Let the sun shine!

Week 41 is alweer voorbij, het is nog maar 10 weken tot aan de kerst. De tijd gaat snel en als we nu naar buiten kijken is het alsof de zomer nog steeds aan het werk is. Wat een heerlijk nazomer weer hebben we en wat heb ik er afgelopen week ontzettend van genoten. Ik had als doel gesteld vorige week om 50 km deze week te gaan lopen. Of dit gelukt is dat lees je in deze recap van week 41

Today i will run for pure absolute joy!

Op maandag had ik een uitdagende challenge voor mezelf opgesteld. De Harbourrun zat nog in mijn benen en toch wilde ik graag vanuit mijn werk (Deventer) terug naar huis lopen (Rijssen). Hoe ik de route precies ging aanvliegen dat wist ik nog niet. Ik had mijn spullen meegenomen op zondag avond en zo gezegd zo gedaan liep ik naar huis. Ik besloot de route die ik normaliter met de auto rijd te gaan lopen. Dan zie ik het een keer vanuit een ander perspectief. Ik had 3 stop /eet / drink momenten gepland en gokte dat het ongeveer 25 kilometer zou zijn. Het lopen ging verrassend goed, mijn hartslag bleef lekker constant en voor mij ook redelijk laag. Overall liep ik de afstand met een gemiddelde hartslag van 148 waarin het pas het laatste half uur echt boven de 155 kwam. Dit is mij op zo’n lange afstand nog niet eerder gelukt. Zeker niet met een gemiddelde pace van 6.22 min/km meestal moet ik dan wel een stuk langzamer lopen. Zoals je al leest ging het wonderbaarlijk lekker en goed. De benen hadden er zin in. Ondank dat ik wel blij was dat ik thuis was na 27.87 km had ik er echt een mega lekker gevoel over. Ik had er net geen 3 uur over gelopen (excl stops) dit geeft toch wel weer een goed gevoel. Ik hoop het in februari lekker in de winter nog een keer te kunnen gaan doen!


Je zou verwachten dat ik op de dinsdag dan eindelijk een rustdag zou pakken na 4 dagen achter elkaar hardlopen, maar dat was toch echt niet het geval. Ik was vrij de hele dag en wilde die kans niet onbenut laten. Ik heb de benen lekker rustig losgelopen, easy tempo geen gekke dingen. Zo gezegd zo gedaan. In tegenstelling tot bijna al mijn andere trainingen bleef ik in de stad. Ik liep een rustig tempo op plekken waar ik weet dat strava segmenten liggen. Lekker luisteren naar de muziek, die ik ondertussen een keer moet gaan vervangen want de playlist begint nu wel oud te worden (gemaakt voor de Rotterdam marathon) dus heb je tips zijn ze zeker welkom. Ik liep een rustige 5 km en besloot de rest van de dag niet veel meer te gaan doen. ’s avonds kwam er een vriendin van me op bezoek. Samen zijn we namelijk op zoek naar een leuke plek om naar toe te gaan op wintersport!

Op woensdag pakte ik dan toch mijn rustdag, ik had 5 dagen achter elkaar hardgelopen. Ik had in 5 dagen ruim 58 km gelopen. Vandaag wilde ik eigenlijk van alles thuis gaan oppakken maar ook dat heb ik niet gedaan. Ik heb ontzettend lang geslapen, ik had het kennelijk nodig. Vervolgens ben ik met mijn blog bezig geweest en een paar keukenkastjes uitgezocht en schoongemaakt. Niets spannends niets groots het was een hele fijne rustige dag.

Op donderdag stond er echter weer een training ingepland. Dit keer was het een Interval training. De benen waren goed en opnieuw ging ik te hard op de tempo stukken. Waar ik 5.30 wilde lopen liep ik laag in de 5 min/km. Het waren 5 versnellingen van 5 minuten met een minuut rust. Inclusief warming up en cooling down kwam ik net voor de 10 km weer bij huis. Ik besloot te stoppen en niet verder te gaan. Ik had zin in een warme douche. Bovendien had ik haast, ik zou vandaag eerder beginnen op mijn werk en moest daarvoor naar Ommen toe ivm een afspraak. De lunch ging daardoor mee in de auto voor onderweg.

Vrijdags vanuit het werk besloot ik door te rijden naar de sportschool. Als mijn abonnement zichtbaar zou zijn geweest had ik er eerst even een laagje stof af moeten tikken omdat ik er al weer een aantal weken niet was geweest. Op de een of andere manier lijkt de drive naar de sportschool soms ineens te verdwijnen. Mocht je daarin adviezen hebben dan hoor ik het graag. Het kan ook komen omdat het nu echt nog lekker weer is en ik graag buiten ben om te gaan hardlopen in de zon.
op de sportschool besloot ik mijn core te gaan trainen en specifieke oefeningen te gaan doen voor de kracht in mijn heupen. Na een uur vond ik het goed geweest. Voldaan vertrok ik weer fris gedoucht naar huis. Het weekend was voor mij begonnen en dit weekend zou ik niet mee doen aan een wedstrijd.  Zaterdag was mijn laatste training van deze week ingepland.

Het zou een soort easy – tempo – easy loop gaan worden. Echter toen ik zaterdags eenmaal met het tempo stuk begon voelde dit wel erg lekker. Ik kon mijn rem na 25 min tempo moeilijk terugvinden om weer 25 min easy te gaan lopen. Met als gevolg dat mijn hartslag weer all over the place was. Dit kan ook komen door de warmte of het feit dat ik voor het eerst in mijn Outertop van Anitaactive door de stad heen liep. Het was niet mijn beste training, maar het voelde gelukkig wel goed! Geeft toch weer vertrouwen zeker na zo’n inspanning de dagen ervoor.

Overall ben ik heel erg blij met het feit hoe mijn trainingen zijn verlopen de afgelopen week. Mijn lichaam voelt fit aan en ik heb het gevoel dat ik aan het groeien ben.  Mijn doel was om deze week de 50 km aan te tikken en dat doel is gelukt. Ik ben deze week geëindigd met 56.6 km op mijn hardloop teller. Ik vindt het feel en er zijn nog maar weinig van deze weken voor mij geweest in 2018!
Maar als jij nog muziektips hebt of ideeën hoe ik weer vaker naar de sportschool zal gaan reageer dan in een comment onder deze blog of onder mijn post!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: