November blues

Recap of the month November

Afgelopen maand, november, back to business en geen gekkigheid (virtual marathon zoals vorige maand) maar goed en gericht opbouwen. Rustig opbouwen wat belangrijk is voor mijn enkel. Ik ga wekelijks naar de Fysiotherapie want mijn enkel heeft nog niet de mobiliteit terug en dat moet ik dus trainen. Ik probeer dat vaak te doen maar de realiteit is dat ik het niet vaak genoeg doe. Hoe makkelijk ik naar buiten ga om een lekker stukje te rennen hoe lastig ik het vind om simpele oefeningen doen die ik gewoon tijdens het tv kijken zou kunnen doen. Dat wordt dus echt iets wat ik in deze december maand meer aandacht aan ga besteden. In november heb ik het te weinig gedaan.

De maand begon voor mij op terschelling, helaas niet rennend dat deed ik de dag ervoor al! Fijn om de maand te starten met een lang weekend weg, echter wat mis ik de evenementen! Pfoei ook al kan ik nu niet racen is het de sfeer die ik al heel lang mis. De loopmaatjes die niet bij mij in de buurt wonen en daardoor nu ook niet zie. De verhalen die je bij anderen leest als zij een race gerend hebt. De medal monday foto’s die direct na de finish genomen zijn. Voor nu ligt mijn 1e doel voor 2021 al vast! Lopen met een lach, welke wedstrijd die er misschien aankomt, niet voor een bepaalde tijd maar om de sfeer weer te voelen en te ervaren!

Ik merk dat de grijze dagen en het feit dat de dagen echt korter worden en dat in combinatie met mijn werk overdag ervoor zorgen dat ik veel in de avond moet lopen. Ik vind het lopen overdag ook veel fijner en misschien heb ik ook wel een beetje last van de november blues. De stap naar buiten wordt groter door die donkere dagen en daarom besluit ik ergens halverwege de maand om mijzelf een challenge te stellen. 50 dagen lang sportend het jaar uit. De laatste 50 dagen van 2020 al sportend, het liefste hardlopend, het jaar uit. Ik heb deze challenge nodig want ik ben erg rustig aan het opbouwen en merk dat ik voor mijn gevoel meer wil lopen. Op deze manier kan ik op de rustdagen 1,6 km afleggen. Zo begon ik dus met mijn eigen challenge op 12 november en vandaag zit ik (toevallig) ook al op de helft. Over 25 dagen hebben we alweer de laatste dag van het jaar.

Gek eigenlijk als je je bedenkt dat je in februari nog een marathon liep en trainde voor een 50 km ultra en de maximale loopjes in deze weken nog niet eens op 10 km komen. Ik liep als langste afstand in november 6,4 km. Echter bouw ik tijdens het trainingsprogramma van mijn horloge nu wel rustig en gestaag op. Dat is de uitdaging, geen mooie ronde cijfertjes op dit moment voor mij of een uurtje lekker rennen omdat het kan. Even de focus op het opbouwen en jaaa ik ga die oefeningen voor mijn enkel echt doen!

Wel kwam ik 2 ontzettend leuke  plekjes laatst online tegen die hier gewoon in de buurt zijn en waar ik het bestaan niet van wist. Dit gaan dus nog op mijn ‘te lopen’ lijstje voor dit jaar. Onverwachts liep ik aan het einde van de maand toch nog wat verder van huis, ik was in Nieuwegein en had besloten daar mijn looptraining te gaan doen. Toen ik een paar dagen met manlief in Amsterdam en Maastricht was heb ik daar natuurlijk ook nog wat loopmeters gemaakt, maar enkel de mijl want we hadden leuke plannen en ik wilde liever niet in het donker lopen. Nu was het in Amsterdam wel zo dat ik in de ochtend ging lopen en het dus nog donker was. Lopen op een andere plek dan in de nabije omgeving van je huis is toch altijd net iets leuker en fijner haha.

Dankbaar en blij ben ik nu ook op dit moment nog op de elliptigo. Ik ga daar bijna wekelijks nog mee op pad. Helaas wel lastiger nu in het donker, al heb ik een ontzettend gave jas die reflecterend dankzij ikBdruk (zij heeft hem bedacht en gedrukt) Dus stap ik bijna standaard in het weekend op en ga ik lekker iets verder weg! Helaas heeft de regen al wel een aantal keren die plannen niet door laten gaan. Ik hoop dat de komende maand in de weekenden de zon weer lekker gaat schijnen zodat ik die rondjes nog maken kan want het is de laatste maand dat ik met dit toffe apparaat trainen kan!


3 reacties op ‘November blues

 1. Het was leukven gezellig om met jou een rondje te hebben gelopen.

  En inderdaad je hoeft niet ver van huis te gaan om in een mooie omgeving te kunnnen lopen.

  Ik wil jou nog veel meer laten zien als je dat leuk zo vinden? Het Buurserzand of het Witte veen zijn ook prachtige locaties om te gaan lopen.

  Maar eerst moet jou enkel weer helemaal goed zijn.
  Groetjes van Carina

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s