Safety first

Tijdens deze donkere dagen denk je aan snel meer aan de veiligheid wanneer je buiten gaat lopen. Je zoekt de lampjes weer op en kijkt of ze nog werken. Je koopt misschien zelfs een nieuwe omdat je dan nog beter zichtbaar bent. Zelf vind ik de Lite-Show collectie van Asics altijd erg mooi en vind ik veiligheid altijd een goed excuus om nog 1 van deze items aan te schaffen. Goed zichtbaar zijn is bij ons hardlopers ingeprent, stel dat je een ongeluk krijgt, dat willen we natuurlijk altijd voorkomen.

Echter krijg ik ook vaker de vraag, vooral van mijn schoonmoeder wanneer ik vertel dat ik in het donker heb gelopen, of door het bos heb gelopen vroeg in de ochtend. Vind je het niet eng, denk je aan je veiligheid, pas je wel op? Ik zeg altijd maak je niet druk we wonen op het platteland er gebeurd hier niets.

Ook tijdens het reizen spreek ik met mijn man altijd goed af, waar ik ga lopen, hoe lang ik weg blijf, wat ga ik doen als er iets aan de hand is. Ik probeer veiligheid voorop te stellen echter heb je niet altijd in de hand wat je onderweg tegenkomt of wat er gebeurd.

Je hoort het soms van verhalen dat mensen iets overkomen is tijdens het hardlopen, maar ook op andere momenten wanneer ze over straat gaan. Verhalen die je zelf niet mee wilt maken en ik hoop ook zeker dat niemand deze ooit overkomt. Het kan een plotselinge blessure zijn waardoor je niet meer verder kan maar ook een aanval op jou als persoon.

you’re never so lost, that your angels cannot find you

 

My Guardian Angel

Afgelopen oktober werd ik benaderd door het bedrijf Runangel. Op dit moment was de vermissing van Anne Faber in het nieuws. Verschrikkelijk nieuws, wat mij opnieuw alert maakte op het onderwerp veiligheid. Ik las het voorstel door, bekeek het product een en zag hierin de meerwaarde om deze te gaan testen.

runangel

De runangel is safety device speciaal ontwikkeld voor hardlopers maar ook zeker goed te gebruiken wanneer je op zoek bent naar een simpele veiligheidstool. Het is een armband met 1 grote knop. Wanneer je de runangel gebruikt is het simpel te gebruiken 1 druk op de knop en er gaat een alarm  (toon) af van 120 decibel!  Na het gebruik van deze knop kan ik je ook verzekeren dat het een irritante harde toon is. Deze kan omstanders in de buurt alarmeren dat je bijvoorbeeld in nood zit. De Runangel heeft echter ook een GPS functie. Wanneer je de runangel gebruikt met de Runangel app kan je zelf 3 guardian angels (contactpersonen) toevoegen. Van deze geef je de naam, het 06 nummer en hun email adres door. Wanneer je dan onderweg op de alarmknop drukt en je bent op dat moment wel verbonden met de run angel app, dan krijgen jou guardian angels (je toegevoegde personen) jouw precieze locatie doorgestuurd. Ben je niet verbonden met de app dan werkt deze functie helaas niet.

Dit heb ik natuurlijk wel getest en tijdens mijn test ben ik naar een buitengebied gelopen waar je alleen ter voet kan komen. Mijn man kreeg de eerste keer dat ik testte geen bericht dat ik in nood was, ik was op dat moment niet verbonden met de app. Een paar dagen later opnieuw getest en wel verbonden met de app en mijn man kreeg direct een bericht wat mijn locatie was via de sms. Hierin stond dat ik hem nodig was en de run angel had geactiveerd met de link waar ik mij op dat moment bevond. Dit geeft mij een veilig gevoel, jammer alleen dat je hem altijd zou moeten verbinden met je telefoon. Een lege accu blijft dan nog steeds een probleem, wel houd je dan nog de mogelijkheid om het geluid te activeren. Ken je het geluid van de beveiligingspoortjes in winkels als deze afgaan? Dat geluid is vergelijkbaar met het alarm wat de runangel geeft.

Stel dat je de runangel per ongeluk in drukt terwijl je verbonden bent met de app dan heb je 10 seconden de mogelijkheid om je melding af te breken. In principe stuurt deze armband je GPS dus op na 10 seconden alarm. Ben je bang dat het geluid de situatie kan verergeren dan is het ook mogelijk om het geluid al uit te schakelen voordat je deze armband gaat gebruiken. Silent alarm is namelijk een optie.

De runangel kan niet ongelimiteerd gebruikt worden, je kan 12 keer je alarm activeren in combinatie met het verzenden van je locatie. Ik hoop dat ik naast deze 1ste keer het alarm echter nooit nodig zal zijn. Het geluid kan wel ongelimiteerd ingeschakeld worden wanneer je maar niet verbonden bent met de app.

De runangel is oplaadbaar en de app geeft altijd nog aan hoeveel procent batterij de runangel bevat wanneer je deze met elkaar connect. Wanneer je de runangel afsluit kan je dus altijd even kijken of je hem al aan de lader moet leggen.

Stay active, Stay safe …

Op dit moment gebruik ik de runangel wanneer ik ga hardlopen. Ik doe het om, connect het met mijn telefoon terwijl mijn sport horloge op zoek gaat naar GPS en vervolgens loop ik mijn training. Voor nu gebruik ik deze armband niet op andere momenten en zou ik hem niet dagelijks de hele dag dragen. Ik ben wel overtuigd van de functie die de runangel heeft en ben blij dat ik deze mocht testen/reviewen en kan gebruiken. Heb jij nog vragen of iets wat je hierover wilt weten, dan mag je het mij altijd vragen. Ook kan je contact opnemen met de makers en oprichters op www.runangel.com daar kan je ook deze armband kopen wanneer je daar interesse in hebt.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s