Het geluid van een Run!

20 november 2016 was het dan zo ver. Het was de dag dat ik de Bose Sound sport Wireless oordopjes testen mag! Dankzij de Mediamarkt in Arnhem was ik 1 van de tien gelukkigen die deze oordopjes tijdens de zevenheuvelen loop mocht testen.

unnamed (1)

De dag begon winderig, heel winderig maar ik hoopte dat het vooral maar droog zou blijven.
Eenmaal in Nijmegen aangekomen ben ik naar de Expo gelopen. Bij de stand van de mediamarkt Arnhem mocht ik dan mijn Bose soundsport in ontvangst nemen. Ik mocht kiezen tussen blauw en zwart en de keuze viel op zwart omdat dit gewoon overal bij past.
De medewerker van de mediamarkt hielp mij met het koppelen van het apparaat, wat eigenlijk gewoon simpel was en ik prima zelf had kunnen doen maar deze service was top. Hij legde kort uit hoe het apparaat werkte en liet de inhoud zien waar dit voor bedoeld was. Maar wat zit er nou precies in deze doos

What’s in the box

De oordopjes natuurlijk. Ze zijn niet compleet wireless, ze zijn aan elkaar verbonden met een draad wat je in je nek kan vastmaken. Super handig dan verlies je deze niet en met de wind die er op 20 november stond (storm) onderging dit klipje wel de ultieme test daar over later meer.
Voor de oordopjes heb je de standaard rubbertjes in maat M er al op zitten, maar heb je kleinere of grotere oren geen probleem, je kan de rubbertjes vervangen in een maat S of L die ook meegeleverd zijn.
De oordopjes zijn opgeladen, het groene lampje brand bij het aanzetten, maar mochten ze leeg raken zit er een micro usb poortje in waarbij je met de bijgeleverde micro usb lader je oortjes kan opladen via de computer, of via netstroom als je zelf voor de adapter zorgt.  Je kan aan de kleur rood zien dat je oordopjes leeg zijn, maar bij het aanzetten zegt een vriendelijke stem ook nog hoeveel procent accu de oordopjes bevatten.
Last but nog least zit er ook nog een handig bewaar tasje bij deze oortjes. Aan dit tasje zit een handige clip waardoor je onderweg deze aan je jas kan klikken bijvoorbeeld.


How does it look

De oordopjes die ik heb gekozen zijn zwart. Qua kleur is dat wat mij betreft het meest handige omdat het overal bij past. Ook is dit simpel te combineren en zwart is wel een lekkere veilige en standaard keuze qua kleur. Optioneel was voor ons ook blauw. Ik heb de kleur zelf niet gezien dus ik kan daar verder niets over vertellen.
Het oordopje zelf ziet er erg groot uit. Het lijkt wanneer je deze in je oren zal doen je je hele oorschelp ongeveer vol hebt. Het lijkt groot waardoor je snel denkt dat het niet past. Echter het gedeelte wat je in je oren doet is dus op maat voor je oor.  Het is even uit proberen welke maat het beste bij je eigen oor past. Neem hiervoor even de tijd dan bega je niet dezelfde fout als ik.

Kan iedereen met deze oordopjes overweg?

Daar ben ik heel simpel in, ja want als je de oordopjes eenmaal hebt gekoppeld met je telefoon of ander bluetooth device, dan doen ze het al. Wanneer je bluetooth uitschakelt op je device natuurlijk niet maar je hoeft niet opnieuw te koppelen om weer tot een verbinding te komen wanneer je 1 van de twee een keer tussentijds hebt uitgeschakeld. Je kan zelfs bellen met deze oordopjes. Super handig dus!

Time for action

Ik was altijd van mening dat oordopjes bij mij altijd uit mijn oren viel omdat de dopjes niet pasten ze waren te groot en bleven daarom niet zitten. Hierdoor had ik al snel maat S aan de dopjes vastgemaakt, even stilstaand geprobeerd om in te doen en dat zat prima.. dacht ik. Toen ik bij het startvak tijdens de zevenheuvelenloop mijn oordopjes opnieuw in deed vielen ze al vrij snel uit.  Het startschot was geweest en we liepen al en ik probeerde het nog een paar keer. Ik bedacht me al vrij snel dat dit dus kwam omdat ik maat S erop had gedaan. Ik besloot mijn muziek uit te zetten, mijn oordopjes uit te laten en ze een ander moment te testen. Nu was het tijd om 7 heuvelen te overwinnen en te genieten. Ik heb dus geluisterd naar alle voetstappen en de wind die door de bomen waaide. Tijdens het lopen had ik de oortjes iets onder mijn shirtje gedaan en heb er eigenlijk helemaal geen last meer van gehad. Ze bleven toen prima hangen en aan de achterkant zat de clip nog vast toen ik al juichend over de finish ging.

Toen ik mijn tas eenmaal weer had opgehaald, besloot ik dat de maat terug zou zetten naar een M. Wanneer mijn spierpijn van het zeven heuvelen weekend dan weer over zou zijn ga ik deze oordopjes grondig testen.

Het duurde een aantal dagen, maar niet zo gek na een zevenheuvelen nacht op zaterdag in de benen en een zeven heuvelen loop van zondag, dat ik weer ben gaan rennen. Maar mijn schema voor mijn training voor de halve marathon riep en op woensdag ben ik naar buiten gegaan voor een kleine 10 km run.  Al genietend van de mooie zon, het was bijna windstil en warm genoeg om in mijn T-shirt gaan rennen. De oordopjes waren er klaar voor, mijn mobiele telefoon en ik ook en daar gingen we. Maat m bleef inderdaad wel zitten in mijn oren. Heb op een bepaald moment zelf nog een radslag gedaan om te kijken hoe dat zou gaan en daarmee bleven ze ook zitten. Het lag dus puur aan de maat van de dopjes waardoor ze bij mij uit vielen zondag.

Nu het geluid, deze staat standaard niet zo heel hard. Op een lekker niveau vond ik zelf, ik heb even geprobeerd hoe hard ze konden, maar dat vinden mijn oren absoluut niet prettig. Al moet ik zeggen dat het geluid nog steeds erg goed was qua kwaliteit, ik vind het alleen veel te hard. Bovendien absoluut niet veilig als je in het verkeer aan het hardlopen bent, je hoort dan echt helemaal niets meer van je omgeving.  Dit staat trouwens ook netjes in de handleiding dat je hier alert op moet zijn. Pluspunt voor Bose vind ik zelf. Veiligheid voor alles!

Met het lopen ben ik net geen uur onder weg geweest, maar ik moet zeggen dat in deze ruime 9 kilometer net iets meer dan 50 minuten geen moment last heb gehad van deze oortjes.
Wanneer ik de muziek stop en de oordopjes af zet, vergeet ik deze uit te zetten. Met als resultaat dat ik op vrijdag de soundsport van Bose weer wilde gaan gebruiken, dit niet mogelijk is omdat ze helaas leeggelopen zijn. Het opladen is helaas niet binnen een uurtje gebeurd. Over het algemeen laden ze wel erg sneller op wanneer je dit via netstroom doet.

Al met al vind ik de Bose Soundsport wireless Headphone erg goed, het ziet prima. Minpunt vind ik wel dat ze groot ogen voor je oren, en je oren er wel een beetje vol door lijken. Ook zou ik zelf een via een groter lichtje willen zien dat ze aan staan. Dit zodat het je eerder opvalt wanneer je ze vergeten bent uit te doen. Maar het geluid is echt top! Ze voelen prettig aan en ze doen geen pijn en dat alles vind ik nog veel belangrijker.


In het afgelopen jaar heb ik onwijs vaak gebruik gemaakt van deze oordopjes, tijdens trainingen, wedstrijden en het mooiste moment van het jaar tijdens mijn eerste marathon!

Mediamarkt Arnhem en Bose bedankt voor deze kans om een product te mogen ervaren en te reviewen. Ondanks dat deze blog een samenwerking is met bovengenoemde is deze blog 100 % gebaseerd op mijn eigen mening.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s