Road to recovery

Het is alweer bijna een maand geleden dat ik voor het laatst heb hardgelopen. Dat ik door mijn enkel ben gegaan en niet meer op mijn been kon steunen. Een week drukverband en daarop volgend 2 weken softgips om de enkel flink te ontzien. Ik besefte me maar als te goed, dat hardlopen voorlopig er nog niet in zal zitten en begon een plan te verzinnen. Om te kunnen bewegen, mijn conditie op pijl te houden en misschien er zelfs wat sterker uit te komen. Leest je mee hoe ik probeer dit aan te pakken?

Tijdens de periode dat mijn voet in het gips staat kon ik al wel een beetje fietsen ook kon ik wat grond oefeningen doen. Zittend kan ik dus in principe alles en staand ook steeds meer. Dit wil ik, nu ik gipsloos ben, verder uit gaan bouwen. Ik heb een aantal stappen die ik wekelijks wil gaan doen en hopelijk kan ik dan snel weer beginnen met hardlopen. Ik laat mij begeleiden door een fysio om alles goed in de gaten te houden. Pijn is de grens dan zal ik ook stoppen. Ik ga voorzichtig van start en probeer de stappen rustig op te bouwen.

Stap 1: Stretchen.
Ik heb een paar oefeningen van de Fysio meegekregen om mijn enkel weer mobieler te maken. Door middel van deze stretch oefeningen wil ik het beperkende gevoel verminderen, maar ook daadwerkelijk mijn enkel mobieler maken.

Stap2: Versterk je enkel
Deze app ga ik gebruiken om de enkel weer te versterken. Deze app had ik al gedownload maar ik wist niet of ik deze oefeningen al uit kon voeren. Mijn fysiotherapeut heeft het echter ook zelf aangeraden, dus dat ga ik vanaf morgen dan ook echt start.

Stap 3: kracht opbouwen
De rest van mijn lichaam kan ook wel wat power gebruiken. Daarom wil ik minimaal 1 keer in week mijn been, core en armkracht traingen. Ik ga nog op zoek naar een leuk programmatje, schema. Tips zijn welkom en als je zelf ook interesse hebt laat het dan maar weten!

Stap 4: Conditie onderhouden
Daar heb ik 2 verschillende manieren voor gevonden. Zoals jullie weten staat er in mijn womencave/sportkamer een tacx met een fiets. Dit zal voor mij een optie zijn in de avond als het donker is en als het echt slecht weer is. Voor de andere momenten ga ik gebruik maken van een Eliptigo. Ik heb de mogelijkheid gekregen om tot het einde van het jaar een elliptigo te gebruiken. Bij Roelof van Eliptigo Drenthe (gevestigd in Hoogeveen) is de Elliptigo te huur voor 75 euro per maand! Natuurlijk heb ik al een klein proefrondje gemaakt afgelopen zaterdag! Zondag stonden we ook op de elliptigo met de Anita ladies en ik wilde weten of ik het kon. Tot vandaag nog niet weer gedaan omdat ik wel met mijn Fysiotherapeut wilde bespreken. Doen was het advies, dus morgen ga ik weer een rondje!

Heb jij zelf ook interesse in een Elliptigo, kijk dan eens op
https://elliptigo-drenthe.nl/ of op de instagram pagina van Roelof

Stap 5: Geduld hebben en luisteren naar mijn lichaam.
Dat wordt waarschijnlijk een moeilijke, het geduld hebben. Vandaag vroeg ik namelijk al wanneer mijn fysio therapeut verwacht dat ik weer kan hardlopen. Ik ben echter allang blij dat ik weer lekker buiten kan bewegen, meters kan maken. Ik betrapte me zaterdag en zondag op een hele grote smile terwijl ik aan het GO-en was (ja een nieuw werkwoord).

Het plan is gemaakt, het groene licht is gegeven door de fysiotherapeut. Het herstelproces kan beginnen. Ik heb er zin in. Volg mij en mijn road to recovery!

2 gedachten over “Road to recovery

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: