Rokjesdag

Op 2 april werd ik vrolijk wakker. Het was eindelijk zo ver! Rokjesdag was aangebroken als ambassadeurs van de run mochten we dan eindelijk gaan genieten. Het was zover!

prerace

Ik stond op en maakte me snel klaar, alles was al klaargelegd en ik had er echt zin in!
Wel waren mijn spieren wat stram, ik had spierpijn in mijn achterwerk van het bounzen met Anita active de dag ervoor. Het plan was om rustig aan te doen, met de marathon over een week zou ik echt een relaxte run ervan maken. Genieten en plezier maken dat zou het doel zijn! Ondertussen zou ik ook mijn eerste ronde hardlopen met de Air Control Deltapad. De nieuwe sportbh die ik die dag ervoor had gekregen. Ik moet zeggen dat deze bh erg fijn zit dus deze was na de 10 km van vandaag, gekwallificeerd als sport bh voor mijn eerste marathon!


Van tevoren had ik al afgesproken rustig met Linda mee te gaan rennen, haar tempo, haar race!
Ook had ik afgesproken dat ik vanaf Deventer zou gaan carpoolen samen met de jarige Mirjam en haar loopmaatje Marjon.  Dus toen we daar weggingen begon het hardloopfeestje al. In de auto was het gezellig en toen we in Amsterdam waren wilden we de auto snel gaan parkeren. Maar de opkomst was zo groot dat het eerste parkeerterrein al vol stond. Dus door naar het andere parkeerterrein en daar mochten we mooi vooraan parkeren waardoor we nog maar een klein stukje naar start/finish terrein hebben hoeven lopen.

Petra had al een mooie plek gereserveerd naast de dj waar we als ambassadeurs team gezamenlijk konden gaan verzamelen. We werden ontvangen en kregen allemaal een lunchpakket. Vrolijk hebben we met z’n allen elkaar weer bijgepraat, kwamen we nog veel meer bekenden tegen en hebben we heel veel selfies gemaakt! Wat een feestje was het al vooraf en het mooie was ook nog eens dat het zonnetje heerlijk scheen! Het was prachtig weer!

De warming-up begon vertrok het grootste deel van het team ernaartoe en vol enthousiasme deden we uiteindelijk met z’n allen mee!  Uiteindelijk was het tijd om te gaan starten, de 5 km ging eerst van start. Sommige van het team liepen deze afstand en die hebben we dus vrolijk aangemoedigd voor dat ze gingen starten. Sjoukje en Jeanique hebben vervolgens ook nog de eerste en de derde prijs in de wacht gesleept! Nogmaals gefeliciteerd ladies! Natuurlijk ook aan Fa die de 2e plek in de wacht had gesleept van de 5 km.

Vlak nadat de 5 van start was gegaan, was het aan ons de taak om het startvak te betreden.
we vormden een mooie roze linie aan de voorkant en als ambassadeurs vielen we goed op! Linda en ik hadden ons plan duidelijk, rustig aan. Linda gebruikte deze loop als training voor de 10 mijl van Antwerpen en het zou mijn laatste loop zijn met een dubbel getal voor de marathon van Parijs.

Rustig aan was ons motto en veel plezier maken onderweg! Toen het startschot eenmaal geklonken had hebben we hier ons goed aan gehouden, echter waren we de eerste kilometers wat te snel geweest. Hebben we onderweg andere lopers flink aangemoedigd en werden Linda en ik vanaf 2 a 3 km vergezeld door Irene. Het was warm en we hebben onze tijd gelopen om goed te drinken en hebben bij de drinkposten al wandelend het water opgedronken.  De sfeer was goed iedereen liep met een lach en ik heb ontzettend genoten! Wat loop je toch door een mooi stuk van Amsterdam! Toen Linda door kreeg dat ze een PR kon lopen gingen we daar met z’n allen voor! Ze had het zwaar maar heeft het wel gedaan! Die PR zit in de pocket! Super gedaan!  Mijn officiële tijd is: 01:06:57

Na het lopen werd er natuurlijk weer flink gekletst over hoe iedereen het had beleefd, werden de ontvangen tulpen in de tas gestopt en de nodige selfies gemaakt met de mooie en dik verdiende medaille. Een lekker hapje en drankje om de energievoorraden weer aan te vullen. Er werd door Mirjam op tafel gedanst toen we haar met z’n allen toezongen vanwege haar verjaardag! Bij de prijsuitreiking was er een extra hard applaus natuurlijk voor onze 2 toppers!  Na de prijsuitreiking werd het bedrag bekend gemaakt wat iedereen had opgehaald bekend gemaakt. Het bedrag gaat naar VUmc MS Centrum Amsterdam voor onderzoek. Het totaalbedrag is in totaal door bijna 1000 hardlopende en 400 wandelende mensen opgehaald! Het was maar liefst 38.455 euro!

RDL2017-cheque-300x200

We genoten nog een tijdje van het heerlijke weer voordat het tijd was dat we weer naar huis heen gingen. Het was een prachtige dag, we hebben heerlijk gelopen en hebben er nog lang van nagenoten!

Volgend jaar ben ik er graag weer bij! De datum is nog niet bekend maar zodra ik het weet zal ik het aan jullie laten weten! Voor de rest wil ik alle mensen uit de organisatie, vrijwilligers etc. bedanken voor deze geweldige leuke dag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: