Obstacles are opportunities in disguise

Week 29

De week vliegt voorbij, ik kan nog niet erg wennen aan mijn werkritme en daarnaast mijn hardlooptrainingen plannen. Het staat mooi op papier maar het komt er nog niet echt uit. De warmte werkt niet mee en daarnaast begon ik vorige week natuurlijk ook met flink wat blaren op mijn voeten. Echter heb ik ook leuk nieuws wat ik met jullie kan delen in deze blog. Samen met mij en 3 andere toppers kan je deelnemen aan een obstacle run! Eindelijk ben ik ook weer sinds lange tijd toch weer boven de 10 km uitgekomen tijdens een training.

If you can’t run, Swim

Maandag begon mijn dag vroeg, ik stond om 7 uur bij het zwembad klaar om even flink wat baantjes in het buitenbad te gaan trekken. Echter had ik mijn pinpas vergeten, ik kon dus weer naar huis om een kleine 20 minuten later dan toch in het zwembad te plonsen. In vergelijking met de zwemvierdaagse had ik nu alle ruimte, in totaal waren er 8 ander mensen in het buitenbad. Het binnenbad was ook nog opengesteld om baantjes te zwemmen. De temperatuur van het water buiten was 24 graden en voelde heerlijk aan. Vandaag besloot ik om te gaan zwemmen omdat ik 2 dagen eerder bij de zwarte cross mijn voeten flink kapot had gelopen. Ik wilde eerst dat deze blaren goed herstellen voordat ik er weer mee zou gaan hardlopen.  Het zwemmen vond ik vandaag zwaar, het was weer eentonig en wat ik zo jammer vind met het zwemmen. Ik houd van muziek tijdens het sporten maar dat kan dus niet tijdens het zwemmen met de Jaybird run oortjes die ik normaliter altijd gebruik. Heb jij tips dan hoor ik ze graag! Na 35 minuten baantjes trekken was ik er ook wel even klaar mee. Ik merk dat ik steeds grotere angst krijg om de borstcrawl uit te voeren, ik kom namelijk in ademnood en heb er nooit les in gehad. Daarom had ik na 35 min schoolslag iets meer dan 1 kilometer gezwommen, ik vond het reden genoeg om te stoppen. Ik maakte vanaf de zijkant via de timer nog even een paar foto’s zodat ik mijn training van vandaag kon delen via social media. Dit werd natuurlijk direct opgemerkt door een andere zwemster die de techniek van hedendaags wel zo leuk vond. Je kan overal foto’s van maken zei ze vrolijk.

 

Dinsdag had ik studie ontwijkend gedrag, ik zou een presentatie geven de volgende dag voor de cursus die ik volgde via mijn werk. Een eindpresentatie waar ik het hardlopen aan wilde koppelen. Toen ik daar die middag mee klaar was besloot ik dat het te warm was om te gaan hardlopen. Ik heb mijn blog van vorige week toen maar geschreven en voor dat ik het wist had ik online geshopt en weer een nieuw sportshirt besteld. Al met al het studieontwijkende gedrag was veranderd in sportontwijkend gedrag zonder dat ik het doorhad. Vandaag was dus vooral een hele rustige dag.

Woensdag was het de dag van de presentatie. Deze werd enthousiast ontvangen, ik had een metafoor bedacht waarin ik mijn beleving van de cursus en informatie die ik daaruit opgehaald heb te kunnen gebruiken met wat sportspullen en daarbij de metafoor te gebruiken dat het te vergelijken is naar het trainen naar je eerste marathon. Blij dat ik deze training voltooid ging ik direct door naar mijn werk waardoor ik ook deze dag een rustdag heb gehouden.

Ik ben bang dat ik mijn motivatie/drive kwijt ben met deze warme dagen. Een ochtend mens ben ik niet en wanneer ik laat ga lopen op de avond weet ik dat ik daarna erg moeilijk in slaap kan komen.

Warmte is een obstakel, dat je kan overwinnen

Echter kon ik wel verder met een hele leuke aanbieding die ik voordat ik op vakantie ging heb gekregen. Ik mag namelijk met een team mee doen aan de harbour Run in Rotterdam op 7 oktober. Het is een obstakel run in de haven van Rotterdam van 10 kilometer lang. Ik zal dit samen met Mirjam, Shiva en Esther gaan doen. Echter hebben we nog 1 plekje in ons team vrij en die kan jij invullen!

Wat je ervoor moet doen? Natuurlijk mij volgen op instagram en/of facebook en een leuke enthousiaste reactie achterlaten onder de foto bij dit bericht of facebook en/of op instagram.  Tag daarin ook iemand die jij dit ook gunt. Reageer je ook op de blog en heb je op facebook en instagram gereageerd dan maak jij 3 keer kans om deel te nemen aan deze stoere run!

Wat je precies wint? Je krijgt een verzorgde obstakelrun training in de Rotterdamse Haven daarvoor wordt wel verwacht dat jij op donderdagmiddag 13 september beschikbaar zal zijn, daarbij wordt ook inschrijving voor de Harbourrun voor je verzorgd. Je krijgt een hoop gezelligheid vanuit het team mee en wanneer we de finish over zijn ontvang je natuurlijk een prachtige medaille! Kan jij 10 km volhouden en doe jij gezellig met ons mee? laat dan snel een reactie achter!

 

Donderdags was het dan eindelijk zover, ik vertrouwde mijn voeten weer en heb de stoute schoenen weer aangetrokken. Met de auto naar het bos om de verkoeling op te zoeken besloot ik een rondje te lopen op gevoel. Bij zere voeten door de blaren zou ik stoppen maar dat was gelukkig niet nodig. Onderweg kreeg ik het heerlijke gevoel weer van het hardlopen en pakte ook nog een kroontje op 1 van de segmenten die ik onderweg tegenkwam. Het was warm, maar ook zo fijn en leuk. Wel zo warm dat ik uiteindelijk dus alleen in mijn bh liep. Iets wat ik niet snel doe omdat ik van ongezond en lekker veel eten houd en dus niet de afgetrainde buik heb die je zou verwachten wanneer iemand alleen in bh met outertop gaat lopen. Jammer maar helaas voor de mensen die dat vinden want ik vond het wel erg fijn om te doen! Nadat ik me thuis had opgefrist was het ook alweer tijd om mijn slaapdienst te gaan draaien.

That amazing feeling after a good run

Vrijdags had ik zin om te shoppen en heb ik voor de verjaardag die mijn vader de volgende dag gaat vieren een mooie outfit gevonden. Vervolgens had ik alweer met een vriendin afgesproken om lekker uit eten te gaan. Dit was echter de 3e keer deze week. Ik weet het ik doe het zelf en daarom ben ik ook op zoek naar iemand die mij daarin kan ondersteunen/begeleiden en tips kan geven.

 

Het weekend wilde ik echt weer een lange duurloop gaan lopen, de warmte is daarin niet motiverend voor mij. Toch kan ik er ook wel ontzettend van genieten het mooie weer. In combinatie met hardlopen en mij is het geen match. Ik kan soms moeilijk zweten waardoor ik het echt heel erg benauwd kan krijgen onderweg. Niet bepaald fijn om mee te lopen. Zondag echter had ik vroeg afgesproken met mijn zwager, ik pakte de weg ernaar toe aan als warming up en besloot de terug weg te gebruiken als cooling down. Begeleid door mijn neefje liepen we verschillende paden door het bos, fietspad en over de weg. We hadden het flink warm en mijn zwager ging nog even een extra heuvel pakken. Voor de kleine man was dit lastig om met ons mee te fietsen en voor mij een goed excuus om vast richting hun auto te gaan lopen in de hoop dat het terras daar ondertussen geopend zou zijn. Helaas zou dat nog 40 minuten duren en samen met mijn neefje gingen we lekker in de schaduw wachten. Toen hun eenmaal in de auto terug zaten naar huis liep ik rustig de weg terug als cooling down. Ik was toch wel trots op mijzelf dat ik vandaag op 11 km uit kwam. Ik heb niet de geplande 90 minuten gelopen maar ik ben tevreden!  Plan voor de komende week zou toch echt zijn dat ik vroeger ga lopen, het wordt warmer en warmer en ik wil toch wel even weer echt aan de bak mijn motivatie en enthousiasme laten prikkelen.  Als jij nog goede ideeën en tips heb. Laat het maar horen!

20180722_114325-01-02.jpeg


4 reacties op ‘Obstacles are opportunities in disguise

  1. Nou dat wil ik natuurlijk wel een plekje in jullie super toffe te gekke (gekkies) team .
    En dan een obstakel run in het o zo mooie Rotterdam

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s