem en heb je een tip dan hoor ik deze graag.

Wanneer ik op woensdagavond dan ook besluit om toch mijn eerste training van die week uit te gaan voeren, gaat het onwijs lekker. De benen hebben natuurlijk alle rust gehad en het is ook niet zo super heet. Ik loop en zie een prachtige zonsondergang aan mijn rechterhand en wanneer ik links kijk zie ik tijdens het lopen zeker 20 min lang een regenboog. Stiekem hoop ik op een paar spatten regen want ik ben aan het intervallen echter pas tijdens de cooling down voel ik er wel geteld 3.

In de planning heb ik om vrijdag te gaan zwemmen, echter wordt ik daar te laat voor wakker. Ook daar kan ik nog een stap maken, ik zou eerder naar bed kunnen gaan waardoor ik mijn nachten iets ga verlengen. Ik slaap nu gemiddeld 6 uren op een dag en kan dus moeilijk vroeg uit mijn bed komen. Dit komt omdat ik het ook erg fijn vind om in bed te liggen maar ook omdat mijn lichaam de energie nodig heeft die ik al slapend op doe. Verbeterpuntje. Ik besluit om niets te gaan doen voordat ik naar mijn werk toe ga en de sporttas in te pakken voor als ik de volgende dag uit de slaapdienst kom. Ik wil dan een ronde maken en na die ronde wil ik naar de sportschool gaan. Met 2 setjes kleding in mijn sporttas vertrek ik dus naar mijn werk. Als ik de volgende ochtend naar huis toe rijd loop ik een mooie ronde over en langs de holterberg. De bedoeling is een rustige duurloop van een uur te doen. Deze wordt iets langer zodat ik weer bij de auto uit kom. Vlak voordat ik daar ben krijg ik een verse regenbui op mijn hoofd. Dit is fijn want ik voel me hierdoor frisser dan ervoor. Wanneer ik in de auto zit rijd ik snel door naar de sportschool. Een lege parkeerplaats laat me direct argwaan wekken. Ik kijk in de auto of de sportschool wel open is of dat er een zomerrooster geld. Het blijkt al 2 uur dicht te zitten. De intentie was goed maar helaas kan ik daarin met ongedane zaken naar huis. Thuis doe ik wat lichte oefeningen maar de motivatie daarvoor is verdwenen.

Op zondag besluit ik mijn lichaam te laten herstellen. Mijn benen geven aan dat ze de klimmetjes van de dag ervoor niet meer gewend waren. Ik ga op zoek naar leuke runs in augustus. K heb daarin de Titanswim gepland staan en de FitFunRun in Harmelen. Misschien kan er nog een mooie run bij. Ik zie de Varia Run langskomen. Deze is echter morgen al. Ik ben vrij en heb de mogelijkheid om mee te doen echter twijfel ik vanwege 2 zaken. Vorig jaar was ik er derde geworden bij toeval, ik ben bang als ik mee doe en dus niet derde wordt ik teleurgesteld zal zijn. Daarvoor wil ik niet lopen ik wil lopen omdat ik het leuk vind. Ik lees daarom mijn eigen race verslag terug van vorig jaar en besluit dat ik die race ook wel leuk vind als ik niet op het podium kom. Vorig jaar heb ik zo genoten van alles! Probleem 2 is dat het weer morgen rond 20.00 uur in dedemsvaart nog rond de 30 graden zal liggen. Ik vind dat wel heel erg warm voor een hardloopwedstrijd. Dan besluit ik mij toch op te geven. Het ergste wat er namelijk kan gebeuren is dat ik naar mijn lichaam moet luisteren en dus geen goede tijd neerzet of uit moet stappen. Dat is natuurlijk niet fijn voor je ego maar helemaal niet erg! Op het moment van inschrijven krijg ik ook al direct de vrolijke racekriebels. Ik bereid alles vast voor en leg alles vast klaar en maak mijn plan voor de volgende dag. Heerlijk dit had ik nodig!

 

Heb jij nog een goed idee voor een leuke run?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s