March –  my medal month!

Recap of the month

Wat vliegt de tijd, de maand maart is alweer voorbij. De maand maart was vorig jaar voor mij de maand waarin ik mijn eerste officiële halve marathon liep. Ik was vorig jaar mij aan het voorbereiden op mijn eerste Marathon. De marathon van Parijs. Wat was dat toen een feestje in Parijs, nieuwsgierig? Je leest het hier terug! De grote vraag is nu, hoe gaat mijn marathon training dit jaar, het nu beter, maak ik nu meer of minder kilometers, hoe gaat het met de pijntjes/blessures. Ik vertel er in deze recap of the month over.

De maand maart begon goed, mijn voetblessure is genezen ik hoef daarvoor niet meer naar de fysiotherapie toe. Ik probeer mij zo goed mogelijk aan mijn loopschema te houden. Ik wil mijzelf niet over trainen waardoor ik of deze maand of later in het jaar blessures oploop. Rust en regelmaat is daarin voor mij erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat ik deze maand minder kilometers maak dan vorig jaar. Wel loop ik meerdere wedstrijden, tijdens deze wedstrijden is tijd voor mij onbelangrijk. Ik loop de wedstrijden namelijk om op een hele leuke positieve en gezellige manier aan mijn trainingskilometers te komen.  Daarnaast krijg je een extra boost als ik aan al deze herinneringen / races terugdenk! Een korte recap:


Deze maand loop ik als eerste de CPC loop. Het verslag lees je hier. Het was een prachtige dag uiteindelijk ondanks de voorspellingen. Er was namelijk dramatisch weer voorspeld maar het werd een hele mooie zondag. Dit bewijst maar weer dat het weer op de dag zelf nog kan veranderen en ik dus goed voorbereid moet zijn wanneer ik naar Rotterdam vertrek.  Ik loop met loopmaatjes die ik te weinig zie vanwege de grote afstand tussen onze woonplaatsen. Dit maakt dat ik het een hele leuke gezellige dag heb gehad!

Tijdens de CPC loop, loop ik de dubbel, mijn langste afstand tijdens mijn trainingen namelijk 31 kilometer bestaande uit de 10 km run en de 21 km race. De races gaan goed en voorspoedig. Ik ben tevreden met mijn tijd. Ik had nog energie over al vonden mijn benen het uiteindelijk wel pittig.  Een dag later kon ik zonder spierpin nog 12,5 km rustig hardlopen.

Na dit weekend kwamen er 2 buitenlandse trips aan! Unieke kansen vind ik zelf en iets wat ik zeker vaker zou willen doen. Ik liep in Limassol, waar ik echt heel positief naar terugkijk. Wat kreeg ik daar een bak energie van en wat heb ik genoten van de heerlijke zon daar. Je kan het hier helemaal teruglezen, het reis/race verslag! Ik ging er jarig weg, terug naar huis om mijn 32e verjaardag te vieren.

Een paar dagen later mocht ik voor Fly & Run als hardloopbegeleider mee naar Milaan. Hier waren 2 groepen die we mochten gaan leiden door het mooie Milaan! Wat een feestje is dat om te doen! De grote kers op de taart was wel dat ik als bonus ook nog mee kon doen met de 10 km Stramilano run. Een run die ik zelf niet nog een keer zal lopen vanwege de drukte maar de halve marathon heb ik nu wel op mijn wishlist bijgevoegd!  (je leest hier hoe ik deze race ervaren heb) Ook het begeleiden was super leuk. De groepen waren enthousiast en geïnteresseerd in de omgeving. Mijn eigen herstel daarvan duurde iets langer dan dat ik had verwacht maar ook daar heb ik wel mijn eigen visie op. Ik vind het gewoon zo  leuk om samen te lopen en de passie voor het hardlopen met anderen te delen!

Maar de afgelopen maand was natuurlijk ook erg belangrijk voor mijn marathon training. het was wel heel moeilijk om mij aan mijn schema te houden met al dit extra’s en leuke dingen die ik deed.  Toch eindigde ik op het mooie getal 181,8 km die ik bij elkaar gelopen heb! ruim 67 kilometer tijdens de verschillende races. Als ik een een favoriet moet kiezen dan is het toch wel het raceweekend in Limassol. Waar plezier en hardlopen echt de hoofdrol hadden tussen de zonnestralen en de palmbomen in.

Nu kijk ik uit naar Rotterdam. Ik heb nog 3 dagen tot de Marathon, ik begin wel echt zenuwachtig te worden! Ik kijk er naar uit en ik hoop dat ik mijn prognose op mijn horloge waar zou kunnen maken. Dat zou namelijk betekenen dat ik onder de 4.30 uur ga lopen! Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen want dat wordt mijn subdoel, het hoofddoel is toch echt nog steeds wel Finishen en ontzettend genieten!

Believe you can and you are halfway there

Zouden jullie het leuk vinden als ik jullie meeneem tijdens de Marathon met mijn Instastories?

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s