Running trough December

De maand december heb ik iedere dag hardgelopen, dat combineerde ik met de actie die de @hardloopshop.nl had. De uitdaging was om namelijk de 23k in december te lopen. Voor mij werd het een wekelijks totaal van 23 km, in december iedere week want 23 kilometer. In 1 keer lopen is voor mij nu nog een stap te ver.
De maand december stond ook weer in het teken van de Lockdown. Voor mij veranderde er niet veel want ik werkte al veel thuis, dit werd alleen nu nog wat meer en meer afspraken werden nu online uitgevoerd. Dat maakte dat mijn eigen challenge #sportiefhetjaar uit te gaan en die te combineren met #streakwithshiva de situatie zo, dat ik in ieder geval het wel erg fijn vond dat ik daardoor iedere dag buiten kwam. Dit was soms ook kort, soms maar voor een mijl. Voor de komende maand ga ik wat meer zonder beeld momenten plannen, lijkt mij een mooi doel om na te streven !

Laten we maar eerst even een korte terugblik doen op de hele maand december, daar gaat de blog immers om. Trots kan ik benoemen dat de stijgende lijn er weer in zit. Tempo’s gaan langzaam weer de goede kant op maar ook de afstanden lopen iedere week steeds iets op.

Statistieken.

Zo begon ik in de week van 30 november t/m 6 dec met 31,4 km waarin ik een stukje Twente ging ontdekken samen met Carina op vrijdag 5 december.
De week erop van 7 december t/m 13 december wilde ik kijken of ik de 15 km kon aantikken en dat lukte daardoor eindigde ik die week op een totaal van 36,3 km
Tijdens de week van 14 t/m 20 december wilde ik rustig aan doen, het lichaam laten herstellen en eindigde deze week met 24,4 km.
De kerstdagen komen eraan maar het lopen liet ik niet aan mij voorbijgaan, in de week van 21 december t/m 27 december liep ik 27,2
En om de laatste dagen van het oude jaar en de eerste van het nieuwe jaar in te gaan eindigde ik week 53;
28 december t/m 3 januari 30,7 km.
Feitelijk liep ik op de data in december 127,29 km, ruim 50 km meer dan in november. waar ik maar 75 km liep. Daar ben ik dus wel erg trots op! de stijgende lijn zit er weer in !! en Challenge meer dan voltooid en de runstreak behaald!

Ook op de elliptigo heb ik ontzettend genoten, ik ga daar niet teveel over vertellen, dat doe ik wel in de blog die ik nog ga schrijven over het gebruik van Elliptigo en wat ik ervan vond, hoe heeft het mij geholpen met mijn blessure. In December maakte ik 86,74 fiets kilometers. Helaas was het vaak regenachtig of waaide het hard waardoor ik niet zo vaak op de Elliptigo heb gestaan dan gehoopt. Op woensdag 30 december heb ik wel een afstandsrecord erop volbracht 58 km lang, met een hele mooie route heb ik hem terug gebracht naar de verhuurder! @Ellipto Drente dankjewel!

Challenge yourself

Mijn eigen challenge om sportief het jaar uit te gaan werd op 31 december ook afgerond! ik was op dat moment 50 dagen bewust aan het bewegen. Ik had vooraf gehoopt dat ik het hardlopend zou kunnen volbrengen, maar een andere workout ook goed zou zijn. Blij kan ik zeggen dat mijn lijf het prima vond dat ik 50 dagen achtereen heb hard gelopen. Of ik nu gestopt ben, nee nog niet maar ik denk dat dat zeer binnenkort wel gaat komen. Ik ben direct het nieuwe jaar begonnen met een 66 dagen challenge van Gymshark en ga ik deelnemen aan de decathlon challenge – the lockdown edition Ik doe de hardloop editie, maar je kan het ook fietsen of wandelen. In deze challenge zitten weer kleine uitdagingen dus daar ga ik voor, de ultieme challenge op 19 januari is voor mij om zo lang mogelijk te rennen, ik ben benieuwd hoe dat gaat op een werkdag!

Hoe ik aan deze challenges kom, ik google soms en kijk op social media waardoor het in sommige gevallen automatisch weer op mijn tijdlijn komt mede dankzij de cookies van het internet 🙂 Dus nee deze zijn niet gesponsord en ik ben ook niet ingehuurd of gevraagd om deze challenges te promoten, dit is puur mijn eigen enthousiasme!

2021

De doelen van 2021 staan al vermeld in mijn vorige blog, maar om direct even antwoord te geven op de vraag die ik afgelopen maand veel gekregen heb naar aanleiding van dit bericht op mijn Instagram. Ik heb met heel veel plezier 2,5 jaar samen gewerkt met 361 Europe. Ja natuurlijk blijf ik open staan voor samenwerkingen en ga ik ook zeker niet zeggen dat ik geen ambassadeur voor een merk zal willen zijn in de toekomst. Wie weet wat er nog komen gaat 🙂 sommigen vroegen dit ook al, maar ook het Asics Frontrunnerschap is niet iets waar ik mij voor ga aanmelden. Wat ik zo kan zien is het super leuk team vol toppers en ja ik vind het nog steeds een fijn merk. De schoenen heb ik echter al een kleine 3 jaar niet meer gedragen. De kleding draag ik weer met plezier! Echter wil ik de samenwerkingen niet opgeven die ik op dit moment heb. Vooral de samenwerking met Anita, die loopt al jaren! Het voelt als thuiskomen bij een event en ik ben er heel trots en blij om een anitameisje te mogen zijn. Daarbij heb ik sinds afgelopen jaar een ontzettend toffe samenwerking met Liiteguard en dankzij Flexpower worden mijn spieren goed verzorgd!

Wat de toekomst brengen zal weet ik natuurlijk ook nog niet. Ik hoop in ieder geval op veel leuke uitdagingen, mooie challenges. Ik wil iedereen dan ook nog een heel fijn en gelukkig, gezond nieuwjaar wensen waarin iedereen blessure vrij mag blijven en we snel elkaar weer kunnen zien/spreken tijdens de races en evenementen.

2 gedachten over “Running trough December

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: