10 days left

Wat gaat de tijd snel, het is nog maar 10 dagen tot de marathon van Berlijn. This is it, taper periode is in volle gang. Hoe zijn de laatste 2 weken gegaan en wat ga ik de komende 2 weken doen. Ik kan je alvast verklappen dat er een stijgende lijn in zat!

Sinds mijn laatste update kreeg ik de opdracht van de fysiotherapeut om toch weer op te gaan bouwen. Ik was hier al mee bezig en eigenlijk ging het vrij vlot al goed. Zolang ik maar rustig bleef lopen, geen tempo’s ging maken dus ik behandelde ieder loopje als een langzame duurloop. Ik maakte in de afgelopen 2 weken meer kilometers dan in de hele maand augustus. Het ging goed en pijnloos. Ik krijg steeds meer goede hoop op een goede uitkomst in Berlijn. In Düsseldorf vind ik het lastig, ik heb de halve marathon niet gelopen en alleen de 10 km gerend. Deel 1 van de 3 avonturen in Duitsland is voltooid! Ik voel me goed en merk dat mijn lichaam wel meer wil, ik merk echter ook dat mijn achillespees het tempo van 5.41 gemiddeld niet leuk vond. Het kan ook komen omdat ik die dag ervoor misschien wel iets te hard gelopen had in Dalfsen samen met Emma tijdens de 5km, een onverwachtse wedstrijd maar wel heel gezellig!!

Rustiger lopen is dus de opdracht voor de week erna. Ik heb 2 dagen rust genomen en vervolgens besloot ik een wedstrijd te zoeken om toch die halve marathon te gaan lopen. De wedstrijden vielen voor mij helaas niet gunstig vanwege mijn werk maar toen kwam ik op een nog veel leuker idee. Samen met mijn loopmaatje mede Anitarunner Mirjam een lange duurloop doen. Zo gezegd zo gedaan en zo liepen we 23 kilometers al kletsend op zeer rustig tempo weg. Het was een leuke ochtend waarin al de eerste plannen voor Berlijn gemaakt werden! De dag erop een training gegeven door Frido van Flijmscherp in Rotterdam samen met de Nederlandse anitameisjes van het #Anitarunsmunchen team. Een ochtend waar ik een beetje tegen op zag ik moet op de rem lopen. Die rem raakte ik tijdens de training kwijt toen we deze afsloten met 8 x 300 meter op wedstrijdtempo. Ik liep harder (veel harder) dan verwacht en dit ging pijnloos. Het ging zo fijn en goed dat ik er echt van genoot!

Eenmaal thuis begon toch de achillespees te zeuren en de volgende dag had ik een na reactie. Chips dit was niet in de planning, ik besluit 48 uur rust te houden. Ik had bovendien ook nog flink spierpijn van mijn training in de sportschool van vrijdag dus die rust kwam wel goed uit. Dinsdags heb ik een fysioafspraak en wat ik beschrijf is allemaal oké volgens de fysiotherapeut. Gisteren stond ik weer moeiteloos op en liep ik in de avond rustig 40 minuten in zone 2, pijnvrij en een mooie loop terwijl de zon langzaam zakte.

De komende 2 weken bestaan niet meer uit het volgen van mijn sportrusten schema, ik heb mijn Garmin schema erbij gepakt en deze weer ingesteld. Dit betekend dat ik nu vanaf vandaag nog 6 keer loop voor de marathon. Ik heb besloten om de breakfast run over te slaan en mijn lichaam die dag voor de marathon niet teveel te prikkelen. Ik heb nog geen idee in welk schema / tempo ik ga starten ik ga kijken wat mijn hartslag doet. Ik ga proberen om in zone 2/3 te starten en daar zo lang mogelijk in te blijven lopen maar het moet ook goed voelen. Daarom ga ik mijn horloge daarop niet instellen omdat ik er simpelweg niet de hele tijd naar wil kijken. Ik wil zien waar ik loop waar ik ben en van mijn aller eerste marathon major voluit te genieten!

Als jullie nog tips hebben voor Berlijn, eten, drinken dingen om te doen, het mag natuurlijk ook over de marathon gaan. Dan hoor ik deze heel graag van jullie! Ik heb er zin in en ga voor die finish!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: