Review – Aftershokz Trekz Air

It’s all about the Aftershokz Trekz Air

Deze maand staat de review over de trekz air op mijn lijstje. Vlak voordat ik op pad ga voor de berenloop heb ik deze ontvangen en voor die race heb ik hem al 1 keer kunnen gebruiken. Ik wilde deze hoofdtelefoon erg goed testen dus ik heb tijdens de afgelopen maand hier ook goed de tijd voor genomen. Ik heb jullie vragen gesteld wat jullie graag over deze hoofdtelefoon willen weten en ik ben zelf ook erg nieuwsgierig. Ik hoop jullie in deze review wat antwoorden en mijn mening over de Aftershokz Trekz air te kunnen geven.

First impression

Wanneer het pakketje binnenkomt pak ik natuurlijk direct de doos uit. Er zijn 4 kleuren en ik heb de grijze ontvangen. Deze kleur heet slate grey, daarnaast kan je ook nog kiezen tussen Forest green, Midnight blue en Canyon red. Het valt me op dat de Trekz air van een fijn rubberachtig materiaal gemaakt is wat erg zacht aanvoelt. Hij is licht en wanneer ik de specificaties bekijk weegt het maar 30 gram. Ik ben benieuwd naar de pasvorm, het gedeelte wat voor je oor hoort te zitten zit direct goed. Ik vraag mij af of het gedeelte wat achter je oren langsloopt niet gaat irriteren en achter mijn hoofd houd ik ruimte over. Dit vind ik gek en kijk of ik ze niet strakker kan maken maar dit is niet mogelijk. Ik ben bang dat dit gaat bungelen, maar daar zal ik tijdens mijn eerste keer trainen met de Trekz Air achter komen de volgende dag. Ik lees in de gebruikshandleiding dat je 2 apparaten tegelijk kan koppelen en moeiteloos zou kunnen switchen. Ik besluit daarom mijn telefoon met deze koptelefoon te verbinden en ook mijn MP3 speler. Vooral bij de mp3 speler ben ik erg benieuwd hoe dit gaat want die heeft vaak verbindingsproblemen via bluetooth. De handleiding die erbij geleverd wordt is simpel maar compleet. Je kan er alles duidelijk in terugvinden.

 

Eerste keer in gebruik

Wanneer ik de volgende dag mijn eerste training loop merk ik dat waar ik hier boven nog zo bang voor was, gevoelig achter de oren of het bungelen van de achterkant onnodig is. Ik merk wel dat wanneer je deze hoofdtelefoon iets anders op je oren neer zet het geluid ook iets anders bij je binnenkomt. Hoe harder ik het geluid zet hoe harder deze ook gaat trillen. Wanneer je het op normaal volume zet voel je vrijwel niets. De eerste indruk is positief maar ik vind het wel wennen. Ergens vond ik het ook wel fijn dat ik me compleet voor de wereld kon afsluiten door mijn muziek dit is nu wel anders, ik hoor veel meer wat er om mij heen gebeurd. Dit is natuurlijk wel veel veiliger!
Het afspelen met mijn mobiel (Samsung s8) dat gaat moeiteloos en dit heb ik tot op heden nog niet opnieuw hoeven te verbinden. Met mijn mp3 speler moet ik vaak nog opnieuw zoeken maar dit ligt aan mijn mp3 speler het feit dat ik hem er wel mee kan verbinden is een bonus, want dat lukt ook nog niet altijd dus ook daar ben ik erg blij mee.

Sound of Music

Jullie vragen je natuurlijk af wat ik van het geluid vind van de Aftershokz Trekz Air. Ik kan daar heel kort over zijn, ik vind het goed ik kan er prettig mee lopen maar zoals ik al eerder zij het is anders dan wanneer je oordopjes draagt in je oren. Ik beleef daardoor de muziek misschien iets minder intens maar schrik nu ook niet meer van een inhalende fietser. Wel vond ik in het begin dat het geluid een beetje golvend klinkt maar naar mate ik deze Trekz air vaker heb gebruikt de afgelopen maand lijkt dit verdwenen te zijn. Waarschijnlijk zet ik hem nu net wat beter op mijn hoofd dan de eerste keer.

 


Door weer en wind

Ik heb het genoegen gehad om de trekz air door weer en wind te mogen uitproberen. Naast mijn trainingsrondjes thuis heb ik namelijk de trekz air gedragen tijdens iedere wedstrijd die ik de afgelopen maand liep. Dit houdt in 2 crosslopen, 2 halve marathons, de zeven heuvelenloop en de bruggenloop van Rotterdam. In geen een van de gevallen heeft de trekz air mij belemmerd of geïrriteerd. Of ik nou tijdens de warmte in curaçao tijdens de halve marathon liep, onderuit ging op de halve marathon van de Berenloop, door het bos aan het crossen was of door regen en wind liep in Rotterdam. De trekz air veranderde niet in de kwaliteit van het geluid of in het comfort van het dragen. Wel was ik even bang toen ik in Curaçao een beker water over mijn hoofd goot. Dit was het eerste contact wat deze hoofdtelefoon met water had maar tot op heden lijkt de trekz air daar geen last van te hebben gehad. Ik zie ook in de specificaties dat het een waterbestendigheid heeft van IP55. Na dit even uitgezocht te hebben houdt dit in dat de eerste 5 staat voor stofbescherming, er is een gedeeltelijke bescherming is tegen stof, zodanig dat een goed functioneren mogelijk is. De 2e vijf staat voor bescherming tegen sproeiwater. Geen schade indien bespoten (maximaal 12,l/min onder elke hoek. Dit betekend praktisch dat het bestendig is tegen het onder de kraan houden niets deze niet te hard loopt. Persoonlijk zou ik je dit wel afraden, maar het door de regen lopen of een beetje water over je hoofd gieten moet deze Trekz Air Aftershokz prima aankunnen. Op de vraag of je er dus mee kan zwemmen is dit helaas niet mogelijk, ook zou ik er niet mee onder de douche gaan staan.

 

Ervaring na een maand

Ik vind dat de batterijen, mits je deze natuurlijk wel direct na het gebruik uitschakelt (iets wat ik vaak vergeet) lang mee gaan, officieel staat dat ze 6 uur mee gaan en ik denk dat ze dit ook echt kunnen halen. Ik heb het niet uitgeprobeerd of getest maar ik hoef ze vaak maar 1 keer in de week op te laden. Er zitten in totaal 3 knoppen op, een grote pauze knop aan de zijkant zodat je die gemakkelijk kan bereiken. Met deze knop kan je pauzeren, een telefoon gesprek aannemen maar ook door klikken naar een volgend nummer. Iets kleiner en iets meer naar achter zitten 2 knopjes, een plus en een min, je raad het al daar regel je het volume mee. Dit kan overigens ook via je telefoon of device wat je er aan gekoppeld hebt. Met de + knop zet je het apparaatje ook aan en uit. Ik moest even wennen aan dat deze knopjes vrij klein zijn maar na een maand gebruik kan ik ze gemakkelijk vinden.
Een minpunt wat ik deze maand ontdekt heb is dat wanneer ik de Trekz Air aanzet in een startvak, waar het druk is en onrustig, vaak luide muziek ik niet goed kan horen of deze aan staat. Je krijgt namelijk een stem te horen wanneer je de trekz air inschakelt en een bevestiging dat je gekoppeld bent aan je apparaat. De oplossing die ik daarvoor heb is dat ik of kijk of het blauwe lampje gaat branden, of ik schakel het apparaat al iets eerder in waardoor ik alleen mijn muziek nog maar aan hoef te zetten in het startvak. Naast het hardlopen heb ik de trekz air ook op de sportschool uitgeprobeerd. Ik ben ook daar erg tevreden al vind ik hem niet handig tijdens het gebruik wanneer je grondoefeningen doet op je rug. Dit komt bij mij omdat de achterkant verder uitsteekt en dus de hoofdtelefoon verplaatst bij deze oefeningen. Wel zet ik ze soms een beetje anders op mijn hoofd om te mediteren. Het ziet er wat gek uit maar omdat je heel bewust bent van de omgeving om je heen en stil ligt (in mijn geval) kan je alsnog goed begeleid worden tijdens je meditatie.

 

 

Last but not Least !
Ik ben erg blij met deze Trekz air, ik heb deze hoofdtelefoon echt uitvoerig getest en uitgeprobeerd. Ik vind het een heerlijk om me toch niet meer helemaal af te sluiten en wat meer open te staan voor wat er om me heen gebeurd terwijl je ook je favoriete nummers kan beluisteren, dat luisterboek of die ene podcast. Het voeren van een telefoongesprek heb ik helaas niet uitgeprobeerd want daar ligt voor mij ook echt de prioriteit niet. Ik bel niet als ik aan het lopen of sporten ben. Ik heb bewust wat meer aandacht gegeven aan de vragen die jullie aan mij hadden gesteld om daar meer informatie over te kunnen geven vanuit mijn eigen ervaring.  Mocht je nog wel vragen hebben stel ze mij gerust, ben je nou heel enthousiast geworden dan heb ik nog een leuk bericht voor jou. Ik mag namelijk een Aftershokz Trekz Air hoofdtelefoon weggeven.

Wat je daarvoor moet doen is eigenlijk heel simpel
1             Volg @aftershokznl  &  @runwithjoy.ce op instagram
3             Vertel waarom jij deze trekz air zou willen winnen, waarvoor ga je hem gebruiken? of gun jij  het juist iemand anders?
tag hierin ook een vriend en/of vriendin.  Dat kan onder dit bericht en/of op instagram
4             Deel het bericht op jouw instagramstorie en tag @aftershokznl en           @runwithjoy.ce voor een extra kans.

 

Volgende week op 17 december maak ik samen met Aftershokz de winnaar bekend. Kan je niet wachten op de uitslag of wil je nog meer specificaties weten, kijk dan op Aftershokz.com 

De winactie is gesloten en wordt bekend gemaakt in de volgende blogpost A november to remember.


16 reacties op ‘Review – Aftershokz Trekz Air

 1. Goede uitgebreide review Joyce! Ik heb zelf al een Trekz Air en ben er ontzettend blij mee, maar zou er heel graag eentje voor mijn vriend willen winnen! Dan blijft hij misschien eens van die van mij af! 😛

  Like

 2. Hij ziet er goed uit en goede review geschreven joyce. Zou hem graag winnen Mijn aftershokz titanium kan wel een vervanger gebruiken. Gebruik hem bijna dagelijks. Heerlijk tijdens een workout en het hardlopen of wandelen een podcast aan of een fijn muziekje

  Like

 3. Hoi!! Wat een enthousiast review! Nu ben ik nieuwsgierig, die wil ik ook wel!
  Moet weer gaan trainen voor een halve marathon in RIGA en kan wel wat muzikale ondersteuning gebruiken om mijn innerlijke stemmetje ( dat altijd loopt te klagen tijdens het hardlopen “loop eens door” “schiet eens o” “ het is koud/nat/glad/geenzin”) te overstemmen!!!

  Like

 4. ik ga hem heel asociaal hem mij zelf gunnen.
  heb qua sporten zo een verschrikkelijk ramp jaar gehad . van hamstring en knie blessure naar een hernia (bijna van hersteld) en mijn gebroken voet(mars voet) zou het toch heerlijk zijn om met een fijne kop telefoon 2019 in te gaan om weer volledig te kunnen opbouwen en doelen te kunnen bewerk stellingen !

  Like

 5. Wat een leuke en duidelijke review en super overtuigend, want ik ben nu wel benieuwd naar die Aftershokz! Ik zou ‘m heel goed kunnen gebruiken vanaf volgende maand om tijdens het opbouwen (met een schema van Lopen met een Lach van Petra!) naar langere afstanden na mijn wereldreis lekker een muziekje te luisteren. Dat maakt het toch iets makkelijker!

  Like

 6. Na jouw review wil ik er heel graag eentje winnen. Ik loop nooit met muziek, maar wil al een tijdje proberen om tijdens het lopen naar podcasts te luisteren. Alleen heb ik nog een ouderwets stel oortjes met snoer, en zitten die oortjes ook nog eens niet lekker. Het feit dat de omgevingsgeluiden hoorbaar zijn, vind ik daarbij een grote plus. Ik hoop de Aftershockz te gaan gebruiken voor de trainingen voor een snelle halve marathon en op de trailruns die ik komend jaar gepland heb staan.

  Like

 7. Hoi Joyce,
  Fijne review heb je geschreven, maakt mij nog enthousiaster over de aftershokz!! Zou deze heel graag winnen, altijd problemen met oordopjes die net niet lekker genoeg zitten en wel de omgeving willen horen. Hoe mooi zou dit winnen zijn in de aanloop naar mijn eerste marathon in Rotterdam 2019?!?!

  Like

 8. Oh wat een leuke winactie! Dit is een super koptelefoon voor mijn man Michel! Hij loopt nu met gewone oortjes die continue uit zijn oor vallen. En als hij alleen hardloopt dan hoort hij het verkeer achter hem ook niet. Super gevaarlijk natuurlijk! Dit zou echt een geweldig cadeau zijn voor de kerst en hier kan ik hem echt mee verwennen! Dus ik doe graag mee met de winactie!!

  Like

 9. Wat een fijne uitgebreide review! Deze oortjes lijken me echt super fijn, ik loop nu met van die in-ear oordopjes maar vind het niet fijn dat ik dan zo afgesloten ben dus ik heb er meestal maar 1 in met lopen. Deze zouden dus echt ideaal zijn omdat je gewoon je omgeving hoort.
  Ik wil ze al voor m’n verjaardag gaan vragen maar om ze nu te winnen zou helemaal tof zijn natuurlijk! 😄

  Like

 10. Lijken mij super! Hufterproof ook! Voor mijzelf😄 ik doe het nu al bijna een jaar met alleen het rechter oortje omdat bij de linker alleen nog draadjes uitkomen🙈Wel verkeersveilig overigens😉
  Rebecca

  Like

 11. Wat een enthousiasme ☺️ en een mooie review.
  Ik gun het mij zelf omdat ik nu vaak aan tobben ben met mijn oortjes die steeds uit mijn oren gaan 😦

  Ik zou deze mooi kunnen gebruiken voor mijn trainingen voor de marathon en voor de grote dag zelf … als ik hem 6 uur kan gebruiken dan is helemaal top en moet hij mijn marathon helemaal mee gaan..
  Fingers crossed ☺️😬☺️

  Like

 12. Lijken mij super oortjes als ik je review lees.Zou ze zelf heel graag winnen om muziek te luisteren tijdens het lopen of om naar een audiobook te luisteren.Ook op de loopband denk ik super om een film op de i pad te kijken zonder met een snoer verbonden te zijn waardoor de iPad vaak valt als je iets te ver naar achteren loopt

  Like

 13. Wat een mooie uitgebreide review! Ik loop momenteel eigenlijk altijd met in-ear oortjes. Hoewel dat op zich wel bevalt, doe ik meestal 1 oortje uit om de omgevingsgeluiden (beter) te kunnen horen. Ik wil dan ook heel graag deze Trekz Air winnen, zodat ik kan genieten van “the best of two worlds”!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s