Before, during & After

Deze recap van de maand april, het is een hele bijzondere maand geweest met een droom marathon! Daar hebben jullie natuurlijk al uitgebreid verslag over gehad, mocht je nog niet gelezen hebben hoe mijn marathon dag was, dan kan je die blog hier vinden -> Boston marathon 2023 . De maand april was een drukke maand met veel leuke dingen dus laat ik er maar snel over beginnen.

April was een maand met 2 gedeelten, ik begon de maand april nog vol in de voorbereiding voor de marathon! Op 1 april liep ik mijn eerste rondje van de maand in Haarlem, omdat ik op reis ging met run2forty2 moest ik daar mijn spullen ophalen. Haarlem ligt echter niet naast de deur dus daarom een klein rondje door deze mooie stad gemaakt. Eigenlijk was er een hele avond georganiseerd om allerlei tips te delen en te vertellen over de reis, maar vanwege een feest die avond kon ik daar dus niet bij aanwezig zijn. De volgende dag stond de halve marathon van Hengelo op het programma. Ik had me ingeschreven omdat ik merk dat ik de lange afstanden erg lastig vind om alleen te lopen, op deze wijze gaat het me makkelijker af. Ik had nog niet eerder meegedaan aan deze loop, maar ik vond het wel een hele leuke dus wie weet ga ik volgend jaar wel weer.

Wat ik al benoemde hierboven, begon de maand april dus druk want op 3 april had ik een leuke fotoshoot met Gijs Ferkranus (de 2 rechter foto’s hieronder o.a.) voor twee leuke artikelen op hardloopnetwerk.nl, waar ik vertel over mijn voorbereiding van de marathon en hoe ik het ervaren heb.

Ik merk in de laatste 2 weken voor de marathon dat ik me fit voel, ik ben er wel klaar voor en heb er veel zin in. Echt een gevoel van taperen heb ik niet, waar ik dan eerder veel minder liep maakte ik in de 2 weken voor de marathon toch nog een gevoel dat ik nog wel aan de bak moest. De mooiste kilometers maakte ik echter wel in Boston, dus laten we daar snel over vertellen.

BOSTON here i come

Op donderdag 13 april was het zover, de reis naar boston begon! rond 6 uur vertrokken van huis en om 11.30 uur in het vliegtuig naar boston. De reis verliep soepel en gezien het tijdsverschil kwamen we in de middag al in Boston aan. Bij de douane verliep het heel vlot en daardoor moesten we buiten even wachten op de bus. Lees, je staat in je warme kleding ivm het koude weer in nederland ineens in 30 graden! Eenmaal aangekomen bij het hotel even de kamer checken en daarna de buurt verkennen met een paar andere reizigers die ook alleen mee waren. Na een hapje vroeg (20.00 uur amerikaanse tijd, 02.00 NL tijd) naar bed. Hierdoor de volgende ochtend al vroeg wakker, lees een uurtje of 4. Met wakker bedoel ik ook klaar wakker. Ik besloot nog even in bed te blijven liggen om vervolgens rond 6 uur half 7 een verkenningsrondje te lopen. Ik liep eerst naar de finish, vervolgens naar het water om via common park weer terug te gaan. Wat is Boston mooi bij zo’n opkomende zon en de Amerikanen die op zijn zijn vriendelijk, sommige maken even een praatje, zo sprak ik een 90 jarige man terwijl ik foto’s maakte van de finishlijn. Hij maakte zijn ochtend wandeling vertelde over de marathon en wenste me ook nog succes.

De vrijdag begon dus vroeg, vandaag zou de expo ook voor het eerst open gaan en wij zouden er vroeg naar toe gaan, hopende dat de rij mee zou vallen. Rond half 11 liepen we naar de expo, die was niet ver weg en ik bleek er in de ochtend al langsheen gelopen te zijn. De rij was immens buiten, binnen liep die nog lekker door. Gelukkig bij de startnummers vrijwel direct aan de beurt en dan die hal in, op zoek naar het jasje van boston. Ik moet eerlijk zijn, ik vond hem niet mooi maar ondertussen is het 1 van mijn dierbaarste marathon souvenirs . Spijt eigenlijk dat ik het jasje van Berlijn destijds in 2019 niet had gekocht, want dan had ik alle jasjes van alle marathons kunnen verzamelen.

Enfin in de expo bij het betalen, je raad het al een enorme rij, lees een uur!! Alsof je in een attractiepark stond, maar ben blij nog steeds met mijn aankopen en zelfs spijt van sommige items die ik niet gekocht heb. Ja in juni kan ik er nog wel een beetje van balen want het is immers niet te koop in Nederland. Vervolgens de rest van de dag nog even verder geshopt en lekker gegeten en boston verder per voet verkend. In de middag (rond 10 uur NL tijd) nog even met mijn oma gebeld, ze was jaren 98 jaar en ze vond het geweldig dat ik helemaal uit Amerika haar feliciteerde.

De zaterdag was een gehele vrije dag omdat ik niet mee zou gaan met de bustour over het parcours. Ik wilde me laten verrassen. Ik had me bovendien ook ingeschreven voor de 5 km run. Daar hoopte ik dat ik Selina zou treffen. Met nog wat anderen uit de groep liepen we naar het startvak en ondertussen probeerde ik Selina te spotten. Dit lukte niet maar zij was ook naar mij op zoek, maar ooh wat was het druk! Uiteindelijk doordat ik met iets boven mijn hoofd zwaaide, ik weet echt niet meer met wat, vond Selina mij en konden we dus samen deze 5 km rustig gaan lopen. We stonden best wel aan het begin van het startvak dus was het in het begin wel even opletten op de pace. We kwamen er vervolgens lekker in! Al kletsend liepen we deze 5 km, Selina wist me wat te vertellen over de route, het Citgo sign, de laatste 2 bochten naar de finish van de marathon, waar we al oefenend (lees handen omhoog) over heen gingen. Vandaag moesten we alleen wel blijven rennen, want het was nog een kleine 2 km tot de finish van de 5 km. Toen we daar bijna waren zagen we dat de laatste lopers net van start waren gegaan. Een paar foto’s hebben we nog gemaakt na de finish en toen gingen we beide onze eigen weg weer. Alvast succes wensen voor morgen en wie weet treffen we elkaar nog. (spoiler alert dat gebeurde gewoon onderweg!) In het hotel, kopje koffie gepakt en lekker even in bad gaan zitten lekker ontspannen.

In de middag was de verkenningsrun, ik heb lang getwijfeld of ik weer zou gaan lopen, echter heb ik het maar wel gedaan en blij ook want het was echt gezellig en het ging rustig. Erwin Bartman (@Birdyman Fotografie) zorgde voor leuke foto’s onderweg (zie hieronder), tevens maakte hij ook de foto’s bij het supporter punt tijdens de marathon. Na de run kregen we nog de laatste informatie voor maandag en daarbij ook advies.

In de avond op zoek naar een fijne locatie om pizza te eten en kwamen we onverwachts op een pracht locatie uit, tikkeltje prijzig, maar wat een uitzicht! Opnieuw een gezellige avond

Vervolgens de dag voor de marathon, zondag, rustig opstarten, even de lopers volgen van de marathon van Rotterdam. Het doel vandaag is lunchen bij de Cheesecake Factory! Dit is een aanrader zeker als je een grote eter bent, de lunch pasta was echt meer dan genoeg, volgens mij heb ik de helft laten staan en zat ik echt vol. Een stuk cheesecake gekocht, 2 vorkjes en naar het marathon plein. Ik noem het zo want in boston was er dus een pleintje, waar o.a. bandjes optraden, sprekers kwamen, sponsoren zoals Adidas stond er met kleding maar ook andere sponsoren met leuke dingen. Grote biertent, (waar ik niet ben in geweest) een gezellig pleintje dus.
Tussen de narcissen op de trap at ik samen met Denise (andere loopster met wie ik dus veel optrok tijdens deze dagen) de cheesecake op. Ik kan je vertellen, met een helft had ik meer als voldoende, maar oh wat was het lekker! Voor de avond hadden we in het hotel een tafel gereserveerd om te eten, geen stress of drukte relaxed en makkelijk en wonderbaarlijk rustig. Het eten was prima ik had een klein gerecht want ik zat nog vol van het middag eten. Op tijd naar bed en hopen dat het slapen goed gaat.

De dag van de marathon kan je hier lezen, dat is een geheel eigen blog.

De dag na de marathon, dinsdag, de benen zijn stijf, ik besluit een ochtendwandeling te maken, ik wil foto’s maken met mijn medaille en als het kan en de rij niet te lang is deze laten graveren. Ondanks de regen van de dag ervoor schijnt de zon weer, het is wel frisser dan de 30 graden toen we aankwamen, dus goede reden voor mijn marathon jasje. Na het graveren loop ik terug naar Tates, een soort bakkerijtje waar je kan eten, het is er enorm druk en ik vraag bij een stel of ik bij hun mag aansluiten. De man zit in een marathon jasje en zegt dat het kan. Ze komen uit de Filipijnen en hij heeft de marathon gelopen. Helaas net als meerdere lopers, heeft hij geen medaille gekregen. Wonderbaarlijk maar die bleken dus na een bepaalde tijd helemaal op te zijn! We praten over zijn ervaring van de marathon. Als ze weggaan heb ik net mijn kwark gekregen en begin ik relaxed aan mijn ontbijt. Vandaag wil ik voordat we later in de middag vertrekken nog wel de freedom trail lopen. Deze is 2,5 mijl (4km) lang, echter dat is een enkele reis, je moet dan dus nog terug lopen of met een taxi o.i.d. Ik besluit eerst mijn koffer in te pakken, deze af te geven en dan de wandeling te gaan maken. Het is prachtig weer, de route is simpel, gewoon het spoor volgen, gemaakt van stenen. De terugweg kies ik ervoor om met google maps de snelste route te lopen, wanneer ik in het hotel kom zitten er al een aantal in de lobby te wachten. Ik sluit er bij aan en we kletsen nog even tot het tijd is om te gaan. Alles verloopt best soepel en op woensdag landen we dan weer in Nederland. Wat een gave reis, was dit, maar het avontuur is voorbij. Ik ben moe van het reizen en verlang naar mijn eigen bed.

De dagen na de marathon pakte ik rust. Na 6 dagen op zondag maakte ik een korte 5 km loop. Ik merk dat ik behoefte heb aan een soort after marathon schema, echter heb ik dat niet. Op koningsdag loop ik vervolgens een symbolische 4.2 km (want de koning is 42 geworden) en de dag erna was de laatste loop van april.

Wat een maand, wat een marathon, wat een avontuur…

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑