De Marikenloop!  Mijn plan? Run with joy!

marikenlooplogo

In de afgelopen weken was er een actie vanuit Intersport. Je kon je opgeven door je hardloopavonturen te delen. Wanneer je dit deed met de hashtags #intersportnl #sporttothepeople #roadtomarikenloop #asics, dan maakte je kans om deel te mogen nemen aan het Intersport team op de Marikenloop! De winnaars 25 stuks mogen ook nog een +1 meenemen en naast het startbewijs krijgen alle winnaars ook nog een hele mooie kleding set van Asics.

Ik maak graag deel uit maak van een team en omdat ik graag mijn hardloopavonturen via Instagram deel, heb ik enthousiast meegedaan aan de actie.

 Naamloos

Maandag 1 mei

Ik kijk in de ochtend niet op mijn telefoon, maar wanneer ik hem begin van de middag pak zie ik allerlei berichtjes via de app en online. Het blijkt dat ik geselecteerd ben voor het Intersport team. Super blij ga ik bedenken wie ik mee neem. Ik zie dat meerdere hardloopmaatjes ook al zelf geselecteerd zijn. Ik besluit in eerste instantie de nicht van mijn vriend te vragen. We willen altijd nog een wedstrijd samen gaan lopen. Helaas blijkt ze niet te kunnen. Wanneer mijn collega binnenkomt besluit ik haar te vragen. Ze checkt haar agenda en zegt enthousiast na. Snel alle gegevens doorgeven en wachten op het plan.

Na een paar dagen krijgen we te horen dat we de Q&A vragen voor Annemerel en Laura en kunnen sturen. Daarnaast zal de Clinic met Robert Lathouwers plaats vinden op 15 mei.
Ik maak een klein sprongetje in de lucht want ik kan en een clinic van Robert is zowel Leerzaam, Leuk maar ook lekker intensief! Spierpijn gegarandeerd althans voor mij wel.

 

DSC_0200
Meike mag weerstand bieden aan Robert

Maandag 15 mei

De clinic van Robert is vandaag.  Vol goede zin vertrek ik richting Utrecht. Daar heb ik afgesproken met Shanice en samen met haar reizen we verder naar Linda en Meike. We kletsen eerst even gezellig bij voordat we weer teruggaan naar Utrecht. Om 17.00 uur worden we verwacht bij Intersport in het centrum. We zijn er ruim op tijd en lopen eerst even door de winkel. Vervolgens weer naar buiten omdat Anja ons nog gaat vergezellen en dan naar beneden. Er blijkt al een hele groep dames te wachten. Allemaal in sportkleding staan ze klaar. We worden vrolijk ontvangen door Robert. Iets later kleden we ons ook om en staan wij ook klaar om te starten. De yoghurt die op tafel staat daar eet ik al wel wat van. Hierdoor heb ik alvast wat energie in mijn lichaam. Omdat we om half 6 zullen gaan starten heb ik geen maaltijd voor de tijd gehad.

Robert trapt de clinic af met een praatje, wie is hij en wat gaan we doen. Hij benoemt ook dat we allemaal onze outfit krijgen zodat we ook als team naar buiten zullen gaan. Dit betekent nog een keer omkleden maar dit komt helemaal goed. Een mooie roze wolk verlaat de Intersport op weg naar het Park!

Lets Start

We begonnen dus met het rustig warm lopen richting het park. Het team bestaat uit speedy’s tot beginnende hardlopers. Hierdoor werd de groep een paar keer uit elkaar getrokken.  Dit werd dan weer doorgegeven en werd er keurig op elkaar gewacht.  In het park maakte we een cirkel en was het tijd voor de rest van de warming up. Robert legt ondertussen het verschil uit tussen het Dynamisch stretchen wat je vooraf je training behoort te doen en het statisch stretchen wat je na het trainen behoort te doen. Ik moet wel erkennen dat ik beter en vaker voor- en na-  de training zou moeten rekken en strekken.  Naast het dynamisch stretchen weet Robert de stemming er ook goed in te brengen met zijn humor.

Vervolgens is het tijd om de looptechniek aan te gaan pakken. We doen verschillende loopoefeningen en krijgen daarin tips in houding en waar je op moet letten. Mijn aandachtspunt is tenen omhoog. Ik laat ze namelijk ontspannen en ik houd mijn voeten niet in een actieve houding.
Dan komen de beruchte elastieken uit de tas. Ik vind het zelf een hele mooie oefening. Je krijgt weerstand terwijl je aan je loophouding let! Een half hoge skipping en there you go.. althans dat probeer je.

 

Run Rest and Repeat

Tenslotte kwam het intervallen. Door het intervallen toe te voegen aan je schema wordt je uiteindelijk sneller. Ongeacht welke afstand jij voor je pr zal gaan. Sinds de marathon zijn mijn intervallen eenmaal in de week heftiger dan voorheen en tot op heden met succes want mijn eerste PR op de 5km is al gecrusht in Zutphen.

Vandaag gaan we 12 keer 1 minuut rennen om daarna 1 minuut te wandelen. In totaal zullen we dus 24 minuten bezig zijn. Ik begin rustig, heb de dag ervoor nog in mijn benen. Echter probeer ik toch iedere minuut die we mogen rennen toch iets sneller te zijn. Ik vind het heerlijk om samen te lopen maar door het park was het soms lastig met de smallere paadjes. Hierdoor heb ik nog een stukje trail meegepakt haha en vooral samen met Shanice de ruimte op gezocht. De laatste minuut mocht ik van mijzelf losgaan. Dit resulteerde in het feit dat in die minuut mijn langzaamste tempo 3:50 m/km was. Lekker vlot doorgelopen dus.

From the front to the back.

Wanneer het tijd is voor de cooling down lopen we weer met de hele groep terug naar de winkel. Al snel verliezen we weer een gedeelte van het team. Ik liep voorin lekker te kletsen maar ik besluit samen met Roswitha even op de rest te gaan wachten. Zo gaan we samen met hen terug naar de winkel. Voor mij geld het namelijk dat ik je 1 team bent. Het gaat niet hoe hard je gaat het gaat erom of je er met zijn allen plezier in beleefd! De wedstrijd zelf de training die doe je voor zich.

Toen wij binnenkwamen was de rest er allemaal al en we lieten even horen dat we er weer waren.
Het was vervolgens foto tijd! Ik heb meerdere foto’s van vele dames mogen maken samen met Robert en Robert is dan net zo enthousiast. Tot een power foto, een normale foto tot foto’s dat hij de dames aan het optillen is.

We hadden zoveel plezier gehad we hebben de medewerkers bij Intersport en natuurlijk de andere dames en Robert van harte bedankt. Liepen met een gezellige groep richting het station en daarna ging ik gezellig met Marjan in de trein weer terug.

Zondag tijdens de Marikenloop ga ik voor de gezelligheid en niet voor een nieuwe PR op de 7.5 km. Als ik iemand kan hazen dan doe ik dat graag geef het maar door. Doe jij ook mee aan de Marikenloop? Zo ja wat is de afstand en je doel? Misschien leuk om te meeten?

Wat mijn doel is a.s. zondag 21 mei?  Run with Joy, Genieten dus! want trouwen met spierpijn dat lijkt me niet echt de bedoeling 😉

Fotos met het logo van Intersport in de rechteronderhoek gemaakt door: Anouk Bos

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s