Geplande Herstelweek   – Week 3

Op weg naar de Marathon van Rotterdam, vandaag nog 77 dagen te gaan! 11 weken om precies te zijn. Afgelopen week was ik voornamelijk nog aan het nagenieten van de halve marathon van Egmond! Wat ben ik trots op mijzelf en wat heb ik er ontzettend van genoten!

cpt_1516034232078

Maandag ging ik uit mijn bed, direct in de sportkleding weer naar buiten. Even loslopen, op het schema stond een loopje op rustig tempo van 30 minuten, perfect om de benen weer los te lopen. Van Blue monday was weinig te merken, ik was positief, vrolijk en goed gemutst. Dit ging dan ook prima al zat ik in mijn hoofd al wel te bedenken hoe ik mijn aanmelding in zou gaan vullen voor het #AsicsfrontrunnerNL team dit jaar. Ik ben eruit gekomen want later die dag is mijn aanmelding verzonden! Voor nu is het dus fingers crossed, ik vertel jullie later nog meer over mijn aanmelding. Heb je vragen over mijn aanmelding mag je ze natuurlijk altijd stellen! Je kan je overigens nog aanmelden tot 11 februari. Op 21 februari worden de nieuwe teamleden bekend gemaakt. Nog een maandje wachten dus.

Dinsdag was mijn sportontwijkdag van de week. Ik kon mij er niet toe zetten. Ik was een hele dag vrij en heb hier geen gebruik van gemaakt op sportgebied. Daarentegen heb ik mijn huishoudelijke klusjes van de week afgewerkt, heb ik er voor volgende week 2 extra op mijn lijstje gezet en vooral genoten van de dag vrij, lekker thuis zijn. Aankomende week staat het opruimen van mijn kledingkast op mijn to do list. Dus heb je nog belang bij sportkleding houdt mijn Instagram in de gaten er komt vast nog wel heel wat leuks online te staan.

Today is another chance to make yourself proud.

Woensdag besloot ik opnieuw te gaan hardlopen. Het was echter geen uitnodigend weer om naar buiten te gaan, daarnaast had ik gisteren eigenlijk krachttraining op het programma staan. Hierop besloot ik naar de sportschool te gaan zodat ik beide kon doen. Opnieuw stond er een rustige 30 minuten op het programma omdat deze week in het teken staat van herstel. Deze heb ik dus volbracht op een loopband. Mijn krachttraining netjes uitgevoerd, moe maar voldaan ging ik naar huis.  Later die dag had ik nog een leuke afspraak waar ik jullie in de toekomst misschien wel meer over kan vertellen! Eenmaal thuis was ik wel benieuwd of ik spierpijn zou krijgen.  Veel de benen en heupen getraind wat pittig aanvoelde.
Thuis zag ik dat mijn DNAisyou pakket was bezorgd. Vanuit uit mijn DNA krijg ik een persoonlijk advies om mijn prestaties in het hardlopen te verbeteren, maar wordt er ook gekeken naar o.a. metabolisme, zuurstofopname en genetische aanleg voor blessures. Binnenkort krijg ik daar de uitslag over die ik met jullie zal gaan delen.
20180120_122234-01
Donderdag was de training van woensdag erg goed voelbaar, met pijn in mijn billen thuis mijn coretraining met wat yogaoefeningen uitgevoerd om die dag weer te gaan werken. Ik werk onregelmatig en deze week is het op mijn werk ook een soort van herstelweek, ik hoef namelijk alleen deze dag een slaapdienst te draaien.

Vrijdag was in ontzettend vrolijk geworden van de zon die zich die dag liet zien. Door allerlei zaken thuis was het echter toch al bijna 4 uur dat ik wegging van huis. Opnieuw was het maar 30 minuten dat ik zou trainen op een rustig tempo. Echter genoot ik zo ontzettend van de buitenlucht, de zon en de mooie plaatjes die je daardoor krijgt dat ik er een kleine 45 minuten van heb gemaakt. Wetende dat ik de volgende dag weer naar de sportschool zou gaan. Op zaterdag schrok ik even hoe druk het daar was. Ik ben het niet gewend meestal mijd ik deze ochtend. Vandaag had ik een afspraak. Betere krachttraining is namelijk het doel. Ik krijg een PT sessie waarin vooral het HIIT gedeelte wordt uitgelegd en uitgevoerd. Foei wat is dit zwaar, ik loop liever een halve marathon dan 10 minuten HIIT maar ik wordt hier sterker en sneller van is mij gezegd dus ik ben benieuwd hoe dit gaat zijn!

Screenshot_20180121-140635-01

Ondertussen heb ik me afgelopen week ook georiënteerd op het hardlopen tijdens wintersport. Als iemand daarover nog tips en trucs heeft zou dit prettig zijn. Voor nu bedacht ik me dat het belangrijk is om mijn trailschoenen en reguliere hardloopschoenen mee te nemen (loop ik over sneeuw of over de weg) naast lekkere warme kleding. Die ik overigens online besteld heb van de week en waarvan ik hoop dat die deze week binnenkomt. Het is namelijk het mooie rode Asics lite show jasje! Ik vond hem al prachtig vanaf dat ik het voor het eerst online voorbij zag komen, wanneer je je maat dan ziet voor een hele leuke prijs, dan kan je hem niet laten liggen… Toch?

Turn your face towards the sun

Enfin, vandaag had ik een hardloopdate met Rebecca, een winnaar van mijn RunR winactie. Ze heeft haar vest dan eindelijk (sorry dat het zo lang duurde) in ontvangst genomen. Daarnaast hebben we een mooie ruime 11 km samen gelopen in Delden bij Twickel. Ik vond het heel leuk, we hadden elkaar nog nooit ontmoet of gesproken maar wonen beide in Twente. Prima gelegenheid om dus af te spreken om samen een duurloopje te doen. We hadden het weer goed mee en ik vond het erg gezellig!

20180121_132147-01

Deze week ging goed, ik had zelf verwacht dat het pittiger zou zijn na de halve marathon van Egmond, waar ik nu een week later nog steeds van nageniet. Tevreden kijk ik terug op mijn trainingen, het gaat goed, pijnloos op wat spierpijn na. Doseren kun je leren, volgens mij zit ik op de goed weg!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s