Workout with Joy

Een blessure, het overkomt de beste. Door vallen en opstaan leer je lopen wordt nog vaak gezegd. Zelf zie ik dit ook van fouten kan je namelijk zeker erg goed leren. Als ik nu wist wat ik fout had gedaan, het hield me de hele week bezig. Gelukkig ben ik niet een persoon die haar hoofd laat hangen, de chocolade kast plundert omdat ze zielig is en op de bank gaat zappen omdat ze niet kan hardlopen door een zere voet. Nee, stil zitten is niet goed voor mij,  dat weet ik dus ik zocht naar alternatieven, bovendien eet ik chocolade wanneer ik er zin in heb niet alleen als ik pijn heb :P.  Vorige week benoemde ik al mijn ‘angst’ voor het zwembad en dat ik die deze week wilde overwinnen. Daarnaast besloot ik nog verschillende andere trainingen te doen hier even een korte terugblik.

the reason i exercise is for the quality of life i enjoy

De maandag vorige week hield ik nog rust, nog niet wetende wat er met mijn voet aan de hand was wilde ik de dinsdag bij de fysio oppakken. Het advies was, belasten binnen je pijngrens en waar mogelijk. Niets doen wat je zelf niet vertrouwd luister naar je lichaam. Ik had mij voor dinsdags opgegeven voor een clinic in Amsterdam. Een sport die ik zeker als kind zijnde graag beoefende maar ook al wel 6 jaar niet meer had gedaan. Ik ging namelijk een schaatsclinic volgen onder leiding van Barbera de Loor! In twijfel door mijn voet of ik wel daar naar toe zou moeten gaan vroeg ik in een groepsapp of er misschien nog meer mensen heen gingen. Shiva reageerde enthousiast dat ze ook ging zo besloten we samen eerst wat te gaan eten en bij te kletsen een goede reden om dus wel naar Amsterdam te rijden. Zo gezegd zo gedaan en het schaatsen ging echt prima!  Wat vliegen de kilometers dan zeg, ik had er toch weer 6 op de teller. Het beste was nog dat ik totaal geen pijn heb gehad, ik was het zelfs even vergeten tot dat ik de schaatsen uit trok en mijn voet weer voelde.

 

Woensdags voelde ik helaas nog geen verschil, hierdoor heb ik mijn loop afspraak met Carina afgezegd en verplaatst. Het was echter wel echt super lekker weer en daarom besloot ik mijn wielrenfiets even van zijn stof te ontdoen en een ronde over de Sallandse heuvelrug te fietsen (mits mijn voet het fietsen leuk zou vinden) wederom kon ik dit pijn vrij doen. De Sallandse heuvelrug is echter niet heel plat en die klimmetjes vind ik als super amateuristische fietser toch wel heel heftig. Iets om vaker te gaan doen zodat ik er misschien wat beter in wordt en het wat makkelijker wordt. Mijn handen werden helaas op het einde ook erg koud (ondanks de handschoenen die ik onder mijn korte wielrenhandschoenen droeg) en daarom besloot ik dat ik weer naar huis zou fietsen. Bijna 30 kilometer gefietst, daar was ik toch wel heel trots op.

 

Op donderdag zou ik het zwembad gaan trotseren, een uurtje in het water trappelen. Ik had van te voren goed gekeken wanneer het zwembad open zou gaan, wanneer er banenzwemmen was en wanneer de zwemlessen of andere activiteiten in het water. Mijn wekker ging vroeg en ik hijs me snel vast in mijn badpak. Kleding erover aan en hop de auto in op weg naar het water. Ik vond het spannend maar zou het gewoon gaan doen! Om 10 over 7 was ik bij het zwembad en om half 8 was ik helaas weer thuis. Nadat ik entree had betaald en me aan het omkleden was hoorde ik al allerlei kinderen. Geen probleem wel vroeg al vond ik maarja die zouden wel met paps of mams oefenen voor hun zwemles. Nou dat het te maken had met zwemles dat was juist helaas was het namelijk zo dat er ook gewoon zwemles was. Nergens stond dit aangegeven en daardoor besloot ik weer naar huis te gaan. Het was al druk met andere zwemmers in de banen die nog te gebruiken waren en ik wil niet iemand in de weg zwemmen. Bovendien had die badmeester ook nog kunnen denken dat ik 1 van de deelnemers van zijn zwemclubje was haha.

Ik baalde ontzettend maar vastbesloten ga ik deze week terug. Nee, niet op de donderdag want dan zou dit ook weer zo zijn ga ik van uit. Mijn planning is morgen om 8 uur in het water te liggen. Ik vind het rete spannend maar we gaan het gewoon doen!

Donderdag bestond vervolgens uit mobiliteit oefeningen en een beetje yoga. Heel gemotiveerd was ik niet meer maar ik had nu tijd over en wat ik al zei, dan ben ik toch liever in beweging! Verder bestond mijn cardio uit shoppen en mijn krachttraining aan het tillen van mijn geshopte kleding, goed alternatief dacht ik zo.

20180215_083451-01
exercising helps to keep me in balance

Het weekend begon overigens echt Geweldig! Mijn voet was zo goed als pijnvrij, ik voelde een plek maar het deed niet meer zeer wanneer ik op gewone schoenen liep. Ik besloot mijn strakke planning uit te voeren en ik ben een klein stukje voordat ik de sportschool in ging gaan hardlopen. In de middag moest ik naar de kapper dus meer dan 5 kilometer zou ik niet kunnen lopen qua tijd. Ik besloot een kleine ronde vanaf de sportschool te lopen als warming up voor de rest van mijn training en wat ging dat lekker. Er verscheen zon mega brede glimlach op mijn gezicht. Ik genoot van de zon, de blauwe lucht, het was echt heerlijk loopweer. De ronde bracht me over alleen een wel wat glibberig en glad pad maar dat ging allemaal goed. Op de sportschool vervolgens keurig mijn training uitgevoerd. De HIIT interval wel overgeslagen, ik wil niets forceren en omdat ik ook al gelopen had eerst even de zaterdag afwachten of mijn voet erop zou reageren. Happy in mijn runnershigh zat ik fris gedoucht vervolgens in de kappersstoel. Yes dit voelde goed!

Na een leuk gesprek op Instagram, kreeg ik op zaterdag een leuk idee. Ik had iemand geholpen wat oefeningen te bedenken voor haar trainingsprogramma en toen kwam Sally up in mijn hoofd. Linda heeft mij hierin geïntroduceerd tijdens de Jaybird clinic en nu mijn eigen #Sallyupchallenge aan mezelf als doel gesteld. Ik wil t/m zondag 25 februari iedere dag een oefening doen op dit nummer. (flower – Moby).  Eigenlijk wilde ik starten met het planken, maar ik had nog zoveel spierpijn in mijn lijf en vooral in mijn buik dat ik besloot om de eerste dag de oefening Gluten bridge uit te voeren op dit nummer.  Zaterdag heb ik verder besteed aan boodschappen doen en andere karweitjes uitvoeren.

 


Zondag stond er een duurloop van 2 uur op de planning. Ik vond het spannend want mijn voet, zou deze het volhouden, hoe zou mijn voet reageren. Ik moest het maar gaan ervaren. Pijn vrij liep ik 100 minuten toen ik thuis was aangekomen. Ik had geen tijd meer doordat ik te lang in bed had gelegen en ook weer moest werken deze middag. Bovendien is douchen en even eten ook altijd erg fijn. Het viel me niet tegen in deze 100 minuten was ik toch weer 16 kilometer verder. Pijn vrij liep ik die middag/avond tijdens mijn werk. Genieten van wat ik had gedaan en hopen dat het goed zou gaan de volgende dag!

Falling down is part of life, getting back up is living

In de avond na mijn werk mijn #sallyupchallenge weer opgepakt, de zondag afgesloten met een flinke sessie squaten.  Een goede afsluiter van de week, want na ieder diepte punt ga je weer omhoog! De dieptepunten zijn soms erg zwaar,  maar als je je best doet kom je er altijd sterker uit! Je kan dit onthoud dat!

Tot volgende week!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s