Bruggenloop 2019

Het is half 9 als de wekker gaat, ik ben al wakker en besef me dat ik zelden zo slecht geslapen heb. Het lijkt wel qua spanning of ik een marathon ga lopen. Ik ga enkel de bruggenloop lopen maar heb een scherp tijdsdoel meegekregen. Belangrijkste blijft wel heel blijven gezien mijn blessures van augustus/september. Op zaterdag had ik mijn tas al ingepakt en mijn kleding klaargelegd. Ik vond het lastig maar was er uiteindelijk snel uit. Ik kies voor het setje met de lange mouwen en neem het andere setje gewoon mee voor de zekerheid. De meeste spullen heb ik beneden ook al klaargelegd. Ik maak me rustig klaar laat de hond nog uit voordat ik om half 10 in de auto stap om naar Mirjam te gaan. Samen rijden we verder naar Rotterdam.


In de auto hebben we de tijd om bij te kletsen, rijden we met een kleine detour en komen we ruim op tijd aan bij het topsport centrum in Rotterdam. Nadat we beneden eerst even een kopje koffie drinken checken we ons daarna in bij de greenroom van de RMD. Je zal denken wat vroeg! Dat was het ook want er was eerst een bijeenkomst over de New York marathon. Tja daar wilde ik graag bij zijn, even luisteren naar de mogelijkheden en uitleg die erover gegeven zou worden. Of ik via hen ga boeken? Dat horen jullie zodra ik de definitieve boeking gedaan heb 😊

Als de presentatie is afgelopen is het tijd om me klaar te maken. Ik blijf bij mijn besluit om in het geel te lopen vandaag. Nog snel naar het toilet en dan lopen Mirjam en ik om 15.00 uur naar de start.

Ik schrik even van de drukte, ik kan me dit van vorig jaar namelijk niet herinneren. Het ophalen van het looplampje bezorgd mij enige stress. Het is daar druk en best chaotisch. Ik moet er even aan wennen. Wanneer we uiteindelijk onze looplampjes hebben lopen we naar het startvak. We stappen in het startvak en maken natuurlijk nog even onze startvak selfie. Beide in het geel en vol goede zin. Ik krijg ondertussen nog de laatste tips via de app van Frido. Hij zal 500 meter na de Erasmus brug ook nog naar me uitkijken.

BeautyPlus_20191208231559965_save-01-01.jpeg

De race:
Wanneer het startschot gaat duurt het nog even voordat ik kan starten, als ik de eerste boog onder door loop met de matten denk ik, waarom rent er niemand? Dan merk ik het, dit is de finishboog de volgende kleinere is de start. Ik stel snel mijn horloge opnieuw in als we gaan dribbelen ben ik er klaar voor en wensen Mirjam en ik elkaar succes en spreken we af dat we elkaar weer zien in de greenroom. Ik probeer niet te snel te starten, maar om eerlijk te zijn heb ik die keuze ook niet, ik loop geheel rechts haal verscheidende mensen in maar moet nog regelmatig afremmen. Zo verloopt het totdat de weg wat breder wordt en daarbij je ook de eerste brug passeert. Om eerlijk te zijn ik weet al die bruggen namen niet maar ik loop op dit moment iets rustiger dan de planning is maar ik weet dat ik dat op het einde kan goedmaken als ik die finish ruik. De 2e km verloopt al iets beter volgens plan. Wat het plan trouwens is.. 4.50 min/km lopen . Bij km 3 lopen we de Erasmus brug op. Ik merk dat ik sterk ben als ik de brug oploop, ik haal dan meer lopers in en bij het dalen let ik op mijn tempo waarna andere lopers mij ook weer inhalen. Zo blijf je lang dezelfde gezichten voorbij komen. Toch blijf ik het druk vinden op het parcours vooral de smalle stukken is het echt slalommen als je lekker wilt inhalen. Ik snap nu ineens waarom mensen zich kunnen irriteren wanneer er 2 lopers zij aan zij lopen laat staan wanneer 4 of 6 lopers dat doen.

het parcours
Het parcours van de bruggenloop 2019

Wanneer we de Erasmus brug af zijn gaat mijn focus op wat anders, waar staat Frido. Ik wil hem natuurlijk wel even spotten! Dat is gelukt hij staat boven aan bij de maasboulevard. Ik zwaai het duurt even maar dan reactie. Hij geeft nog het een en ander aan me mee maar ik kan hem niet verstaan. (mijn muziek die ik hoor via mijn aftershokz staat daarvoor te hard) Ik heb het best pittig op dat moment ondanks dat we daar de wind in de rug hebben. Ik maak een gebaar met mijn handen dat het beter kan en loop door. Tijdens dit stuk hoor ik mijn naam maar ik reageer niet, er heten wel meer mensen joyce. Als ik een hand op mijn schouder voel kijk ik om en is het Daphne (@runningd_tje) we kletsen even maar ik wil harder op dit stuk dus neem ook snel weer afscheid. Nog geen 2 minuten later hoor ik opnieuw mijn naam maar nu reageer ik toch maar wel door even opzij te kijken. Het is wesley, (@wesley.plompen) hij komt echt aangesjeest voor mijn gevoel. Hij vraagt hoe het gaat en verteld even kort zijn doel en dat is een pittige. Ik wens hem veel succes en wil hem niet langer ophouden dus ook van hem neem ik snel weer afscheid. Als ik vervolgens verder loop merk ik dat mijn kuit pijn begint te doen. Shit, denk ik op dat moment, wat moet ik doen. Is het handig om dit door te zetten of kan ik beter even rustiger aan doen. We zijn net voorbij het 6 km punt ik besluit daarom iets rustiger te lopen, kijken wat het doet. De pijn blijft hetzelfde en daarom denk ik, is het wijs om snel te blijven lopen of moet ik gas terug nemen. Ik denk aan de woorden van de fysio, scherpe pijn is stoppen, dat is het niet, het lijkt wel een beetje een spier die gewoon even niet mee wil werken. Ik besluit het tempo even zo te laten maar achteraf blijkt dat ik daar tussen de 4.45 en de 5.02 heb gelopen. Niet bepaald afwijkend van de andere kilometers. Op 7,5 km maak ik gebruik van mijn guarana shot gelletje. Ik vond de afstand te kort voor een longdrink van Sportvoedingswebshop en meer gelletjes had ik niet in huis. (hoezo goed voorbereid?) Als we de van Brienenoord brug oplopen merk ik dat ik nog lang niet leeg ben. Ik voel me sterk en kan aansluiten in een mooie trein die in een lekker tempo naar boven loopt. Ik besluit aan te haken en op een gegeven moment zelfs in te halen. Dat inhalen was een verkeerde keuze de wind voel ik ineens volop terwijl ik daarvoor lekker in de luwte liep. Het is niet anders. Hoe hoger we klimmen des te langzamer ik loop maar dik tevreden kom ik bovenaan en daarna is het een feestje naar beneden. Ik besluit het niet te hard aan te pakken want het is nog 4 km tot de finish, ik tel af in minuten en houd het ruim aan. Mijn doel van 1.12,30 dat wordt hem niet meer maar kijken wat er nog in zit vind ik prima en als het kan onder de 1.15 . Waarom weet ik niet precies maar dat voelt voor mij wel goed en haalbaar op dat moment.

The best views comes after the hardes climb

Tijdens deze laatste 4 km geniet ik van de mensen langs de kant, geef ik kids een high five en zie dat het bijna donker begint te worden. De lampjes worden steeds beter zichtbaar die iedereen draagt. Ik heb geen problemen meer met het slalommen en inhalen. Ik kan de lijn lopen die ik wil lopen zonder dat ik anderen hierbij stoor of op de rem moet. Dit voelt goed en tijdens deze kilometers kijk ik echter weinig nog naar het tempo op het horloge. Deze kilometers daar heb ik ook het meeste van genoten. Als we dank rechtsaf draaien en de kuip weer in zicht komt benoem ik naar mezelf. Hoppa nog maar 1 km dat is 5 minuten en dan ben je er dus niet te snel nu gaan lopen. Op 500 meter voor de finish moet ik nog steeds de rem in trappen. Ik zeg altijd als ik de finish ruik wil ik er het liefst naar toe vliegen en tijdens de laatste 100 meter mag het gaspedaal ingetrapt worden, die pijn in de kuit die is verdwenen. Ik ren iedereen die ik kan voorbij ik voel me niet moe of kapot gestreden, het voelt als een overwinning ondanks dat ik niet mijn gehoopte tijd heb gelopen. Na 1.13,39 kwam ik over de finish en ik ben blij en mega trots! Wat voelt dit goed, na de Berlijn marathon en München staffel heb ik echt weer even kunnen racen. Waarschijnlijk zit er nog meer in maar het heel over de finish komen lag voor mij toch op nummer 1 en die kuit wat dit nu is geweest ik weet het niet. Na de finish maak ik nog een selfie, het is niet de mooiste maar hij is zeker wel oprecht. Ik loop dan met medaille het startvak uit en laat mijn medaille graveren. Zo weet ik zeker mijn exacte tijd, daar kom ik erachter dat ik het perfect geklokt heb want ook de tijd in de uitslagen komt overeen met mijn horloge.

Afterparty!
Het is koud buiten en ik loop snel terug naar de greenroom. Applausje voor de vrijwilligers want wat een ontvangst, met ballonnen staan ze iedere loper die terugkomt in te halen en ervoor te juichen! Echt super leuk. Snel omkleden en warme kleding aan. Ik ben koud. Terwijl ik wacht op Mirjam klets ik even met bekenden en onbekenden over de race en daarna nog uitgebreid met Mirjam. Als we zo aan het praten zijn besef ik mij ineens dat dit wel eens een PR zou kunnen zijn. Ik ga op jacht naar mijn gelopen tijden tijdens de Zevenheuvelenloop en warempel, mijn snelste tijd daar was 1.15,19 en nu dus 1,13,39 een PR met 1 minuut en 40 seconden! Extra reden om trots te zijn!!

De bruggenloop was druk en smal op vele stukken. Zelfs zo, dat ik op sommige momenten dacht.. hmm wil ik dit volgend jaar nog een keer? Toch heeft het de Rotterdamse gezelligheid en kan je uiteindelijk best lekker snel over het parcours heen crossen. Een mooie laatste wegwedstrijd was dit voor 2019. Volgende week nog een trail te gaan en dan zijn de wedstrijden gedaan op naar een mooi 2020!
Hoe ga jij dit jaar afsluiten?


2 reacties op ‘Bruggenloop 2019

  1. Weer een goed gelopen race! En weer een mooi verslag. Dat beloofd nog wat voor volgend jaar!

    Ik loop op 29 december nog de Brink tot brinkloop. Dat wordt de enige en tevens laatste wedstrijd van december.

    En dan heb ik voor volgend jaar weer een aantal mooie races staan. Zoals mijn eerste Lange Survivalrun over 23 kilometer op 5 januari. De Halve van Egmond sla ik dan dit jaar wel over! 1 fevruari de Kroon Domein het Loo marathon. Waar ik jou ook zeker tegen zal gaan komen!

    Vervolgens in Maart de Sallandtrail en april de Rotterdam marathon en halve van Enschede. Dit zijn mijn voorlopige doelen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s