Najaars marathon als Frontrunnner?         recap van Januari

De eerste week in februari is alweer voorbij hoog tijd dus om de eerste maand van het Jaar terug te blikken. De maand was weer sportief, dat kan je teruglezen in de week verslagen. Echter ben ik naast de halve marathon van Egmond (dat lees je hier) nog 2 grote uitdagingen aangegaan wat betreft het hardlopen. Ik heb namelijk 2 aanmeldingen verstuurd waar de uitslag pas in deze maand bekend van wordt gemaakt. Ik vind dit erg spannend en natuurlijk hoop ik op de allerbeste uitkomst! Maar altijd blijf ik bang voor een dubbele teleurstelling.

Hollands Next Frontrunner?

Na een jaar wachten was het dan weer zover, de inschrijving ging open en iedereen kon zich weer opnieuw aanmelden om lid te mogen worden van het Asics Frontrunners team. Ik vond het invullen van mijn aanmeldingsformulier spannend, soms solliciteer je voor een leuke opdracht, baan, functie terwijl je weet dat de kans klein is. Echter vindt je dan toch dat deze functie baan of opdracht echt geschikt voor jou is en dan is het de kunst om dit over te brengen op een ander.  Ik vond dit ontzettend lastig om dat goed op papier te zetten, maar ik heb mijn best gedaan en enthousiast het formulier opgestuurd. Want ik denk dat ik zeker een goede Asicsfrontrunner zou kunnen zijn!

If you believe it, you can achieve it

Ik vind het namelijk ontzettend tof om mijn passie van het lopen te delen, maar ook van de anders sporten die ik beoefen. Ik beweeg graag het liefst iedere dag. Rust pak ik echter ook en daardoor hoop ik in 2018 toch blessures te voorkomen. Het hardlopen, sporten, mee doen aan events brengt mij namelijk meer dan het alleen in beweging zijn. Ik heb er plezier in, dit kan je ook goed terug zien. Op mijn bruiloft tijdens de fotoshoot hebben we dit ook mogen vastleggen. Jullie begrijpen natuurlijk dat dit 1 van de foto’s is die ik meegestuurd heb met mijn aanmelding. De liefde is voornamelijk voor het lopen. Het maakt me blij en gelukkig. Ik sta regelmatig in de sportschool en beoefen ik thuis ook nog yoga. Bovendien het uitproberen van nieuwe sporten ga ik ook zeker aan! Ik kan daar echt van genieten. Ik heb het afgelopen jaar echt gemerkt hoe het hardlopen verbind. Ik heb zoveel mooie mensen mogen leren kennen en bij een event sta je nooit alleen. Samen de liefde voor hardlopen delen geeft al snel voldoende stof voor leuke gesprekken.

 

Challenge yourself and each other

Tijdens het afgelopen jaar heb ik gezien en ook deelgenomen aan verschillende events, waaronder ook een paar die het team had georganiseerd. Zelf heb ik daar nu nog geen ervaring mee maar ik zou het ontzettend leuk vinden om dit samen te mogen doen! Een leuke duurloop in Twente genoeg mooie plekjes hier! Ik daag mijzelf graag uit, de lat leg ik de ene keer wat hoger en soms ook wat verder. Afgelopen jaar was het om mijn eerste marathon te lopen. Soms besluit ik spontaan ergens aan mee te doen, zoals met de strongsisterrun in Hellendoorn. Super leuk evenement en een dag later heb ik staan cheeren voor de deelnemers van de strongmanrun, onder andere de Frontrunners bij de 12K. Hellendoorn is voor mij een leuke afstand voor een duurloop en dit kon ik dus prima combineren. Ik weet hoe het is om deze zware run te lopen en dan is het altijd fijn als er mensen langs de kant voor je staan!
 

by doing what you love, you inspire and awaken the hearts of others

Voor mijzelf wist ik vorig jaar al bij de afwijzing dat ik mij dit jaar opnieuw zou gaan aanmelden. Echter was ik ook benieuwd hoe anderen daar tegenaan keken. Zo heb ik verschillende mensen daarover een vraag gesteld en een poll gehouden op Instagram. Daar kwam voor mij het volgende uit. Het heeft me op sommige momenten ontroerd hoe ze het omschreven.  Voor mij wel de motivatie om mijn blog en social media zeker aan te houden!

* je bent een enthousiaste hardloper, je hebt passie voor de sport en brengt dit over
* je geeft inspiratie wanneer ik geen zin heb toch de deur uit te gaan, je bent een voorbeeld
* je bent een sociaal persoon ook toen ik je offline heb gesproken
* jij bent hardlopen, geniet er met volle teugen van je daagt jezelf en anderen hierin uit
* naast dat je gek bent op hardlopen zou je het leuk vinden om dingen te regelen/ op te zetten

Natuurlijk geld dit niet voor iedereen, enkelen benoemden dat ze me niet zagen als Asicsfrontrunner omdat het me zou beperken tot 1 merk, dit zou jammer zijn voor mijn blog. Ook vroegen ze zich af waar ik de tijd vandaan zou halen en een enkeling wist niet wat het inhield om een Asicsfrontrunner te zijn.

Voor mij is een reden tot aanmelden dat je komt in een team vol enthousiastelingen, samen de passie voor het sporten kan uitdragen en dus doe wat ik leuk vind! Ik maak graag tijd voor het hardlopen vrij, afgelopen jaar heb ik dan ook deelgenomen aan bijna 30 wedstrijden en ik kan me even niet herinneren hoeveel events maar ik denk een vergelijkbaar aantal. Ik zoek graag de andere loopmaatjes op maar ben altijd nieuwsgierig om nieuwe loopmaatjes te leren kennen. Ook al moet ik daarvoor soms lang reizen.

 

Its fun to make them and be able to look back at them
Memories!

Mijn doelen voor dit jaar zijn simpel. Genieten van het lopen, dit uitstralen, mijn blog verder uitbreiden en het lopen van de marathon in Rotterdam. Ik wil vervolgens ook nog deelnemen aan een obstacle run, een concreet plan heb ik nog niet daarvoor. Ook ga ik de 36 km challenge aan in Disneyland Parijs Ik wil wel eens ervaren hoe het is om door zo’n mooie magische wereld te lopen. Heb de afgelopen 2 jaren daar enorm enthousiaste verhalen over gehoord en wie weet een najaarsmarathon?

Empire state of mind?

Ja, die najaar marathon, onverwachts en eigenlijk heel spontaan heb ik mij afgelopen maand ook ingeschreven voor de loting voor de New York marathon! New York is een plek waar ik al jaren naar toe wil. Sinds ik de marathon van Parijs heb uitgelopen droom ik van een nieuwe buitenlandse marathon. Het zou te gek zijn om dan één van de major marathons te lopen. Als ik dan de verhalen lees over New York, dan trekt mij dit toch wel heel erg. Dus lekker impulsief heb ik mij ingeschreven! Ik weet dat wanneer ik ingeloot wordt dit ook direct doorbelast wordt op mijn creditkaart en dan is het dus ook direct Definitief! No way back..

I want to be a part of it, New York

De inschrijving voor New York is overigens nog steeds open. Op 28 februari komt daarover de uitslag! Dat is dus pas laat op de dag vanwege het tijdverschil, misschien zelfs pas ‘s nachts. Ik moet dus echt nog wel even geduld hebben. Jullie snappen het vast wel dat de maand januari mij mooie dromen dus geeft, maar dat deze maand eigenlijk ook heel spannend is!
De laatste 2 weken van januari dwaalden mijn gedachten hier natuurlijk vaak naar toe af.. wat als….  bang voor een teleurstelling maar wat zou het geweldig zijn als het lukt!

What if I fall?” Oh, but my darling, what if you fly?

De laatste week van januari vloog ik dan ook over de sneeuw, ik was heerlijk op ski vakantie. Ik had ook nog wat hardloopkleding meegenomen. Ik vind het altijd even heerlijk om mijn hoofd leeg te maken tijdens het lopen en ook tijdens vakanties doe ik dat graag. In die week heb ik echter weinig kilometers gemaakt maar toch ben ik 3 keer gaan lopen. De marathontraining van Rotterdam ging natuurlijk door. Echter was het hoogteverschil best heftig en zeker na ook een intensieve dag skiën.
Overall ben ik de maand geeindigd op 139.28 hardgelopen kilometers. Ik moet zeggen, het was een beter begin dan dat het vorig jaar was want deze maand kwam ik pijn vrij en zonder blessures door! Een heerlijk begin van 2018! Let’s make the best of it!

Dont just run, FLY!

dont run fly.jpeg

 

Een gedachte over “Najaars marathon als Frontrunnner?         recap van Januari

Voeg uw reactie toe

  1. Wow wat een mooie doelen Joyce!!
    En je motivatie mooi beschreven! Passie heb je zeker!
    Ik ga voor je duimen!! Je verdient t!
    En mocht je iemand mee willen voor een obstacel race.. ik ga heel graag mee! Vies worden is leuk 😃🤪

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: