Turn the plan into Action

Weer een weekje verder, een week waarin ik mijn plan verder ging uitwerken.
Het plan is sneller worden, vooral de basissnelheid verbeteren en dan mijn 5 km tijd crushen die op 24.39 staat. Mijn wens is onder de 24 min te komen! Tijdens deze week heb ik natuurlijk ook nog lekker getraind.

20180417_140138_capture-01534492684135291230.jpeg

Zo ging ik er dinsdag zelf op uit, ik zocht 2 stukken op waar ik lekker zou kunnen knallen (versnellen), ik vond al snel 2 strava segmenten waar ik deze uitdaging aan zou gaan. De kroontjes was daarna dik verdiend! Daartussen was het vooral rustig lopen en genieten van het mooie weer!

Op woensdag nam ik deel aan de clinic van Inperson in Rijssen gegeven door Gerrit Voortman. Na de nodige loopscholing was het toen ook weer tijd voor intervallen. Ondanks dat ik de dag ervoor best lekker doorgelopen had, kon ik mijn tempo’s vrij constant lopen!  Ik besloot na de clinic nog even goed uit te lopen en ook deze training kwam uit  op  7.5 km

20180418_183802-039133870609328585692.jpeg
Donderdag was de dag dat ik de eerste keer echt in actie kwam om mijn plan tot uitvoering te laten komen. Ik maakte een afspraak met een sportfysiotherapeut die mij gaat helpen om mijn techniek te verbeteren en sneller te gaan worden! Zoals verwacht moet ik natuurlijk even wachten tot dat ze mij kan helpen maar tot mijn verbazing heeft ze op maandag al tijd voor mij! Ze vind het zelf ook een erg leuke uitdaging. Vandaag houd ik verder een rustdag 2 dagen achter elkaar, heb ik toch best pittig getraind. Bovendien komen er nog 2 zware dagen aan in het weekend!

Vrijdag 20 april begon de inschrijving van de Berenloop. Vorig jaar was het mijn eerste keer op terschelling met het team van Anita Active Sport Bh’s. Samen met Deborah waren we er al snel uit en om 9 uur zat ik startklaar om ons voor dit jaar opnieuw in te schrijven! Vervolgens liep ik een rustige 5 km met mijn berenloopshirt aan, denkend aan een heel mooi weekend in 2017! Net iets te lang onderweg, dus snel klaarmaken om weer door naar mijn werk te gaan.

20180420_110840_capture-013915887101329889658.jpeg

Zaterdag was een drukke maar o zo leuke dag! Vanuit mijn werk ging ik door naar Utrecht waar de nieuwe Perry winkel geopend is. Ik deed daar mee aan een workout van Larz en Christina. Volgens mij was het December 2016 dat ik voor het eerst een training van hen had gevolgd en wat ik mij daarvan herinner is, is dat je kapot gaat! Niets was minder waar , het was een hele heftige pittige maar zo leuke workout. In 30 min heb ik harder gezweet dan dat ik tijdens de marathon heb gedaan!

‘this isn’t sweat, this is liquid awesome’

Het was gezellig en ik heb nog even nagezeten met Dagmar om later weer de auto in te stappen op weg naar Apeldoorn. Daar volde ik een loopclinic van Dennis Licht in de paleistuin van plaeis het Loo.  Super mooi daar en eigenlijk helemaal niet ver van mijn huis. Ik zou daar echt wel vaker willen lopen! De clinic was leerzaam waar ik weer veel nieuwe oefeningen wat betreft loopscholing heb mogen leren.  Het was ook echt prachtig mooi weer en tja pittig was het eigenlijk ook best wel. Snel naar huis want ik had nog verjaardag van mijn zwager.

 

 

Zondag was het raceday.  Vandaag zou ik met het team van Stichting Kids Vooruit de 5 km lopen.  Ik werd wakker met spierpijn, ik hoopte stiekem toch nog op een goede tijd. Ik heb het race verslag al met jullie gedeeld, als je deze gemist heb kan je het hier teruglezen. Ik kan al wel verklappen dat ik harder dan ooit een 5 km gelopen heb want het was Smash your PR sunday voor mij! De tijd is best naar beneden gegaan, 24 seconden was ik sneller! Dat was een hele fijne afsluiter van de week! dat ik diezelfde zondag al direct meer spierpijn had dan dat ik na de Marathon van Rotterdam heb ervaren dat neem ik maar even voor lief!

kortom een mooie week en een nieuwe tijd om te crushen en ondertussen in 7 dagen tijd toch al dichter bij de tijd onder de  24 min!

 

 

 

Een gedachte over “Turn the plan into Action

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: