Hard work takes time

 

Deze week was zwaar, vanaf de eerste training wist ik al dat het erg pittig zou worden. Zo pittig als het zou worden had ik van te voren niet kunnen bedenken. Ik besloot daarom mijn schema voor deze week aan te passen. Het eindigde zondag in een heerlijke run. Fijn om zo de week toch weer af te kunnen sluiten. Ik zal echter bij maandag beginnen.

Ik wordt maandag al moe wakker het is nu 2e pinksterdag en ik kan de motivatie niet vinden om met deze temperaturen mijzelf te motiveren voor de intervaltraining die op de planning staat. Ik besluit na een druk weekend met de strongviking run en een training in Rotterdam. Dat ik vandaag een rustdag ga inlassen. Het is vooral een warme dag maar nadat ik mijn training naast me neer heb gelegd kan ik er wel lekker van genieten. Leuk met familiebezoekjes en uiteindelijk werd het een dag vol gezelligheid.

De dinsdag was de dag dat ik mijzelf testen ging voor deze interval. Ik had het uitgesteld tot de avond vanwege de temperatuur. Ik had het onderweg erg zwaar. Ik werd tijdens het trainen zelf misselijk, echter moest ik doorzetten. Ik mocht wel wat langer rusten en halverwege ook echt even stil gestaan. Daarna ging het steeds beter en ik leek op een gegeven moment nog beter te lopen dan in het begin! Trots en zeker heel erg voldaan heb ik mijn training voltooid. Nee, niet op de wijze die hoorde maar dit was echt super intensief en zwaar.

when it feels tough you’re doing it right

Op woensdag was mijn evaluatie van mijn trainingsprogramma. Ik bespreek ook vast voor hoe ik het tijdens de vakantie het beste kan aanvliegen> Ik leg uit dat ik het zwaar heb en de laatste tijd vermoeider ben. Het is natuurlijk wel een grote verandering. Voorheen deed ik niet aan intervaltraining en nu toch 2 keer per week. Mijn lijf moet eraan wennen en dus soms iets gas terug is niet erg. Natuurlijk blijf ik ontzettend goed mijn best doen maar ik blijf ook luisteren naar mijn lichaam. Overtraining gaat mij namelijk niet sneller maken. Ik heb ook last van een kuit en laat daar even naar kijken. Ik besluit omdat ik wederom moe ben (niet gek na de training van de dag ervoor) een herstelloop te gaan doen. Zondag wil ik dan gaan duurlopen. Ik besluit met de hond op pad te gaan dan houd ik het tempo rustig en laag en samen maken we het halfuurtje goed compleet. Op zondag gaan we dan de duurloop doen die vandaag op de planning stond had ik zo bedacht.  Na het lopen was het snel opfrissen en klaarmaken om naar het werk te gaan.

Op donderdag was het precies 1 jaar geleden dat ik in het huwelijksbootje ben gestapt. Ik kwam uit mijn slaapdienst en kon direct boodschappen doen en van alles regelen zodat het bezoek van deze avond lekker van de barbecue kon genieten. Al deze voorbereidingen betroffen zoveel werk dat ik niet eens tijd had om te trainen. We hebben daarentegen een hele leuke avond gehad waar veel vrienden en familie met ons samen ons 1e jubileum gevierd hebben.

Op vrijdag ik op pad naar Amsterdam, loop ik met mijn zus nog een leuke wandeling van ruim 5 km voordat we bij de toppers de voetjes van de vloer laten gaan!. Genoeg beweging gehad deze dag dat kan ik je wel vertellen. Op zaterdag gaan we nog even shoppen. Genieten we nog een aantal uurtjes van Amsterdam voordat we weer naar het oosten terug gaan. Het is warm wanneer we thuis komen. Ik besluit dat deze week maar een rust week gaat worden. Volgende week proberen we het wel weer opnieuw met de trainingen. Morgen nog een extra herstel rondje en dan is de week erop weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Tijdens het herstelrondje op zondag gaat het al vrij snel erg lekker ondanks de warmte. Tijdens dit rondje denk ik terug naar hoe het hardlopen ooit voor mij begonnen is, maar ook wat voor leuke mensen ik heb mogen leren kennen. Bovendien heeft het me ook al op verschillende plekken van de wereld laten komen waar ik anders nog niet was geweest. Deze week voelde in eerste instantie als falen, ik had mijn trainingen niet gedaan zoals ze hadden gemoeten. Ik heb eigenlijk alleen deze zondag mijn training zoals in het schema beschreven stond volbracht. Ik ben niet op de sportschool geweest en dat alles gaf me een faal gevoel. Echter door dit rondje bedacht ik mij waar ik vandaan kom, waarom ik ooit begonnen ben, wat ik belangrijk vind in het lopen. Dan kan ik juist erg trots terugkijken naar afgelopen week. Nee, ik heb niet het aantal kilometers gemaakt die gepland stonden maar ja ik heb wel geluisterd naar mijn lichaam. Ik heb aandacht gehouden bij mij zelf en rekening gehouden met de temperatuur. Ik probeer mijn lichaam gezond te houden en het niet te gaan overvragen. Daarom wil ik deze week ook afsluiten met het volgende.

 

Reflection is looking back, so that the view looking forward is even clearer


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s