Recap of the month – Do it in Docember!


De maand december, de maand van de feestdagen, de maand van plezier, samenhorigheid, familie en vooral ook een drukke planning. De maand waarin ik veel etentjes had met vriendinnen. De maand waarin ik natuurlijk weer met de #Docember mee deed om mijzelf in beweging te gaan houden en het gewoon een leuke challenge is. De maand waarin ik geen wedstrijden zou gaan lopen en mij aan mijn marathon schema zou gaan houden. De maand waarin ik ben gaan samenwerken met Runr en een hele leuke winactie heb! Doe je nog niet mee kijk dan snel hier. De maand met leuke clinics en hardloopdates! De maand waarin voor mij duidelijk werd welke marathon ik ga lopen volgend jaar. Je leest het al een maand met heel veel leuke dingen.

Do it in December, because this is a month to Remember!

Begin deze maand had ik al met mijzelf afgesproken dat ik geen wedstrijden zou lopen alleen de Ugly sweater run een Fun run door het Vondelpark in je kersttrui. Deze ging voor mij niet door omdat ik op deze zelfde zaterdag deel mocht nemen aan een dag georganiseerd door Jaybird.  Deze maand heb ik dan geen wedstrijden gelopen, maar wel een social run georganiseerd door een gedeelte van de Asicsfrontrunners namelijk Asicslampieontour. Een gezellige run waarin ik weer ontzettend genoten heb van een hele mooie en gezellige route door amsterdam! Doordat ik niet geracet heb afgelopen maand heb ik vooral op de lage hartslag getraind, ter voorbereiding op mijn 2e marathon. Mijn eerste Nederlandse marathon. Ik ga namelijk de marathon van Rotterdam lopen.  Ik heb de knoop doorgehakt en ter ere daarvan heb ik alvast de route van de kwart marathon gelopen samen met Deborah. Dit was de eerste van nog vele running dates die komen gaan. Wat een leuke reacties kreeg ik op mijn oproepje op Instagram. Ik ga zeker nog heel wat leuke en gezellige kilometers tegemoet de komende tijd.

Wat ook heel leuk was is dat ik door een donatie aan serious request een clinic mocht volgen van Churandy Martina. Ik heb afgelopen hardlopend jaar al meerdere clinics mogen volgen van Robert Lathouwers, deze zijn altijd erg leuk en gezellig. De lachspieren worden vaak ook getraind naast o.a. loopscholing en intervaltraining. Ik was daardoor nu erg benieuwd hoe Churandy deze clinic zou verzorgen. Het was op het marktplein naast het glazenhuis, daar was een kort (te kort) baantje aangelegd. De startblokken stonden er al klaar dus het was mij al snel duidelijk dat we zouden gaan oefenen op het starten. Ook kregen we de nodige loopscholing, vele oefeningen waren me door de ander clinics al bekend echter kregen we ook andere oefeningen. Altijd erg leuk en leerzaam weer. Het starten is niet voor mij weggelegd, ik vind het maar eng ondanks dat Churandy echt de tijd nam om het uit te leggen en je tips te geven hoe je het beter kan doen. Ik vond de clinic het heel erg leuk ook al waren we flink nat geregend. Het mooiste vond ik nog wel dat ik mede hierdoor ook een goed doel had geholpen.


In mijn trainingen afgelopen maand heb ik nog wel een rustige halve marathon gelopen. Even kijken of ik het nog kon ter voorbereiding op Egmond.  Mijn totaal van deze maand sluit ik af met 122,7 km.
de #Docember challenge van girls love 2 run heb ik dus ook dit jaar wederom gehaald.
Bovendien heb ik mij goed aan de loop trainingen gehouden. Nee, de kilometers waren vorig jaar december veel hoger, maar toen kreeg ik in januari te maken met een lichte blessure. Ik wil proberen mij zelf niet te overvragen (dat kan ik vrij snel doen) in mijn eigen enthousiasme voor het lopen. Ik ga mijn kilometers naar de marathon weer rustig volgens schema opbouwen. Daarnaast ga ik serieus aan de slag met de kracht en mobiliteit. Een mooi voornemen voor 2018!

Een mooi, leerzaam, gezellig en leuk hardloopjaar toegewenst allemaal!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s