Recover and Run

 

Wederom een week die heerlijk voorbij ging. Ik begon echter wel met de nodige rust. Die dubbele obstacle run hakte er flink in. Met spierpijn werd ik op maandag wakker om vervolgens daar ook op de dinsdag nog van na te kunnen genieten. Dit komt natuurlijk ook omdat ik niet echt specifiek getraind had voor die strongman en strong sister run. Het was dus geen spierpijn maar 2 dagen lang werd ik herinnerd aan mijn overwinningen van het weekend ervoor. De maandag was bovendien geen optie om te lopen aangezien ik de hele dag op mijn werk was (en nee ik heb geen 9 tot 5 baan) Op dinsdag voelde ik me echt nog te moe om te gaan lopen. Iets waar ik mee bezig ben door mijn voeding aan te gaan passen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet hoe het moet maar krijg het nog niet in orde. Ik zal meer/vaker moeten gaan eten en dat vind ik heel lastig.

Op woensdag wilde ik vroeg gaan rennen, maar ik was moe en ik begon met uitstellen. Dit heb ik tot na 5en volgehouden maar net voor het eten kon ik me er dan toch toe zetten.  Ik ging op pad voor een 10 km maar zover kwam het niet. Ik besloot rustig te lopen en dat 50 min vol te houden.  De run ging voor geen meter, echter kon ik toch ergens nog genieten onderweg. In het park begon het te miezeren maar toch kwamen er ook zonnestralen te voor schijn. Deze mix zorgde ervoor dat ik mijn dag reflecteerde en tja het was erg fijn dat ik juist van die zonnestralen door de regendruppels ontzettend begon te genieten!

Op donderdag was ik vooral bezig in en rondom het huis. Ik maakte plannen voor mijn weekend. Ik maakte plannen voor mijn blog en ben ontzettend aan het nadenken wat ik wil deze winter. Wil ik gaan trainen voor een 3e marathon of wil ik gaan crossen door de bossen hier in de omgeving. Ik neig naar het trainen naar een nieuwe marathon! Een buitenlands avontuur weer aan te gaan, maar ik heb nog geen idee welke hoe en of wat. Het crossen zou ik erbij kunnen doen maar dan kan ik niet voluit gaan. Juist nu ik mij de laatste tijd meer op de korte afstand richt klinkt het aantrekkelijk maar aan de andere kant geniet ik ook ontzettend van de lange duurlopen. Ik blijf in twijfel wie weet komt er wat leuks op mijn pad.

Vrijdag was weer een werkdag maar ik had mijn interval training van deze week nog niet gedaan dus ik probeerde vroeg op te staan. Dat was mislukt  maar ik heb wel getraind en dat voelde goed! Wauw wat kickte deze training er heerlijk in! Ik kijk er iedere keer weer tegenop maar als het dan goed gaat en lukt geeft het zo’n super gaaf gevoel!

Na mijn slaapdienst ging ik zaterdag voor double trouble, een herstelloopje van een half uur stond op de planning dat werden ruim 40 min omdat ik dan precies weer bij de sportschool was. Daar trainde ik ook flink ik probeerde mijn benen wel een beetje te ontzien maar achteraf heb ik ze flink aangepakt. Op zondag kon ik dus ontzettend goed merken dat ik de gym sinds tijden weer van binnen had gezien. Echter was het zondag Raceday! Gelukkig had ik al in de planning om deze als training te gaan lopen. Niet voluit daar heb ik niet voor getraind de laatste stand om dat 10 mijl te gaan doen. Ik besloot er een tempo duurloop van te maken. 10 mijl op 5.30 m/km althans als dat zou lukken! Dit is gelukt dat gaf zo’n ontzettend lekker gevoel. Over de race zelf zal ik nog wel uitgebreider verslag doen. Ik liep afgelopen zondag om onze vrijheid te herdenken. Daar heb ik bewust over nagedacht

De zondag was dan ook mijn topdag van de week. Samen met Mirjam heb ik genoten van de run. Het weer was ook heerlijk, eigenlijk best wel warm maar super fijn als je gefinisht bent.
Mijn gelopen kilometers zijn geëindigd op 37.9 km deze week
waar ik naar uit kijk volgende week? De training die ik ga volgen in Rotterdam en daarover lezen jullie ook zeker nog wel meer! Waar kijk jij naar uit?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s