Lets Go 2023

Recap van de maand januari.

De maand januari, de eerste maand van 2023, het jaar dat ik 2 grote marathons ga rennen (althans dat is het plan!). Deze eerste maand ging vlot voorbij en het is tijd om daar even op terug te blikken. Januari had ik geen wedstrijden in de planning, echter werd er spontaan 1 gelopen.. en ik had zelfs een weekje ‘vrij’.

De eerste dag van 2023 wilde ik hardlopend starten, dat heb ik ook gedaan, er stond geen training op het plan dus ik hield het kort en besloot het rustig aan te pakken. De eerste week liepen mijn training vlot, ik ga de interval trainingen steeds meer waarderen.
De trainingen die na werktijd gepland staan vind ik deze maand toch wel lastig. Het is me dan ook niet iedere keer gelukt om die training netjes te volbrengen.

In de 2e week van januari had ik een klein weekje looprust, toch werd er flink bewogen, want ik genoot van een hele fijne skivakantie. Waar ik normaliter dan ook nog probeer te rennen, lukte me dat deze keer niet. Ik maakte wel een poging maar in de sneeuw zakte ik teveel weg en de wegen in het dorp waren niet sneeuw vrij en best glad. Nu was er ook een gym in het hotel, maar de benen waren al moe genoeg van het skiën. Het was een heerlijke week en uiteindelijk liep ik thuis weer een heel verrassend rondje.

Eenmaal die zondag loop ik namelijk samen met Mirjam als training mee met de midwinterloop in Diepenveen. Een rondje van 15 km die we samen op rustig tempo lopen. We lopen door een prachtig gebied, hebben zon, wind en regen onderweg. We hebben een foto stop bij de kalfjes op de boerderij waar we over heen rennen. Veel vrijwilligers die enthousiast langs de route staan en op het einde je ook enthousiast welkom heten. Na de finish krijg je een medaille en lopen Mirjam en ik de 15 km helemaal vol, wat een extra rondje om het voetbalveld betekend, want de originele route blijft op 14.5 staan.

Het lopen gaat verder goed en als ik mijn 1e 20+ loop van de maand progressief mag lopen, zit ik er wel heel erg lekker in. Ik bouw het rustig op en geniet van mijn 24 km rondje. Ik luister overigens dan vaak naar een podcast wat ook nu het geval was. De volgende dag even rustig uitgelopen, maar wat had ik een spierpijn zeg.

Over de hele maand januari liep ik 136,56 km hard en dat zetten we zeker nog even lekker door!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s